morgonen härlighetens levande väggLandskapsdesigners använder ofta lockiga blommande växter för att dekorera trädgården. Ipomoea, landning och vård på det öppna marken utanför vilket inte kräver mycket ansträngning kommer att tacka med cool skugga och dekorativa.

Skönheten i morgon ära är mycket giftig, därför är det nödvändigt att ta hand om det skyddande staketet om små barn och husdjur går på territoriet.

Ipomea tillhör kronbladets familj och är dess färgstarka representant, eftersom sorterna av denna art är fulla av kalejdoskopfärger. Växten växer snabbt och börjar blomstra tidigt. På bara 2-3 månader från sådd bildar vintern i morgon ära en tät blommande matta. Det är tillväxten som gör växten en populär dekoration för arbor, husfasader, staket och fula trädgårdar.

Hur man växer Morning Glory

Sammansättning av olika sorter av morgon äraIpomoeu kan planteras med frön och plantor, och nya afrikanska sorter utvecklas från underjordiska knölar. Villkoren för att plantera morgonen ära på det öppna marken i varje region är olika. Beroende på klimatförhållandena och sättet för reproduktion planteras växter från slutet av vintern och fram till början av sommaren.

Frösåning

Ipomian frönFrömaterial kan köpas i blomstaffärer eller samlas in oberoende, det viktigaste är att fröerna är av god kvalitet. Såning på den öppna marken produceras under första halvåret, när varmt väder är etablerat. Använd inte frö som har legat i mer än tre år – skotten kommer att vara partiella.

Ipomoeu odlas som en årlig växt, för att den inte kan vinter i marken. Vid den minsta frosten dör växten.

Plantering av morgonprydnadens frö på det öppna marken är lämplig för Moskva-regionen, där växtvården börjar i början av våren.

Den bästa glaukom växer i chernozem och loam. Det växer snabbt och trivs med riklig blomning. I det beredda området bildas grunda grunda brunnar, i vilka en eller två frön läggs. De sprinklas med jord och hälls med varmt vatten.

När plantorna växer lite måste man ta hand om ett starkt stöd, längs som en lianes vinstockar kommer att ströva runt.

Växande plantor

Ipomian plantorFör att få starka och friska plantor i slutet av våren utförs sådd i plantor i slutet av februari eller i mars. Jord för plantor bör beredas i förväg, blanda blad humus, torv, vermikulit, kokosfibrer och expanderad lera i ett förhållande (2: 1: 1: 1: 0,5).

Att plantera plantor av Ipomoea plantor på det öppna marken praktiseras i Sibiriens hårda klimat, för det börjar långa vintrar och vård av trädgårdsplantor på våren.

Frösådningsteknik:

 1. Frömaterialet ska placeras i varmt vatten för en dag för svullnad. Om svullnad inte uppstår bör varje frö prickas med en steril nål och placeras igen i vatten.
 2. Svullna frön planteras i små planteringstankar för flera bitar, bevattna och täckta med polyeten. Dagliga plantor luftas och om nödvändigt vattnas.
 3. De första skotten kommer att visas om en och en halv vecka om temperaturen inte är lägre än 18 grader.
 4. När unga växter växer till 16 cm fäster de en tjock sträng eller rep i basen, vars fria ände är fixerad ovanifrån – detta kommer att tjäna som stöd för det växande bindvävet.

När unga bindväxter växer måste de transplanteras flera gånger till mer volymmässiga behållare. Men det är omöjligt att störa en radikal katt, för morgon ära är dålig för transplantationer.

Ipomoea landar i marken

morgonlärelsens landningsplatsOptimal plats för planteringsanläggningar är väl upplysta platser, men under direkt solstrålar stänger blommorna snabbt, så trädgårdsmästare rekommenderar att man väljer en plats med utspridda ljus. I skuggan växer växten långsamt och bildar små knoppar.

Det är viktigt att transplantera plantorna korrekt så att morgonen härlighet utvecklas bra:

 1. Transplantera plantorna med överlastningsmetoden, maximalt bevara jordklumpen.
 2. Intervallet mellan växter ska vara minst 25 cm.
 3. Bredvid varje buske är stöd monterade eller rep repas som planterade växter planterar.
 4. Vattnades rikligt varje planta.

morgon ära nära huset

Om ipomiterna landar runt byggnaderna, bör man ta hand om att man undviker att falla regn från taket. Vattendrag kan skada växter.

Kompetent vård av växten

morgon ära längs staketetAtt planteras i öppen mark morgon härlighet, kände jag mig bekväm, när jag lämnade, skulle ett antal regler observeras.

 • genomföra regelbunden vattning, men tillåter inte fuktstagnation i marken;
 • befrukta växter med komplex toppdressing
 • förebygga sjukdomar och skadedjur
 • i tid för att samla fröna som mognar tre veckor efter blomningen.

För de vanliga metoderna för vård, tackar växten det grönskande grönsaket och rikligt blomstrande blommande.

En kompetent landning på morgonen härrör på det öppna marken och sköter om det kommer att bidra till att rädda trädgårdsmästarens styrka. Denna opretentiösa snabbväxande liana kan på kort tid förvandla någon trädgård.

Allt om att växa ipomei – video