Mogna ananas är den mest doftande och välsmakandeDagens barn kan vara svårt att tro att deras föräldrar och farföräldrar med smak av tropiska frukter träffades på en mogen ålder, men för hundra år sedan, okänd för de flesta av landets befolkning ananas ansågs ett tecken på lyx och extravagans.

Idag finns alla slags frukter från tropiska länder och världens yttersta hörn i nästan vilken butik som helst. Hur man väljer ananas, inte att bli besviken i smaken av massan, dold under en tät hud? Finns det knep och trick som gör att man kan skilja från massan av utåtliknande frukter som inte är omogen eller tvärtom överdriven?

Hur ser ananas ut som värt att köpa?

Ananas, detta är en utväxt av intergrown bärVackra, stora frukter, kronade med en sultan av grönt hårda lövverk, odlas i den tropiska delen av världen. I Ryssland kommer ananas från både Central- och Sydamerika och från länder i Sydostasien.

Faktum är att ananas, som ser ut som en enda frukt, är en ympning, bestående av en uppsättning spiraler anordnade i en spiral, vid äggstockssteget fusionerade tillsammans. Det faktum att de tidigare var “oberoende” påminner bara om den karakteristiska ytan på skalen, där spår av skottblad och gränsen för enskilda frukter är synliga.

Inuti såg den söta och sura massan på blomställningens plats, liknar en styv kärna, det vill säga en stam som har spridit sig genom alla stammar. Och på toppen av ananaset bildar denna stam en grön rosett.

Alla som försökte ananas, har nyligen odlas på plantagen och tillbringade långa dagar och veckor på vägen, vet det exakta svaret på frågan: “Vad Ananas bättre?” Får på bordet frukterna ska vara så färsk och mogen. Men vad händer om den närmaste plantagen är för många tusen kilometer, och i butiken runt hörnet säljs ananas, enligt upplevelsen av att resa andra bara till Fedor Konyukhov?

Related  Reproduktion i rumsförhållandena för en fantastisk diffenbachia

Är det möjligt och hur man mognar ananas?

Samla ananas bara mognaEftersom konsumenten inte kan ändra hastigheten på fruktleverans från växlingsplatsen till affären, måste han, när han väljer ananas, utrusta sig med viss kunskap. De kommer att bidra till att bestämma graden av mognad av massan, dold under huden och fostrets kvalitet.

Till skillnad från bananplantager skördas nästan grönt och sedan, vid ankomsten till destinationen behandlas med en särskild gas, vilket extra mognande frukt, ananas försöker skära redan mogen. Faktum är att i bananer och andra frukter som kan mogna efter insamling, uppstår sockerbildning på grund av ackumulerade stärkelsemedel. I ananas är de inte, och att vänta på att den gröna sura frukten efter ett tag blir sötare, det är meningslöst. Därför, på den vanliga frågan: “Hur mår du ananasen, köpt i affären?”, Du måste ge ett negativt svar.

Om ananas inte är söt, kommer förändringen inte att hjälpa till att antingen vrida frukten “upp och ner”, eftersom det ibland rekommenderas att inte hålla sig varm eller i kylan.

Efter skörd från fältet ändras inte smaken av ananasDu kan lagra ananas i kylskåpet i 3-6 dagar, temperaturen i detta fall bör inte vara lägre än 6-8 ° C, annars blir massan vattnig. I värmen kan frukten inte överlåtas, eftersom fermenteringsprocesserna snabbt börjar under huden och aktiviteten hos skadliga mikroorganismer under sådana förhållanden intensifieras kraftigt.

Ananas vänster för mognad blir inte saftigare och sötare, men kommer bara att jäsas eller börjar förfallna.

Hur man väljer den bästa ananas?

En mogen ananas har en trevlig ananasFör att inte leta efter sätt att söka den omogna frukten är det nödvändigt att göra allt som är möjligt i affären och hitta en mogen söt ananas. Innan du väljer en ananas är det bra att titta genom fönstret och markera frukterna:

  • med den maximala gröna lövkronan;
  • med en jämn, inte pompös “kropp”;
  • med en dominans av gyllene gul i färg.

Related  Secrets of application och läkning av cedar eterisk olja

Närmare den mogna frukten kan du känna den karakteristiska aromen utan tecken på syra eller nyanser av jäsning. Till röra är den mogna frukten tät, elastisk, men inte mjuk. Ananas hud ser nästan platt, inte tuberkulös.

Trots att i skörden på plantagen nästan alla frukter har ungefär en grad av modighet, faller gröna och övervuxna frukter på hyllorna.

Omogna ananas kan bestämmas:

  • på mer konvexa fragment på ytan av huden;
  • med växtbaserad, inte fruktsmak;
  • på ett fast, men inte fjädrande foster.

Köp ananas med elastisk skorpa och grön tuftTillverkare ananas försäkra att helt färgade grön frukt kan vara söt, men att välja en ananas med åtminstone en liten förekomst av gul nyans i färg, är mindre risk att bli besviken köparen. Dessa gröna äpplen kan mogna på disken och förvärva en annan smak efter förvaring.

Ripen ananas börjar med DonMogna ananas ger en mjuk botten, sur eller med jäst noterar en lukt, en färgförändring från gul till brons. När den högsta möjliga mängden socker ackumuleras i ananas, blir frukten utsatt för rötning. Eftersom ananas behandlas med fungicider och andra ämnen som förhindrar förstöring innan de skickas från plantagen, kan mögliga fläckar eller svår mjukning på cortex inte detekteras. Men inom utslaget, skadat eller fruset under transport av frukten, är destruktiva processer redan på väg.

En eventuell mörkare på barken, såning av juice, mjuka fläckar eller sprickor är en alarmerande signal, som borde fungera som en anledning att vägra att köpa.

Mognaden av ananas börjar med botten. Det är i denna del att frukten alltid är sötare, därför börjar färgen på mogningsfrukten förändras. I de flesta sorter kan moden ses som ljusa guldgula nyanser på huden, åtminstone närvarande på dess fragment runt fruktens botten. Ju högre den gula färgen sprider, desto mer enhetlig är ananas sötma.

Related  Vi sprider klyvningen hemma

Kan du bestämma modningen av en rosett av löv på en ananas?

Med långvarig lagring ändras inte ananasbladenTala om hur man väljer ananas, många nämner möjligheten att dra ut lite blad från sultanen på toppen av frukten. Om arket enkelt matas och separeras, även med lite ansträngning, anses ananas vara mogen. Tyvärr är denna åsikt felaktig. Att dra bladen ur disken kommer bara att leda till problem, och inte att köpa den eftertraktade delikatessen.

Konserverade konserveringsblad av ananas naturligt under resan och lagring torka upp, men ändras inte färg.

Därför är det möjligt att enkelt förstöra varorna, men det ger inte någon användbar information om ananas. Men förändringen i lövverk färg från grönt till brunt eller fullständig torkning av tuft vittnar vältaligt till oöverkomligt lång vistelse av frukt på disken, eller ett missbruk av lagring.

Vilka ananas är bättre med en frodig sultan eller en blygsam rosett av löv? Som regel rekommenderas att köpa ananas med en rosett som är minst 10 cm hög, men inte mer än två längder av fostret självt. Efter att ha betalat en stor överdådig sultan får köparen ett dyrare kött.

Ananas är mogen och klar att användasIbland används löviga ananas rosettes för att dekorera bordet vid högtidliga evenemang eller middagspartier. I det här fallet kan du bibehålla bladens färskhet i några dagar om rosettet försiktigt skruvas loss från frukten, rengörs av spåren av massa och lindas i en påse i kylskåpet.

Innan du köper är det värt att undersöka inte bara frukten själv och dess tuft, utan stänkets snitt. Om det är ojämnt, överdrivet långsträckt eller med mögelmärken, är det bättre att välja ananas av en mer värdig sort.

Välj en mogen ananas – video