Juicy söta mandarinerTangeriner skilja från andra typer av citrusfrukter kan vara flera tillplattad form, små i jämförelse med apelsiner eller grapefrukt storlek och hög halt av socker i saftiga massa delat beroende på klass 8-12 kryddnejlika. Mandariner är utmärkta och en ljus apelsinskal, som i de mest mogna frukterna lätt separeras och ibland till och med ligger bakom massan.

Kina betraktar födelseplatsen för dessa söta frukter, men sedan 1900-talet, när mandariner först kom till Gamla världen, sågs mandarinträdgårdar i Medelhavsländerna och i norra Afrika. Juicy citrusfrukter är nu välkända för befolkningen i de flesta länder i Asien och Sydamerika. De nordligaste planteringarna av mandarinträd ligger i norra Kaukasus och Krasnodar-territoriet.

Således mellan mandariner, till exempel, från Abchazien och Japan, det finns många likheter, men det finns också skillnader, till exempel, i storlekar och nyanser av smak, den mängd utsäde och kryddnejlika, socker och syror.

Men alla mandariner är ett lagerhus med användbara ämnen och ett hav av nöje för små och vuxna gourmeter.

Vad är användningen av mandariner, och är det någon skada från att konsumera apelsin, full av fruktjuice?

Än användbara mandariner?

Orange frukter är älskade av både vuxna och barnOch användbarheten av mandariner kan bedömas av uppsättningen biologiskt aktiva substanser. I 100 gram massa med lågt kaloriinnehåll är mandarin närvarande:

 • 88,5 gram fuktighet;
 • 0,8 gram protein;
 • 0,2 gram fett;
 • 7,5 gram kolhydrater, representerade av sackaros, fruktos och glukos.

Återstående gram faller på syror, fibrer, pektiner och aska. Vad är fördelarna med tangeriner än?

Förutom det faktum att orange söta frukter väl svalnar törst och är en utmärkt källa till kolhydrater, kännetecknas mandariner av en rik uppsättning makroelement.

Användbar endast på saftig massa, men också skalaBland sådana ämnen ger kalcium, som inte bara ger styrkan på ben och tänder, men också oumbärligt i mekanismen för muskelkontraktion, nervsystemet och ansvarar för blodkoagulabilitet. Kalium i mandarinskivor ger också nervaktivitet och ger till viss del hjärtrytm och syreåtkomst till hjärnan. Mandariner är rika på sådana värdefulla element för kroppen som magnesium och natrium, fosfor och ett antal andra, inte mindre populära ämnen.

Färsk mandarinjuiceMikroelement i frukten är järn, ett ämne som är oumbärligt för syntesen av hemoglobin. Än mandariner är användbara, så det är en mängd av de mest olika vitaminerna. Ett sådant kit, som innefattar askorbinsyra, vitamin PP och betakaroten, B1, B2, B6 och E, kommer att vara envied av moderna multivitaminkomplex. I huden, frön och massa innehåller delvis flavonoider och flyktiga, eteriska oljor och glykosider tanzheritin, uppkallad efter en av de sorter av kultur mandarin.

Användbara egenskaper och regler för användning av mandariner

Sallad med mandarinerDen största fördelen med att föra användningen av färsk frukt, som själva är perfekt dessert eller aperitif, och kan bli råvara för vitamin juice ingår i alla typer av aptitretare och sallader, läggas till sidorätter för griskött och fjäderfä. Mandarinzebra efter noggrann tvättning ger färska citrusnoter till bakning och te, risrätter och havsfisk.

Kostens kost och kulinariska värde är otvivelaktigt, och vad är fördelarna med mandariner som ett läkande och profylaktiskt läkemedel? Vitaminer och andra ämnen i massan gör det möjligt att dra en slutsats om effektiv användning av mandariner i förkylning som ett naturligt antipyretiskt, uppfriskande och antiinflammatoriskt medel.

Om en förkylning åtföljs av en skarp, ihållande hosta, kommer en mandarinmassa eller färsk juice att hjälpa till:

 • mjukna halsen;
 • underlätta slemutslag
 • desinficera slem och ta bort inflammation.

Mandariner kan ta bort eller förhindra även astmatiska manifestationer.

Efter att bli av med förkylningar, bronkit eller allvarligare sjukdomar, bör du inte ge upp mandariner, currants och andra frukter och bär. Deras söta skivor bättre än dyra vitaminer hjälpa till att återställa kroppen, fylla den med mikro och vitaminer ta hand om immunitet och snabb återgång av prestanda.

Mandariner hjälper till att förbättra mageens prestandaGastrointestinala störningar i samband med slöhet i matsmältningsförfaranden, minskad surhet eller dyspepsi, det här är de situationer när mandariner är användbara och kan förbättra hälsan.

Dessutom stimulerar citrusfrukter aptit, antiparasitic, antisvamp, desinfektion. Och denna egendom sträcker sig inte bara till matsmältningsorganen. Kompressioner eller lotioner från massan eller mandarinjuice är effektiva vid svampinfektioner.

Regelbunden men försiktig användning av avkoket av mandarinskal hjälper diabetikerna att kontrollera sockernivån och därigenom förbättra deras hälsa.

Mandariner i graviditet

Mandariner är värdefulla för en gravid kvinnas hälsaFrågan om det är möjligt att äta mandariner till gravida kvinnor har inte förlorat relevans i många årtionden. Skeptiker betonar den förmodade höga risken för allergiska reaktioner i framtida mor och barn.

Idag finns det en annan åsikt. Enligt honom, mer än i mandariner, är mängden allergener i kycklingägget, jordnötter, kaviar av många fiskarter. I detta fall har tangeriner många användbara egenskaper, mycket värdefulla för kvinnors hälsa och fosterutveckling:

 • Söta frukter, speciellt under lågsäsong och vintertid, har en uttalad förkylningseffekt.
 • Med måttlig konsumtion av mandariner skyddar mot intestinala infektioner.
 • Kolhydrater och syror i frukten, inklusive askorbinsyra, ger snabb energiuppfyllning.
 • Det är viktigt att på grund av det höga kaliuminnehållet, mandarinjuice eller några ätta lobuler bli av med den medföljande graviditeten svullnad.
 • Och den ökade risken för karies och försämring av kvaliteten på bennivåerna kalcium och fosfor.
 • Även nervösa spänningar och depressiva tillstånd som uppkommer under graviditeten kan mandariner avlägsnas genom närvaro av ett element som magnesium.

Du kan inte äta tangeriner endast i händelse av allergierGlöm inte risken för allergier. Om en kvinna före graviditeten, bruket av mandariner orsakade problem med välbefinnande, måste frukter överges.

Om det inte finns några störande symtom, är en liten mängd juice, ett eller ett par mandariner – inte till nackdel, men till det goda.

Vem är skadlig för användbara tangeriner?

Vitamin salladKontraindikationer för användning mandariner, i någon form, är sjukdomar i matsmältningsorganen, såsom gastrit, tillsammans med alstringen av en överdriven mängd syra i magsäcken eller tolvfingertarmsår, enterit och kolit.

Både fördelarna och skadorna hos mandariner beror på närvaron av extremt aktiva biokemiska föreningar i deras massa.

Därför, i detta fall kommer överflöd av egna syror i frukt endast att förvärra tillståndet. Det är möjligt att vänta på en försämring av sjukdomen också för dem som lider av njursjukdomar, pankreatit och cholecystit. På grund av den höga koncentrationen av sockerarter är försiktighet vid användning av vitamin delikatess nödvändigt för diabetiker. Alla dessa varningar gäller dock alltför stora mängder citrus. I rimliga kvantiteter kan tangeriner konsumeras av alla utom barn under tre år.

Videor om mandarin