Daylily hybrid AnzacSällan, vilken prydnadsväxt kan blomma i många år på ett ställe. Daylilies, vars sorter beskrivs nedan, kan inte bara växa, men också att blomma, årligen slående i olika former och färger.

Idag finns blomsterhandlarna som är angelägna om dessa växter, tillgängliga tiotusentals stora och miniatyr sorter. Uppväxt över lövverk av stora blommor belyser trädgården i alla nyanser av gult och rött, rosa och lila, vitt och tätt lila.

För att uppnå en sådan mängd dagliljor var möjligt på grund av komplex hybridisering med användning av artväxter.

Art och hybrid daylilies

Daylily brun-gul (H. fulva)Det är inte de ljusaste och mest spektakulära arter av växter och nu vanligt i parker och trädgårdar, blev förfäder till hybrid dagliljor, vida överlägsen “naturliga vildar” ljusa färger, varaktigheten av blommande och oväntade former, som tack vare uppfödaren erhåller blomman krona.

De mest kända och vanliga är tre arter. Daylily bruntgult (Hemerocallis fulva) med spetsiga linjära löv, som växer på soliga områden och i delvis skugga, bildar kraftfulla gardiner. Ovanför dem är tydliga blomstarstänger med apelsinblommor, som mäter långsamt på blomstarstänger upp till en meter hög.

Daylily yellow (H. flava)Den daggulgula (Hemerocallis flava) liknar den föregående arten, med bladen mer benägna att döpa när den växer. Korollor av blommor ca 10 cm i diameter har en solig gul färg.

Daggul gul citron (H. citrina)En annan naturlig art, som blev förfader till moderna hybridväxter, är Lime Citron Yellow (Hemerocallis Citrine). Växter upp till 120 cm långa med eleganta ljusgul eller grönblommor blommar i massa från andra halvåret.

Hybrid Daylily Happy ReturnsDe första kulturell mångfald dagliljor skapades med hjälp av mellan arterna avel, så det finns tecken förfäder fick större blommor, började en spektakulär dubbel vispar att blomma längre och mindre beroende av odlingsbetingelser. Namnen och bilderna av dessa dagslökssorter är nu kända för blommodlare. Men den högsta populariteten vunnits av hybrider, för vilka en särskild klassificering utvecklades på grund av formens överflöd, färger och andra egenskaper.

Double Macchia DaylilyDe existerande hybriddagsliljorna skiljer sig beroende på blommans form och framhäver:

  • enkel, närmast den naturliga arten;
  • Terry, med en dubbel eller trippel uppsättning kronblad;
  • arachnids, med långsträckta kronblad, gör en corolla liknar en insekt;
  • ovanlig eller obestämd form
  • såväl som multiformer och polymerer, vilka för en eller annan anledning kan tillskrivas samtidigt till flera grupper.

Inte mindre viktigt än blommans form, för blommodlaren är blomningens varaktighet och tiden för dess början. På grundval av detta är växterna uppdelade i flera grupper från tidigt till mycket sent. Det finns daylilies, blommar bara en gång om året, men allt fler uppfödare är hybridväxter, där formandet av knoppar går i vågor, flera gånger under sommaren.Daylily hybrid Tigereye Spider

Eftersom varje dagstidningens halo lever bara 24 timmar, skiljer sig sorter av natt-, dag- och långblomningstyper. Att känna kulturs särdrag kan du välja för trädgården, vilket gör det unikt när som helst på dagen.

Daylily Giant DoubleAllvarligt olika storlekar av dagsljusen själva och blommorna öppnar på dem. Miniaturer i höjd överstiger inte 30-40 cm, och jättar kan producera peduncles upp till en och en halv meter. Små anses vara corollas till 7-8 cm. De mest effektiva blommorna har en diameter på ca 15-17 cm.

Daylily Frans Hals, Frans Hals

Frales HalsLjusa gul-orange färgblomningar för daylilies är “native”, naturliga. Men skaparna av sorten Frans Hals kunde uppnå en unik kombination av dessa nyanser och gjorde blomman till ett otroligt spektakulärt spektakel. Utvidgning, dagarna Frans Hals hörn överraskar med rikheten av stora apelsinblad, “sys” med en gul medianår. Corolla corolla är gulgrön, trioen av smala kronblad är rikgul.

Som du kan se på bilden är den slags dagsljus med namnet Frans Hals en utmärkt dekoration för någon trädgård där det finns ett väl upplyst område för växten. Peduncles nå en höjd av 1 meter, blommans diameter i upplösning är 12-15 cm.

Daylane Bonanza, Bonanza

Daylily av BonanzaEtt modernt sortiment med gula blommor, dekorerade med ljusrött vin sprutning i centrum av corolla, tolererar helt fukt underskott, älskar solen och med lätthet kommer det att tända något område. Daylily Bonanza eller Bonanza är en diploid sort med en genomsnittlig blomningstid. Det kännetecknas av regelbunden blomning, resistens mot frysning och skadegörare.

När den växer i skuggan, blommar en hybrid daylily, men inte så intensivt och långt som i solen. Men skuggan bidrar till tillväxten av lövverk, som behåller juiciness från våren och tills snö faller.

Daylily Longfields Pearl, Longfields Pearl

Daylily Longfields PearlDagsljusens kulturella sorter är mycket olika, och ibland kan de likna liljor eller gladioler mer än deras släktingar. Sortimentet av den daglösa Longfilds Pearl från de första dagarna i augusti och fram till mitten av hösten avslöjar corollas, som vid första anblicken lätt kan förväxlas med liljor med gulgrädfärg. Bredbladen bildar en blomma med en bred konisk form. Nacken är färgad med gröngula toner, som gradvis värmer, blir krämig, krämig. Diametern på corolla är 10 cm. Bladen är gröna, smala spetsiga, linjära.

Växten är anspråkslös för odlingsförhållandena, det behöver regelbundet bevattning och rengöring av jorden under rosetter från vävande vegetation. För att bibehålla dekorativa på sommaren ta bort blekade blommor och efter 5-7 år transplanteras dagljuset.

Daylily Stella de Oro, Stella D’Oro

Stella D'Oro hybridhybridMånga har blivit vana vid att överväga daylilies som stora trädgårdsperenner. Men idag i den långa listan över sorter av dessa växter mer och mer sanna miniatyrer är höjden inte mer än 30-40 cm.

Related  Växande ingefära hemma

För dem är det möjligt att tilldela rätt dagsljus Stella de Oro med gula blommor av stjärnformad form. Diameter i munnen ren, gul nyans är 6-7 cm. Växter med en kompakt rosett och mycket lång frodig blomning, trots sin blygsamma storlek, vara säker på att bli riktiga “stjärnor” i trädgården, fullt motiverar namnet på variation och foto daylily.

Stella D’Oro dagsljus blommar vågigt nästan från juni till frost, det kan odlas utomhus, såväl som i stora butiker.

Daylily Katerina Woodbury, Catherine Woodbery

Catherine WoodberyDaylily Catherine Woodbery imponerar inte med dubbla blommor eller otroliga busstorlekar. Egenheten hos denna sort är en väldigt mild dunkel-lila nyans av kronblad, speciellt fördelaktig mot bakgrund av en ljusgrön nacke.

Enkla blommor i Katerina Woodbury Daylily når 12-16 m i diameter. Blommande sker under andra hälften av sommaren. I solen dominerar den gul-rosa tonen, som i penumbra förvärvar lilac elegans.

Daylily Knight Bacon, Night Beacon

Nightlife BeaconEn sort med en ovanlig kontrasterande kombination av tjockt lila vin och gul nyans kan inte kallas en nyhet. Daylily Night Beacon har länge varit känt för att blomma odlare inte bara tack vare den spektakulära färgen av 8 cm blommor. Corollas av klassisk form, stolt stigande över det gröna, något hängande lövverk, blek inte i solen.

Den anspråkslösa och ljusa dagljuliga riddaren Bacon utmärker sig i solen, en halv nyans blommor lite mindre, men de lila lila nyanserna på sina kronblad förvärvar äkta djup.

Daylily Double River Wye, Double River Wye

Daylily Terry River WyeGult terry daylily av sorten River Wye hänvisar till de halvgreengröna sorterna, som både är frodiga på våren och senhösten. Denna växt har en dagtid blommande typ. Från öppningen knopp daylily Double River Wye före dess sönderfall tar ca 16 timmar, under vilken trädgården är upplyst av eleganta nyanser av gult och lätt arom stor, 13-tums färg.

Blomningen börjar i juli, och de sista blommorna med en dubbel uppsättning kronblad avslöjas redan i september.

Daylily Bestseller, Bestseller

Daylily BestsellerFördelarna med denna hybridhybridvariant är många. Denna stora blommor till 14 centimeter i diameter, och framträdande i trädgården mössor gröna blad, växer till en höjd av 60-70 cm. Men mer än bara Hemerocallis Bestseller florist lockar färg och subtil form av enkel krona. Blommor av Bestseller-sorten är målade i lila-rosa anbudstoner. Kronbladet är fransat med en freakly convoluted frill med gröna och gula kanter. Växter av medelblommande sten är prydda med en trädgård från juni till mitten av augusti.

Related  Bildbeskrivning av arter och sorter av abutilone

Daylouse Divas Chois, Diva`s Choice

Divaels valEn annan slags hybrid daylily, vars blommor lätt kan misstas för trädgårdsliljor. Likhet läggs till i kronbladens känsliga rosa krämfärg, som är karakteristisk för liljekvinnan Divas Choyce. Avledet 2012 kommer hybridet inte att ligga likgiltigt eller överraskad av nybörjarnas mångfald, inte heller en värdig kulturkännare.

Citrongul nyanser i djupet av nacken blir krämgula, varma, förvandlas till rosa och korallax. Kanterna på Diva`s Choice kronblad är korrugerade. Blommans diameter i sin fulla upplösning når en rekord 17 cm, medan 3-4 knoppar kan öppna samtidigt på ett peduncle.

Daylily Pandoras Boxning, Pandoras låda

Daylily hybrid Pandora's boxDenna låda med Pandora i dagsljusets värld! En magnifik hybrid, sedan 1980, inte trött på att imponera på blomsterhandlarna med ljusstyrkan i kontrasterande nyanser, stabiliteten i blomningen och den kompakta storleken på växten. Daylily Pandoras låda tillhör miniatyr sorter. Den vuxna växten överstiger inte 50 cm, den är mycket riklig och blommar under lång tid, tillfredsställande ägaren med riktiga buketter med 10 cm blommor.

Grön, limehalsbandskrona, välsmakande, som en handfull körsbär och björnbär, en kärna och grädde kronblad. Daylily Pandora Boxing är en oemotståndlig frestelse och ett attraktivt centrum för alla!

Daylily förlåt mig, förlåt mig

Daylily förlåt migBland de populära miniatyrsorterna är växter med enkla och dubbla blommor i alla nyanser. Men en av ledarna i attraktivitet kan betraktas daylily Pardon Me. En hybridväxt, vars frodiga gröna stiger till 40-50 cm, trivs med utseendet av tät körsbär med citronhalsblommor. Det är denna kontrasterande levande färg som är den främsta “höjdpunkten” av Liljonica Pardon Mie, som blommar från juli till september.

Växten kräver inte frekvent transplantation, det är mycket obestridligt och perfekt intill andra miniatyr sorter.

Lilynevik Night Ember, Night Embers

Daylily hybrid Night EmbersDe som inte är likgiltiga mot de rika tonerna, de ljusa färgerna och frodiga former, kommer att tycka om den typ av hybrid daylily Knight Embers. I medelstora storlekar uppvisar upp till 75 cm plantor dubbla blommor med diametrar upp till 12-14 cm med en helt unik färg. Blommorna i Night Embers slags är gjorda av sammet med en ädel crimson-lila färgton. Deras kanter är utsökt korrugerade, den varma gula färgen på nacken ses genom kronbladets djupa tonen.

Daylily Lacy Doli, Lacy Doily

Leylejnik Lacy DoilyDet är fantastiskt hur sådana lyxiga växter som daylilies kan vara så opretentiösa, inte rädda frost, tolerera tolerans torka och årligen ge blommaodlarna en hel del ursprungliga ljusa blommor.

Daylily Lacy Doily är inget undantag. Sedan juli på buskarna i höjd 60-80 cm finns eleganta dubbla blommor av lax eller känslig rosa färg. Corolla corolla är gul med en citron eller grön tinge. Sortimentet av Lacey Doli Daylily kännetecknas av stabilitet, lång blomning och utan viloläge.

Daylily Double Dream, Double Dream

Hybrid Daylily Double DreamOtroligt växt för den mest raffinerade trädgården! Hybrid dagljus Double Dream är en verklig dubbeldröm, en växt med stora, upp till 15 cm dubbelblommiga blommor av lyxig lax eller krämfärgad färg. I det här fallet är Daylily Double Dream, liksom alla dess närmaste släktingar, inte rädd för frost, tidiga blomningar, lätt lider av vattenbrist och är redo att växa i solen själv.

Related  Odling av raffinerat lisianthus på en blomsterbädd och i en kruka

Lileynik Red Ram, Red Rum

Redeye Red RumRöda daglökar är inte så vanliga, därför är varje sådan sort av stort intresse för blommodlare. Daylily Red Rum blommar från juli till augusti. Vid den här tiden, över det gröna lövverket, upp till en halv meter i höjd framträder blomstarstänger med aktiva kranialblommor omkring 10 centimeter i diameter. Corollas av en enkel form i djupet verkar glöda på grund av en gröngul hals och gula strålar som divergerar från den i mitten av varje kronblad.

Daylily Black Stocks, Black Strumpor

Daylily Black StrumporDaylily Black Stockings är en nyhet som ryska odlare ännu inte har lärt sig. Du kan dock älska denna blomma vid första anblicken! Framträdde i 2015 fick sorten omedelbart uppmärksamheten hos 15-centimeter blommor, i form som liknade en lilja och målades i en tät purpurfärgad nyans. Corolla corolla yellow. I djupet av nacken är grönaktiga toner märkbara. På kanten av kronbladet i dagsljuset Black Stocks finns en utsökt korrugerad frill.

Med enastående färgstorlekar är dagsljuset inte särskilt stort. Höjden når endast 60 cm. Växten kännetecknas av en upprepad blomning, huvudvågen är i juli och augusti.

Little Girl Little Anna Rosa, Lilla Anna Rosa

Little Girl Anna RosaDelikata, berörande blommor av Little Girl Anna Rosa kan inte förbises, även om sorten tillhör miniatyrväxter. Höjden på löv och peduncles överstiger inte 40 cm, och de som öppnas i slutet av juni, och sedan för andra gången under andra halvåret, har blommorna en diameter av 8 cm.

Daylily Little Anna Rosa är en semi-evergreen sort som tolererar vintern utan problem och är en av de första ljusa gröna som hälsar våren. Delikat rosa hörn med en mättad fläck i mitten, i djupet målade i rika citrontoner. Kronbladens kanter är korrugerade, längs de tre tre ljusa vita strålarna kommer.

Daylily Mildred Mitchell, Mildred Mitchell

Daylily hybrid Mildred MitchellLiksom många moderna hybridväxter kännetecknas Mildred Mitchells dagljus av en dubbelblomstring, anspråkslös mot växthus och generös tacksamhet till blomsterhandlaren för blygsam vård. Blomningen av hybridet varar ungefär en månad och löper först i juni-juli, och sedan närmare början av hösten. Lush gardiner av smala lanserade blad på denna tid är dekorerad med peduncles med en eller två eller fyra stora coronals i lila-rosa toner.

Daylily Mildred Mitchell – en slags rekordhållare för blommans storlek. Blomkronor i fullständig upplösning har en diameter på 18 cm, vilket är mycket för den växt höjd 60-70 cm. I centrum av blomkronan av en enkel form är lätt att se violettfärgning, hals citrongula, närmare till kanterna av de korrugerade kronblad målade i delikat rosa. Lila corolla med centrum i form av kanten växlar till krage. Mellanlinjen i varje kronblad är dekorerad med en vit eller silvery brushstroke. Samma nyans på själva kanterna.

Daylily Burgundy Love, Burgundy Love

Bourgogne kärlekHybrid tetraploid daylily med tjocka körsbär kronblad färgade kan inte passera älskare av trädgårdskulturen. Burgundy Daylily Kärlek hänvisar till “vilande” sorter reagerar lätt på förändringar i väder och årstid. Därför är det nödvändigt att vänta på honom inte en eller två, men flera fullblomning. Blommor variation Burgundy Love, avslöjande, når en storlek på 15 cm. Så snart wellpapp, som brokad kronblad målade i ädel nyans av rött vin. Gul hals, centrala loben av linje ljus appliceras, pastell utstryk.

En anspråkslös daylily i trädgården – video