Både gröna och mogna bönor har användbara egenskaperBönor var en av de första som man använde för mat. Utmanande villkor för odling, tidiga och ganska produktiva växter blev tillgängliga och näringsrik mat för företrädare för många folk. Bönor är från Sydamerika, där bönorna i denna grönsakskultur finns av arkeologer i lager som går tillbaka till tiderna i den antika aztekskulturen. Sedan dess har kulturen spridit sig över hela världen, och bönan har tack vare sina användbara egenskaper blivit en välkommen gäst på bord runt om i världen.

Sammansättningen av bönor frön och dess kaloriinnehåll

Bönor är användbara i både bönor och bönorVad beror på användningen av bönor, är det skadligt, om det finns hälsoproblem, och vilka sjukdomar är lättare att bota genom att inkludera i dietdisken med den här typen av baljväxter? Mat och medicinska egenskaper hos bönor bestäms av dess sammansättning, som kan avundas och många produkter och läkemedel. 100 gram bönor är:

  • 54,5 gram kolhydrater, varav 4,5 gram är sockerarter och resten är stärkelse;
  • 22,5 gram proteiner;
  • 1,7 gram fett;
  • 14 gram fuktighet;
  • 3,9 gram fiber.

Nästan en fjärdedel av bönorna består av protein, värdefullt för människokroppen, som redan bestämmer sin viktiga betydelse i moderns kost. Dessutom är bönan rik på vitaminerna B1, B2, B3 och B6, B9, E och PP. Vad är det bra för bönor än? I mogna frön och saftiga flikar innehålla sådana viktiga avfallssubstanser humana såsom fluor och järn, fosfor, kalcium, kalium och molybden, jod, mangan, magnesium, koppar, zink och natrium.

Den höga kaloriinnehållet hos bönor bör beaktas om du vill gå ner i vikt och kontrollera kroppens vikt för gravida kvinnor. För 100 gram frön, beroende på sorten, finns det från 298 till 301 kcal. Men de gröna podsna, som inte har mindre användbara egenskaper än de skördade bönorna, innehåller bara 31 kalorier.

Bönor, kan med rätta anses vara en produkt som innehåller nästan alla nödvändiga ämnen i rätt mängd i proportionerna.

Bönor är rik på proteinerbean proteiner digere förvånansvärt lätt, underlättas genom närvaron i kompositionen av vitaminer, essentiella av dessa är askorbinsyra och en förening som tillhör gruppen B. Vitamin PP stöder proteinmetabolism, främjar kardiovaskulär hälsa och nervsystemet. Nikotinsyra upprätthåller också tillståndet i tarmslimhinnan, deltar i matsmältningssystemet och har en fördelaktig effekt på blodtrycket.

Användbara egenskaper hos bönor

Bönor är rika på fosfor och magnesium, vilket är nödvändigt för hjärtat, ögonen och kärlenFrön av bönor är användbara och mineraler som utgör deras komposition. Detta är en naturlig källa av järn, som är i stor efterfrågan vid tillstånd nära anemi, när vävnader och organ hotas av syreförlust på grund av brist på detta element. Användbara egenskaper hos bönor är ovärderliga i smittsamma sjukdomar, hotet med säsongsbetonade katarrala och virala sjukdomar. Och fosfor och magnesium är utmärkt stöd för syn, hjärta och blodkärl.

Bönsrättens huvudsakliga effekt är på matsmältningssystemet, vilket stimulerar rensningen av kroppen av patogena mikroorganismer, toxiner och toxiner. Nourishing och välsmakande bönor är förebyggande av ateroskleros, hypertoni och diabetes. Därför rekommenderas bönor ofta till människor i äldre och äldre åldrar.

Med den observerade försvagade peristaltiken i tarmarna, använder användbara bönor i sammansättningen av kulinariska rätter nödvändigtvis matsmältning, gör alla organ involverade i processen tydligt och effektivt. Och förutom detta kommer tarmarna att lämna alla ackumulerade slagg, oanvänd mat och toxiner.

Rollen av en sorts penselbönor verkar med avseende på kolesterol. Denna användbara egenskap hos bönor har länge varit känd för läkare som rekommenderas att inkludera i menyblockerna till alla som är predisponerade för ateroskleros eller redan känner till dess negativa inverkan.

Trots det höga kaloriinnehållet är bönor en del av kost och terapeutisk näring med en massa sjukdomar och metaboliska störningar. Bönor finner också en plats i kosten för personer som upplever effekterna av långvarig fysisk och nervös stress. Rätter från bönorna i denna växt kan återställa styrka, återställa mental jämvikt och stärka immunskydd. Därför rekommenderar läkare bönor i händelse av hot eller redan utvecklar tuberkulos.

Bönabönor har en diuretisk egenskapDet noterade och urindrivande bönor egendom, som tillsammans med antiinflammatorisk effekt gör det möjligt att tala om fördelarna med att äta bönor med olika urogenitala sjukdomar, däribland cystit och urolitiasis.

Det finns en legend som strimlad frön från bönor var en del av pulvret, som en gång användes av Cleopatra.

Idag finns mer effektiva kosmetika tillgängliga för kvinnor, men det är ganska möjligt att använda de positiva egenskaperna hos bönor till fördel för huden. Kashitsa från kokta bönor frön hjälper till att normalisera separation av talg, avlägsna irritation och försiktigt strama rynkor. Även en avkok av frön har en liknande effekt.

försiktighetsåtgärder

Proteiner och kolhydrater i bönor absorberas hårt av kroppenMed den stora fördelen med bönor är skador från äta bönor inte mindre vikt, om du inte tar hänsyn till några enkla regler. Först och främst, ät inte obehandlade frön och löv. Faktum är att förutom användbara ämnen innehåller bönor ett antal proteiner och kolhydrater, som kroppen är extremt svår eller till och med omöjlig att lära sig. Dessutom innehåller färgglada, röda eller svarta bönor frön glykosider, som har en toxisk effekt på kroppen.

Att känna fördelarna med bönor, och inte skada, innan du äter det, koka inte bara, men i flera timmar nödvändigtvis blötläggs. Denna åtgärd tillåter att massan av skadliga ämnen lämnar produkten och går in i vattnet.

Och ändå kan glykosider, ett överflöd av fiber och protein ha en negativ inverkan på hälsan, vilket orsakar smärta och en känsla av tyngd i magen. Ett levande symptom efter att ha använt otillräckligt kokta och blöta bönor är riklig bildning av gaser och till och med tecken på förgiftning. Med tanke på dessa egenskaper är det extremt försiktigt att konsumera bönor under graviditeten, annars är smärtsamma spasmer, skadliga för både mor och barn, inte uteslutna. När framtida mamma vill skämma bort sig med sin favoritbönsrätt, i det vatten där bönorna bryggs kan du lägga till lite frön av fänkål eller dill. Och färska gröna av dessa kryddiga örter, vilket minskar gasbildning, för att kondensera din portion.

Under graviditeten bör du använda bönor noggrantOm det finns sådana varningar mot gravida kvinnor, är det möjligt att ha bönor för en ammande mamma? Eftersom genom mjölk barnet kan få och vissa föroreningar, och allergener, är att amning bättre att akta sig för bönor i närvaro av biverkningar produkten av moderns kropp. I andra avseenden liknar rekommendationerna de som gäller rätter från bönor under graviditeten. Det är viktigt att komma ihåg att röda bönor är farligare för riskgrupper än vita bönor.

Också, inte engagera sig i bönor för äldre, men en försämring av pankreatit, gastrit och magsår, kolecystit och kolit denna produkt och inte kontraindicerat.

Video om fördelarna med gröna bönor