Blommande KalanchoeVäljer växter att dekorera lägenheten, amatören letar efter dekorativa, opretentiösa och användbara blommor. Dessa inkluderar Kalanchoe blommande. En infödd i Madagaskar, som fördes till Ryssland för sina medicinska egenskaper, är mycket opretentiös. Under många år har olika former av denna saftiga utdragits, upp till 100 arter av Kalanchoe har bosatt sig på fönsterbrädorna och i växthuset i landet.

Hur man förökar Kalanchoe blommande

Spädbarn för reproduktionEn infödd av ett varmt klimat, växer på stenig mark, en blomma som skyddar vattnet, blomman är opretentiös. Det kommer att växa på marken som består av sand och tegelkrummor blandad i lika stora proportioner med blad humus och torv. Kommer inte ge upp en liten mängd bördig humus och björk kol som växlar med små stenar. Men du kan bara köpa en färdig jord för geranium, det kommer också att passa en Kalanchoe.

Unga växterKapaciteten för att plantera växten är vald så att det är bekvämt att placera rötterna, men överskottsvolymen är skadlig – jorden kan sura. Växten transplanteras varje år i en stor kruka, till ett nytt substrat. I det här fallet borde en pott ha ett bra dräneringslager.

Skära en gammal växt hjälper honom att fortsätta sitt livPlanteringsmaterial kan erhållas genom att klippa av en del av stammen från toppen av växten efter blomning och rota den i fuktig sand. Blommande arter av Kalanchoe ger frön från vilka det är möjligt att få plantor. Det är möjligt att föröka en Kalanchoe blomning som en viviparous växt, där barnet skiljer sig, faller i marken och rötterna. Det är bara att extrahera det noggrant och sätta i en beredd kopp. Barnens utseende på lakan beror inte på huruvida växten blomstrade.

Related  Att lära sig att ta hand om gloxinia hemma

Nya växter från barn KalanchoeMedan växten tar rot, se till att jorden är fuktig. Senare är överskott av fukt skadligt. Bladen och stammen höljs i ett lager som inte har porer, och fukt från anläggningen förångas inte.

Foto Kalanchoe med god omsorg hemma

Med rätt vård ger Kalanchoe frodiga blomställningarTill anläggningen årligen glad fansen med sina dekorativa egenskaper, är det nödvändigt att skapa förutsättningar för sin utveckling:

  1. Placera Kalanchoe i det ljusaste fönstret, samtidigt som du skyddar från direkt solstrålar.
  2. Med början av våren vattnar växterna att producera små portioner en gång i veckan, med topp dressing för blommande kaktus en gång i månaden.
  3. På sommaren, ge frisk luft och tillåta blommande och bygga upp den gröna massan.
  4. I augusti beskärs buketter, beskär och formar önskad form av växten. Minska vattningen i hälften, mata matningsblandningen med kväve. Sänk temperaturen till 18 grader och minska ljusdagen till 9-10 timmar, vilket ger den goda belysningen vid den tiden.

Allt, blommans biologiska rytm hålls, och om arten blommar kommer busken att glädjas med en magnifik färg.

Blossfeld blomstradeSådana förhållanden är idealiska för tillväxt och utveckling av en hälsosam blomma. Men tyvärr, ibland vill växter inte blomma. Det är nödvändigt att söka efter orsaken i felaktigt jordbruksteknik av växten eller dess kolonisering av parasiter.

Ibland händer det att en blomstrande busk, köpt i en blomsterbutik, inte längre samlar knoppar i flera år. Hur man bryr sig om Kalanchoe blommande, som köps i affären. Det är nödvändigt att veta att blommorna som kommer från Holland i behållare innehåller ett substrat med en tillfällig tillförsel av blomning. Senare blir jorden smal, oförmögen att tillhandahålla växten med mat.

I affären får växter en speciell stimulans för blomningHur man transplanterar en Kalanchoe blommande? Det är nödvändigt att ta en stor behållare, avlägsna växten från behållaren och, som ett maximalt, skaka av den gamla jorden försiktigt från rötterna. Därefter placerar du det på en ny plats, för att vattna marken bra, men låt vattnet rinna genom dränering och ta bort det. I framtiden, bevattna blommande växten först efter att ha torkat jordens koma inuti potten, och försöker djupt på fuktigheten.

Related  Och vet du hur adiantumet i Venus håret multipliceras?

Anledningen till att blommande inte kommer från en busk som odlas hemma är att det kan vara onödigt vård. Växten blommar när den behöver ge avkomma. Därför bör vattning vara måttlig till avarice. Detta kommer att skydda Kalanchoe från utvecklingen av svampsjukdomar. Överflödet för en saftigt är mycket värre än en torka.

Växten transplanteras i en ny krukaVäxten, berövad av ljus kommer inte att blomma. I skuggan blir det förtryckt, det kan förgås. På ljus vår och sommarsol kommer bladen att brinna, och de kommer att vara sjuka länge. Och om du inte skapar en kort ljus dag för en bosatt från Madagaskar från augusti till december, är det osannolikt att Decembrist kommer att blomma.

Hemligheter om hur man gör en Kalanchoe blommar årligen

Erfarna finsmakare av succulenter hittar vägar för årlig blomning av Kalanchoe, och till och med utvisar färg till ett betydande datum.

Korrekt vård hemma trivs med ett bra resultatOmedelbart efter blomningen skärs växten till stumpen och avlägsnas i en månad och en halv till en mörk och kall hängning med en temperatur under 15 grader. Då utsätts den för ljus, och vanligt vattning och utfodring görs. Under sommaren bygger Kalanchoe en grön massa. Samtidigt nypa de växande bladen, tvinga växten till busk. Så gör till november.

Esoteriker tror att Kalanchoe har ett starkt biofält. Det rengör huset inte bara från skadliga orenheter i atmosfären, men också negativa känslor. Växter med röda och orange blommor laddar folket runt med energi.

Nu är det nödvändigt att ge växten med starkt ljus i 8 timmar och mörkret vid en annan tidpunkt på dagen, efter en månad kommer Kalanchoe att trycka ut knopparna. Nu blommans plats på fönsterbrädan med en temperatur på 18 grader och en lång blomning värmer den kalla vintern.

Related  Inverkan på hälsan hos personen med användbara och skadliga ämnen daikon

För att flyta Kalanchoe måste du följa ljusregimenIbland är människor förvånad över att Kalanchoe blommar på vintern på kontoret och inte vill trivas hemma. Anledningen är att kontorsarbetare är i tjänst under 8 timmar. Resten av tiden i rummet är mörk på vintern. Med energisparläget kan du hålla rumstemperaturen lägre än normalt. Det är hela hemligheten. Hemma uppstår samma resultat om växten hålls i ett obebodat rum, inte med ljus på kvällarna.

Med hjälp av växtens egenskaper att blomma efter en viloperiod kan du skapa förutsättningar och få unika buskar av Kalanchoe blommande även på sommaren. Men på sommaren och så finns det en mängd blommande växter. Därför gläder Decembristens blomning på vintern älskare mer än att tvinga ut på sommaren.

Ta hand om hemblommande Kalanchoe – video