Sköld och myrFram till nyligen, en hälsosam citron träd svagas och blir värre, bladen på unga skott växer mindre. Med sådana symptom borde ägaren av växten tänka på orsaken – skabbet på citronen och hur man ska bli av med en inkräktare?

Hur identifierar förekomsten av detta skadedjur på ett rumsträd? Till skillnad från andra insekter som kryper eller flyger är vuxenskölden praktiskt taget obeveklig. Men detta förhindrar inte att det orsakar allvarliga skador på en viss ung planta.

Vid första anblicken är skabbet på citronen mycket svår att upptäcka, eftersom det ser ut som en liten vaxartad tillväxt av 3 till 5 mm i storlek. Beroende på vilken typ av skadedjur finns på baksidan av löven, på sidoskotten och bagageutrymmet, det är där du kan strama fast vid ytan.

Utan ordentlig uppmärksamhet, smälter scutes på citronen snabbt och suger saften från skotten och löven, försvagar växten.

Citronblad slog med en scabVarför har citroner gula löv? Det finns flera skäl till detta. Under livets gång producerar insekter ett klibbigt substrat, som gradvis täcker allt runt. Honeydew hjälper inte bara att upptäcka ett skadedjur, det:

 • stänger stomata på bladplåtar och detta stör processen i andningsvävnaderna
 • blir en näringsjord för svart svamp, vars närvaro detekteras av karakteristiska svarta fläckar på bladblad och unga stammar.

Sköld orsakar irreparabel skada på växtenKränkning av processen för fotosyntesen, till utarmning på grund driva ett ökande antal skadedjur, samt tillsats av samtidiga infektioner – detta är de viktigaste faktorer som leder till gulnande, vissnande och förlust av bladverk. Efter bladen är det de gröna skottens tur. Om citronsjukdomar går med insekter, hotas växten med döden.

Skadedjur koloniseras på plantan av kolonierHur kan jag bli av med en skål på en citron? En hård sköld döljer säkert en insekt från en persons uppmärksamma ögon, hjälper till att maskera och på allvar försvagar kampen mot skadedjuret. Det är på grund av sådan rustning med insekticider ger inte önskade resultat. Dessutom parasiteras flera arter på rumskulturen, olika i storlek och utseende. Några av dessa skadedjur är karantän, men kan stanna i ett land med frukt eller inomhusplantor.

För att bli av med skabb på citronen, bör den detekteras så tidigt som möjligt och mekaniskt avlägsna vuxna insekter.

Skadedjur bor kolonier som ligger på stammar och bakre delar av löv. Ibland är det möjligt att identifiera skalorna på äggstockarna. Därför utsätts dessa delar för en noggrann noggrann undersökning.

Platsen för att fixera skalorna på citronen torkas med en alkoholhaltig vätska, och sedan behandlas hela växten med en systemisk insektsmedel. Ett förfarande är inte tillräckligt. Eftersom skadedjuret kan ligga på plantan i varierande grad av utveckling, upprepas behandlingen ett par gånger med ett intervall på 7-10 dagar.

Som förebyggande åtgärd bör citrusfrukter

 • Att övervaka markens renhet under växten;
 • tid att skära döda och försvagade skott, speciellt lockande skadedjur;
 • att bearbeta skivor och andra sår med trädgårdsvax;
 • ordna en månatlig karantän för alla nya växter eller grödor som har återgått till fönsterbrädan från sommaren “lämnar” i trädgården.

Myror har ätit upp stammen av en citronGenom att följa dessa enkla regler kan du inte bara på allvar minska risken för att det uppträder på citronhackarna, utan skyddar även de gröna husdjuren från att attackera andra farliga insekter.

 • falska skrapor;
 • -Miner flugor;
 • bladlöss;
 • Gallfluga;
 • mealybugs;
 • spindelmedel.

Minskning av tillväxthastigheter, gulning och löv faller, misslyckandet av fruiting främjas av en kränkning av villkoren för citrus.

Till exempel leder överdriven torrhet i rummet till reproduktion av en spindelmyt. Mikroskopisk skadedjur är inte mindre farligt än Jose skalan på en citron, bli av med det som möjligt genom liknande metoder som använder huskurer för att bekämpa och moderna miticider. Det är dock viktigt att korrigera misstag att lämna.

Urgent växtbehandling krävsFörutom insekter och kvalster, attackeras citronens hälsa av skadliga svampar och patogena bakterier. Dessa patogener av citronsjukdomar bärs med droppar vatten, vind eller få på friska exemplar från redan infekterade växter. En betydande roll i spridningen och hastigheten för reproduktion av mikroorganismer påverkas av villkoren för kvarhållande.

Skador på citronbladen av patogena bakterier och skadliga svamparOch på bladen och frukterna av den drabbade citronen bildas bruna, svarta eller gråa fläckar, vävnaderna som gradvis dör av:

 • lövverk bleknar och faller;
 • skott slutar växa, bli svag, otillgänglig;
 • frukt förlorar kvalitet eller faller av i äggstockssteget.

Frukt av smittad citronHome citron sjukdom som orsakas av patogena mikroorganismer och svampar är känsliga för behandling med svampmedel, men det är mycket viktigt att rensa upp i kultur i vården och returnera den till dess rätta förhållanden. För att göra hemmet citronen snabbare återhämta sig efter sjukdomen, tas alla knoppar och blommor, liksom orörda frukter bort från den. Var noga med att genomföra sanitetsbeskärning, och efter att behandlingen har matats.

Video om ett enkelt sätt att slåss med en sköld på citron