Olika typer av kalatei hemmaAtt odla i fångenskap “Bönblomma” är inte lätt. Innan du några sorter av kalatei i bilden. Hemvård uppfyllde alla krav på vacker tropisk. Av de 130 typerna av kalater värderas de flesta för blommans skönhet. Blommande sorter är dekorativa bracts, blommorna är vanliga.

Vad du behöver veta om blomman

Kalatea är en växt av den andra delen av den tropiska skogen och tillhör Maranthovs. Bladen av kalaterna är ovala och elliptiska i längden upp till 30 cm. De är flätiga och glansiga, bakstycket har alltid röda nyanser i färg. Du kan beundra det komplicerade mönstret på bladplattan på obestämd tid.

Bladen växer på stammen, men det är kort, internodorna är i millimeter från varandra, det verkar som rosettet växer från marken. Längden av bladpjäser varierar. Förvånansvärt älskar blomman klassisk musik och kan inte stå på tobaksskovlarna – en esthet!

Felaktig vård av kalatey i hemmet kommer att förstöra växten, vilket ses på bildenFelaktig vård ledde till att plantan dödade

Agrotech kalatei

I vård är det nödvändigt att genomföra förfaranden med kunskap om “bönblommans” natur. Så kallas blomman bönsam eftersom den höjer löven någonsin högre, vid solnedgången. På morgonen står plattorna i ett horisontellt läge.

För gott innehåll kommer anläggningen tacka det underbara utseendetReaktion mot felaktig vård kommer att vara en förändring av bladenes färg, deras blöjning, utseendet på olika fläckar, uttorkningen av kanterna. På ett annat sätt kallas detta förlust av dekorativitet.

Hur ta hand om kalatei hemma

Kalateya MakoyanaVälj en blomma, beroende på möjligheten att skapa acceptabla förhållanden för innehållet. Varje sort kräver användning av speciella vårdoperationer som möter denna speciella anläggning. De mest krävande är de blomstrande sorterna av kalatei. Den mest opretentiösa är blomningen av kakateya Makoyana, avbildad på bilden. Omsorg hemma är lättare för honom än för andra arter.

Related  Ett populärt inslag av heminredning är ett dollarträd

Konsekvent kommer vi att analysera hur vi ska ta hand om en nyckfull växt.

belysning

Kalatee behöver ljus minst 15 timmar om dagenDen totala ljusdagen för kalatei, oavsett platsen är 15-16 timmar. Detta kan vara ett skuggat läge nära ett sydligt fönster eller en lättnad när den placeras på norra sidan. Du måste fokusera på bladets färg. När det saknas ljus, är bladen bleka, med överflöd – de smälter och koagulerar i ett rör. Om du inte vidtar åtgärder, kommer bladen att torka upp och falla av efter blanchering.

På bilden kan du se hur blommande med rätt vård kalateya saffran i hemmet, om vinterreglering av belysningens längd observeras. Blomman blir blommad och skapar en justerbar varaktighet av dagen genom att täcka den med lättbeständigt material från 6:00 till 8:00. När blomknopparnas knoppar dyker upp införs växten i normal ljusregim.

Vattning och mikroklimat

Mjukt vatten behövs för att vattna kalateiVatten alla sorter av kalatei endast med mjukt vatten med en temperatur 2-3 grader över rumstemperatur. När du vattnar måste du fokusera på växtens tillstånd. Om bladen börjar tappa tugoran, sluta fuktning, torka jorden 2-3 cm djupt i marken och vänta på resultaten. Om löven inte stiger, behöver omsorg för kalatea ersätta jorden och avlägsna deförda rötterna.

För att mjuka bevattningsvatten, ska två handfulla torv kastas i hinken med kranvatten, omröras och lämnas för natten. Filtrerat vatten innehåller mindre kalcium och magnesium.

Frekvens kalatei vattning – som torkning av jordens koma och den typ av löv. Vid varmt väder 3 gånger i veckan, endast på vintern en gång, kontrolleras luftens fuktighet.

Det rekommenderas inte att sprinkla kalatheaKalatea efterfrågar mikroklimatet, inte gillar grovt bladvätning. Flätig löv kan inte fuktas med spray, andra grader tillåter dimma. Från droppar efter torkning förblir fula fläckar. Därför är det omöjligt att skapa 50-70% fukt i en lägenhet med centralvärme. Hemma är vård av kalatei förknippad med användandet av speciella metoder för luftfuktning.

Related  Vi gagnar och neutraliserar skadan från användningen av rabarber

Om i en djup panna, på vilken en pott av kalatei är monterad, hälls stenar, små kullerstenar, och jag skär över med mossphagnum, då kommer vattnet i pannan att avdunsta jämnt. Ett särskilt lager av luft skapas runt växten. Men här kan du inte låta botten av potten komma i kontakt med vatten, rötterna kommer att ruttna.

För att fuktiga luften sätts potten i en vattenpannaMindre radikal kommer att sväva från en stor tallrik varmvatten, eller använd grannskapet med stora blommor, som en baldakin av tropiska träd. En eller två gånger på eftermiddagen runt busken måste du göra en liten spray från sprutpistolen. Glansiga löv torkas med en fuktig trasa.

I vård av kalatei observeras ständigt balansen mellan överskott och brist, och man bör följa den skarpa åsen.

Jord, transplantation och temperatur av innehållet

Oavsett årstid ska temperaturregimen vara 18-24 grader, oavsett årstid. I detta fall kan en plötslig förändring i temperatur och utkast leda till att kalatei dör.

För transplanteringsplantor använd en speciell primerJordutväljning är ett av kraven på hur man omsorgsfullt hanterar kalatei. Med tanke på att växtens rötter är ytliga, växer de i bredd, det är nödvändigt att välja lämpliga krukor. I en djup hink skapas ett större dräneringslager, så att marken nedan inte surar.

Substrat köpa redo för kalatej eller senpolii, men har lagt till en stor sand. Du kan självständigt ta kompositionen:

  • blad humus – 6 delar;
  • torv – 3 delar;
  • sand – 1 del.

Jordkompositionen bör vara lite sur, pH 6.

Hur man bryr sig om en blomma kalatei när den växer? Det kommer att bli nödvändigt att transplantera, genom att dela rhizomen på ett ordentligt sätt under plantering. I det här fallet måste varje liten tjej ha en blomknopp.

Related  Solens blomma i din blomma säng – helianthus

Reproduktion av kalatei genom divisionVanligtvis är busken uppdelad i två, skärande med en skarp kniv och desinficering av det fräscha skälet. Efter planteringen måste den täckas, skapa ett mikroklimat i bladen, men med ventilation. När de nya löven börjar dyka upp, ta bort skyddet. Det är viktigt att temperaturen vid denna tidpunkt var ca 250 C, och växten var i skuggan.

Gödsel och beskärning av kalatei

När du tar hand om kalatei hemma, matas bara blommande prydnadsväxter. För dem är en komposition vald från lösliga gödningsmedel, i vilken liten eller ingen kvävehalt och spår av kalcium. Vanligtvis säljs sådana föreningar för att ta hand om inomhusblommor.

Kalates egenhet är att deras rötter avger ämnen som förändrar jordens sammansättning och dess surhet. Den bästa toppdressningen kommer att bli aktuell förnyelse av substratet. För unga växter utförs transplantation årligen. Efter fyra år transplanteras den vuxna växten vartannat år.

Till att börja med kan du växa vacker kalatheia i ett florarium, ett långt kärl med genomskinliga väggar. Så det är lättare att behålla mikroklimatet.

Villkor för kalatei – video