DruvbladMed tillkomsten av nya, tidiga och vinterresistenta druvsorter planteras denna gröda inte bara i de södra delarna av landet som är traditionella för vinodling, men också i centralremsan, i Uralerna och även i Sibirien. Samtidigt upptäcker odlarna för sig själva och fördelarna med druvblad, deras smak och sätt att använda i matlagning.

Utan vinbladen kan man inte föreställa sig armeniska, grekiska, bulgariska, moldaviska, vietnamesiska och många andra nationella kök. Samtidigt har den mest kända skålen från druvblad fyllda med malet kött blivit riktigt internationellt. Dessutom används unga blad av druvor för släckning och marinader, de saltas, läggs till soppor och köttgryta.

Att ge en karaktäristisk arom och piquancy till smaken av rätter, bladen själva är mättade med doften av kött, vilt och grönsaker.

Kålrullar från druvbladAnvändning i matlagning är dock inte den enda fördelen med produkten. Druvblad är verkligen användbara. Till exempel, amerikanska läkare, som har studerat de användbara egenskaperna och kontraindikationerna av bladen av druvor, inkluderade denna produkt i den nationella listan över värdefulla kostfoderprodukter.

Sammansättning av druvblad

För konsumtion samlas unga druvblad, som ännu inte har tid att rota, för mat, vars fördelar är maximala, bladplattan är elastisk, venerna är fortfarande saftiga.

Inlagda druvbladEnergivärdet av 100 gram av en sådan produkt, som uppgår till 93 kcal, bestäms av halten 2,1 gram fett, 5,6 gram protein och 6,3 gram kolhydrater. Blad som samlas in från vinstocken är rika på fibrer, vitaminer A, K och PP, askorbinsyra och ett antal föreningar som tillhör vitaminerna i grupp B.

En 100 gram del av druvblad kan ge människokroppen hälften av det dagliga intaget av natrium, mangan och koppar.

Också i grön finns element som kalcium, järn, fosfor och zink. Och det är denna rika biokemiska komposition som bestämmer vinterns fördelar och skador.

Användbara egenskaper av druvblad

Blad av druvor används för kvinnliga sjukdomarI Europa och ett antal asiatiska länder har decoctions och infusioner på gröna blad av druvor länge erkänts som ett botemedel mot smärta, förstärkning och toning. Fram till förra seklet före tinkturen på bladen rekommenderades för sjukdomar hos det kvinnliga könsorganet och blödning. Fördelen med druvblad av lokala druvsorter noterades av indianer. Nordamerikanska indianer använde te på grundval av sådana växtbaserade råmaterial som narkos och antipyretiska. Drycken gavs för magsjukdomar och lotioner användes för manifestationer av reumatism.

Moderna studier av kompositionen och möjliga fördelar med druvblad gav oss möjlighet att prata om trogen på många gissningar av folkläkare.

Druvblad är en naturlig oxidantAtt vara en källa till vitamin A är druvblad är en kraftfull naturlig antioxidant som hjälper till:

  • behålla och stärka mänsklig immunitet
  • skydda kroppens celler från negativa faktorer och ämnen från den yttre miljön;
  • skydda människor mot åldrande.

Tack vare närvaron av detta vitamin är druvbladen användbara vid sjukdomar i synskanalerna, fallet av dess skärpa, kronisk ögonmattning. Regelbunden införande i rätterna från vindruvor främjar förbättring av hud- och hårkvaliteten. Och tillsammans med kalcium har karoten en positiv effekt på nervsystemet och tillståndet hos musklerna.

Dolma från druvbladDet finns en åsikt att endast ett blad av druvor kan räddas från karies. Vad är nyttan och skadan av druvblad i detta område? Om du tygar på ett blad dagligen kan du faktiskt bekämpa den patogena floran, plackavlagringar och de första tecknen på periodontal sjukdom. Det är emellertid viktigt att inte överdriva det så att syrorna i bladen inte orsakar effekten motsatt den terapeutiska effekten.

Omega-3-fettsyror är också en del av fördelarna med druvblad.

Dessa aktiva substanser har visat sig vara ett effektivt förebyggande verktyg i kampen mot cancer, arytmi och gemensamma sjukdomar.

Blad av druvor lämpliga för betningVinblad är användbara vid olika inflammatoriska processer i mag-tarmkanalen, huden och slemhinnorna. När det gäller matsmältningsprocesser förklaras fördelarna med druvblad med det högsta fiberinnehållet. Kostfibrer, som fyller magen, bidrar till utseendet av en känsla av mättnad och släpper ut tarmarna från ackumulerande slagg, så bladen kan hänföras till produkterna för viktminskning och kroppsrengöring. Dessutom förlänger fibern frisättningen av socker i blodet.

Det finns studier som visar fördelarna med Amur-druvblad i behandlingen och förebyggandet av en så komplex och formidabel sjukdom som Alzheimers.

Och extraktet av löv och skott bidrar till att minska puffiness som medföljer kronisk venös insufficiens och utövar ytterligare en börda på hjärtat.

Kontraindikationer för användningen av druvblad

Druvblad lämnar marinadeMed ett stort antal fördelaktiga egenskaper är kontraindikationer av bladen av druvor inte mindre viktiga och bör beaktas när produkten ingår i den dagliga menyn. Människor som lider av akuta former av gastrointestinala sjukdomar, såsom gastrit eller sår, och som också har övervikt att konsumera druvblad efter värmebehandling eller, särskilt i burkar, kan endast efter tillstånd av den behandlande läkaren.

Det är de betade eller saltade bladen av druvan som förtjänar särskilt noggrann behandling, eftersom sådana produkter, förutom växtråvaror, innehåller en stor mängd natrium och syror. Och här råder skador på druvbladet över fördel klart. Får inte transporteras med rätter med vindruvor för de som har diabetes, såväl som kvinnor under långa perioder av graviditet och ammande mödrar.

Video om druvor