Dieffenbachia hemmaEvergreen anspråkslös plant diffenbachia vård hemma kräver minimal. Vid placering av en blomma är det nödvändigt att vidta säkerhetsåtgärder. Mjölkande utsläpp av skönhet är giftigt för barn och djur. Även hos en vuxen kan dienbachiajuice orsaka blindhet eller ödem i struphuvudet. I naturen finns det många arter, men endast ett fåtal sorter används i kultur. Och bara diffenbachia Trevlig skuggtolerant och lider torr luft i lägenheter med centralvärme.

Hur man bryr sig om diffenbachia hemma

För en framgångsrik utveckling av dienbachia behövs tropiska förhållandenLiksom andra krukväxter kräver slaven ett innehåll som är nära tropiskt. Anläggningen kommer att locka till skönhet genom att skapa förutsättningar som inkluderar:

 • Placering, belysning;
 • jordens sammansättning och kravet på kapacitet;
 • vattning och övre förband
 • temperaturreglering;
 • sommar och vinter innehåll

Det första steget i att ta hand om diffenbachia kommer att vara en korrekt fördelning av rymden. Den är lämplig för ett östligt eller västligt fönster utan direkt solljus. Blommans skönhet i de färgstarka stora bladen. Med en brist på ljus, kommer växten att förlora sin kontrast i färg och bladen blir grundare.

Vattning och vattenförfaranden

Sprutning av diffenbachiaBevattning Diffenbachia i hemvård bör endast göras med mjukt vatten. Lämpligt kranvatten och till och med kokt kyld. Närvaron av magnesium och kalciumsalter i vatten förgiftar växten. Därför måste du leta efter annat vatten, där det finns skum på grytan från dricksvattnet. Vattnandet av växten är ofta nödvändigt, så snart jordens översta lager torkar.

En av metoderna för att tvätta marken från salter håller jordens koma i vatten i 15 minuter. Då måste vattnet avlägsnas genom dräneringshålet. Ett sådant förfarande på sommaren behövs en gång i månaden. På vintern är det tillräckligt med vatten. Om växten översvämmas börjar diffenbachias löv att brinna, bli gula, falla av.

Resultatet av felaktig vårdDaglig sprutning av dienbachia blomman i hemvården är till hjälp. En pall med mos, en förångare, ett akvarium – allt detta skapar den nödvändiga luftfuktigheten runt växten.

Under perioden med aktiv tillväxt behöver dienbachia frekvent gödsling med organiska och mineraliska gödselmedel. En gång på 7-10 dagar kommer tillägget till bevattningsvattnet att skapa gynnsamma förutsättningar för blommans utveckling.

Flower diffenbachia hur man bryr sig om vinteren och sommaren

På sommaren, när belysningen är tillräcklig, kan blomman placeras på baksidan av rummet. Den avgörande faktorn är att inte ställa växterna på ett varmt fönster. Ökad temperatur leder oundvikligen till att bladbladet gulnar. Dieffenbachia, hemvård kräver en mild temperaturförändring på mellan 22 grader på sommaren och 18 på vintern. Utkast är avvisade. Vid luftning måste växten skyddas från en frisk luftström. Bättre, ta grytan till ett annat rum.

Dieffenbachia gillar inte direkt solstrålar och torr luftFör att enhetligt bilda en busk behöver den belysning från alla håll. Därför måste behållaren med plantan vridas periodiskt i axeln. Med sina breda blad absorberar diffenbachia skadliga utsläpp från luften, renar det.

Transplantera en diffenbachia i hemvård när den tidigare potten blir trång.

Använd mark för att transplantera bladväxter eller en blandning av lika stora andelar:

 • bladjord;
 • torv;
 • kompost;
 • sand.

Tillägget av aktivt björkekol hjälper till att rengöra substratet från skadliga salter. Behållaren kan användas med liten marginal, eftersom rötterna växer snabbt. Vid plantering begravs stammen och ger upphov till färska rötter. För snabb överlevnad vid den första vattningen, bör rotstimulerande medel tillsättas.

Uppgradera femenbachia genom att skära spetsenDet var efter transplantationen, när anläggningen läggs bare härrör från fallna löv, måste du trimma inre fat, lämnar ytan 10 cm. Vid en bare en del av de vilande knopparna verkar friska unga blad. Vertex kan rotas, efter att ha fått en ny anläggning.

Vid omhändertagande av diffenbachia är det nödvändigt att använda skyddsutrustning. När du beskär en växt, kom ihåg att sektionerna är giftiga, och rester av arbetet måste packas innan de kastas i hushållsavfall.

Underlåtenhet att följa blommans villkor leder till en förändring av arken, gulnar eller faller av dem. Det är nödvändigt att hitta orsaken till sjukdomen. Om sjukdomen är fysiologisk – för att eliminera orsaken, och nya löv kommer att vara friska. Gamla tallrikar kommer så småningom att tas bort.

Sjukdomar och sönderfall av Diffenbachia

Plåten av dienbachia var bebodd av en scabDet bör noteras att sjukdomar och skadedjur kan fylla blomman, om vård Dieffenbach otillräcklig. En stark växt i sig är resistent mot sjukdom. Naturligtvis kan du fylla insekterna från en närliggande blomma eller använda marken för en transplantation med en levande mycelium av svampen, men det betyder bara att ta hand om växter på fönsterbrädan bruten.

Tecken på svampsjukdomar är utseendet på bladen av okarakteristiska fläckar, strimmor, vätning och torkning av kanter av löv.

Rotsystemet när det ruttas kan inte ge växten mat, gul på löven visas.

Spetsarna på bladen torr vid diffenbachiaDetta gör mig medveten om sådana sjukdomar som:

 • antrakos;
 • Fusarium;
 • virusinfektion.

Antracos påverkar den övre delen av växten. Utseende av torra fläckar, som ökar och förstör bladet, den mest karakteristiska manifestationen av sjukdomen. Få sporerburk med vattnet i vattnet. Sjukdomen provocerar torrhet i rummet, överdriven vattning. Det kan behandlas med fungicider och rengör de smittade delarna av växten. Normalisera innehållsläget.

Fusarium sprider sig till rötterna och hela växten. Svampen lever i jorden. Därför är sterilisering av substratet under växtransplantation viktigt. Du kan rädda växten i början av sjukdomen, behandla det med en fungicid, skära ut de drabbade områdena och ta nya rätter och mark.

Dieffenbachia är infekterad med virussjukdomVirussjukdom manifesterar sig som twisted leaves, en brons nyans på toppen av växten. Det överförs av insekter från sjuka växter. Den sjuka växten måste förstöras. Du kan inte ta material från det för reproduktion.

Pulverformig mulletInsekter som angriper blomman, matar juicer, förstör blommans utseende. Om kolonin blir stor kan den döda växten. På den giftiga Dieffenbachia reproducerar flera arter av skadedjur:

 • en spindelmyt
 • bladlöss;
 • Jose skala;
 • minerarflugan.

Kontrollåtgärder är kända – vid första såpvatten, senare – insekticider.

Korrekt vård för diffenbachia – video