användbar och god körsbärDet finns inga fler favorit och önskade bär på mitten av sommaren än mogna körsbär. Fördelar och hälsorisker efter att ha ätit frukter beror på deras sammansättning och hälsotillstånd. Ljusröd, burgund eller nästan svart bär börjar mogna från mitten av juli och under andra halvåret används de med stora och små gourmands.

På bordet blir körsbär färska, i form av sylt, fyllningar för pajer och vareniki, juice eller komposit. Men är doftande körsbär så säkra och användbara? Vad är användbart för en körsbär, och när det kan skada hälsan?

Körsbärets sammansättning och dess kaloriinnehåll

Användbara egenskaper, smak, arom och möjliga kontraindikationer av körsbären är förutbestämda av innehållet i frukterna av sockerarter, syror, vitaminer, mikroelement och andra biologiskt aktiva substanser.

Med varje handfull färska bär i människokroppen är vitalt viktiga vitaminer, inklusive askorbinsyra och folsyra, tokoferol och karoten, vitamin PP och B1. Samtidigt finns det inte mindre mineraler i den saftiga massan. Körsbär är rik på kalium och koppar, zink och mangan, fosfor, kalcium och fluor. Emellertid, det viktigaste elementet i mineralkompositionen enligt bär läkare anser oumbärliga för hematopoies järn, som är minst 100 gram av mogna körsbär måste spela in 500 mikrogram.

Erkänt söt och sur smak av frukter på grund av innehållet i organiska syror och sockerarter. Beroende på tillväxtbetingelser och kvaliteter surhet och söthet kan variera, men i varje bär, andra än sackaros, fruktos och glukos innehålls och närvarande bärnstens och äppelsyra, salicylsyra och citronsyra inkluderar, folic och askorbinsyra.

Organiska syror kan inte bara gynna, men också hälsofarliga, inte körsbär rekommenderas för personer som lider av magsjukdomar med hög surhetsgrad.

Med en sådan mättad biokemisk komposition är körsbär helt icke-kalorisk, med 100 gram bär svarar för cirka 52 kcal. På grund av denna egenskap, såväl som den höga halten av fiber, är användbar närvaro i massan pektiner, antocyaniner och andra föreningar körsbär värderas högt och dietister och andra medicinska specialiteter.

Vad är användbart för körsbär?

dessert med körsbärKunskap om den biokemiska kompositionen gör att du kan bestämma effekten av frukt på människokroppen. Vad är användningen av körsbär för hälsa och skada från ingripandet av en saftig doftande bär?

Related  Metoder för reproduktion av inomhusblomma abutilone

Körsbär, liksom färsk frukt, är extremt användbar:

 • med artrit och andra kärlsjukdomar;
 • med risk för ödem
 • om så önskas, snabbt och harmlöst för att kroppen ska gå ner i vikt
 • med fysisk trötthet och stress
 • med risk för anemi, som ofta utvecklas under tonåren och under graviditeten
 • med urolithiasis;
 • med systematisk förstoppning.

Närvaron i massan av frukten av salicylsyra och pektin säger att körsbär – detta är en användbar naturlig antibiotika, med korrekt användning av förmåga att bistå i kampen mot patogena tarmmikrofloran, Staphylococcus och Streptococcus.

Verkar som en naturlig svamp, fiber:

 • samlar och tar bort slagg från tarmen;
 • främjar matsmältningskanalen
 • bidrar till att stärka immuniteten
 • förenklar processen att gå ner i vikt.

Anthocyaniner och pektiner tar hand om bevarandet av ungdomar och förhindrar bildandet av cancerceller, fungerar som naturliga antioxidanter.

Det måste komma ihåg att fördelarna och skadorna på körsbär för hälsan kvarstår om frukterna fryses eller torkas med ett mjukt sätt. Värmebehandling minskar mängden vitaminer.

Körsbärsblad: användbara egenskaper och kontraindikationer

te från körsbärsbladFörutom de söta frukterna själva anses också de oätliga delarna av växten som ett råmaterial för läkemedel.

Folkmedicin använder framgångsrikt blad av fruktträd, stjälkar och körsbärsborr. Från dessa delar av växten gör avkok och tinkturer.

På basis av krossat löv produceras kompresser som har en hemostatisk astringent effekt. Ett sådant enkelt verktyg kan vara användbart i ett sommarboende eller en promenad, där det är omöjligt att utesluta risken för mindre trauma, nötning eller skärning. Avkok av löv på mjölk rekommenderas för onkologiska sjukdomar. Men i detta fall måste man komma ihåg att endast en professionell läkare kan korrekt utvärdera de fördelaktiga egenskaperna hos körsbärsblad och deras kontraindikationer för en viss patient.

min körsbärBen ingår i kosmetikkompositionen. Dessutom rekommenderar personer med arvelig diuretisk verkan av frön och skyttlar folkläkare för ödem, högt blodtryck, diates, gemensamma sjukdomar.

Pedikeller och unga skott är användbara för “lata” tarmar. Avkok av detta vegetabiliska råmaterial stimulerar matsmältningen och peristaltiken.

Fördelar och skador av körsbär för hälsan hos den äldre generationen

körsbärsfruktkompotRegelbunden användning av körsbär är ett utmärkt förebyggande av ateroskleros och åderbråck. Inkluderingen av röda frukter i menyn bidrar till att sänka blodtrycket, förstärka naturligtvis kapillärerna. Kroppen minskar andelen skadligt kolesterol. Som ett resultat minskar risken för hjärtattacker och stroke, ischemisk sjukdom och andra farliga sjukdomar. Därför kan väldoftande sommar frukter rekommenderas säkert till personer i medelålders och äldre ålder, som är i riskzonen för kardiovaskulära och kärlsjukdomar.

Related  Ljus outfit av en äkta blomdame

Användningen av körsbär för levern är stor, skada är endast möjlig med överdriven entusiasm för frukt. Frukt bidrar till reningen av levern, för att befria kroppen av toxiner, miljöpåverkanets negativa påverkan och ackumulerande slagg.

Hög koncentration av järn, liksom närvaron av föreningar som kan reglera blodkoagulering, gör körsbär användbara i blodsjukdomar, till exempel i hemofili, anemi eller anemi.

Lågt glykemiskt index av färsk frukt bestämmer minsta skada på körsbären i diabetes mellitus, fördelen beror på mängden bär som äts och hälsan hos en viss person.

Förmåner och skador på körsbär för män

bär för maktkraftI folkmedicin har körsbär länge använts som ett medel för att upprätthålla och återställa manlig makt. Åtgärden av frukten baseras på det höga innehållet av zink i dem. Detta element är inte för ingenting som kallas “maskulin”. Zink främjar syntesen av manliga hormoner, vilket resulterar i:

 • representanten för det starkare könet återvänder till självförtroende;
 • kraften ökar;
 • förbättrar spermiernas kvalitet, minskar risken för manlig infertilitet.

Zink, till skillnad från många vitaminer, inte förstörs av höga temperaturer, så för män hälsa är användbar inte bara att ta bort grenar med bär, men även konserver, sylt, saft och andra läckra produkter.

Dessutom hindrar körsbär med fördel och utan skada för en man att utveckla prostata adenom, andra inflammatoriska och cancer sjukdomar. Frukt och produkter från dem förbättrar blodkvaliteten, hjälper till att bekämpa stress och kronisk trötthet. Till exempel kommer körsbärsjuice att vara ett utmärkt förebyggande av hjärtsjukdomar och bidra till att återhämta sig snabbare efter jogging, styrketräning och andra fysiska aktiviteter.

Kvinnornas fördelar och skador

körsbär är användbar för allaKörsbär är en utmärkt källa till mikroelement och vitaminer som är nödvändiga för kvinnokroppen. Magnesium i bär har en antispasmodisk effekt, hjälper till att bedöva menstruation och förbättrar blodflödet till vävnader. Växter och fruktgrenar i anläggningen kokar och insisterar, vilket resulterar i ett effektivt botemedel mot ödem och förstoppning.

Related  Amazing aphelandra kräver särskild vård

Körsbär är lika användbart för unga tjejer och kvinnor som upplever klimakteriet. I det här fallet kan du använda frukter och medicinska föreningar inte bara inuti. Fruktsyror och vitaminer är oumbärliga vid framställning av ansiktsmasker i hemmet. Körsbär har en rengörande, föryngrande effekt.

Om fördelarna med körsbär för kvinnor är kända, försämras skadan från att äta frukt, tyvärr av det rättvisa könet. Men röda frukter kan orsaka förvärringar av gastroenterologiska sjukdomar och orsaka allergier.

Fördelar och skador på körsbär för gravida kvinnor och barn

körsbär under graviditetenMetabolismen av framtida mödrar och barn är av hög intensitet, därför måste konsumtiva näringsämnen, vitaminer och mineralämnen snabbt fyllas på. Naturliga naturliga källor är det bästa valet. Körsbär kompletterar underskottet, levererar kroppen med kalium och magnesium, kalcium och järn. Det är det sista elementet som behövs för blod, magnesium är ansvarig för nervsystemet, kalcium är viktigt för benens tillväxt och styrka.

För barn och gravida kvinnor är ett säkert avkok av körsbär användbart, används som en antipyretisk, lugnande. Ett sådant avkok kan ta bort puffiness och ömhet i inflammation i munnhalsmuskeln i halsen och halsen.

baby äter körsbärFör barn och graviditet bestäms fördelarna och skadorna av körsbär av fruktens sammansättning. Bär är en utmärkt kroppsrengörare:

 1. Å ena sidan främjar bären uppslutning och rening av tarmarna från toxiner, å andra sidan finns det risk för allergiska reaktioner.
 2. Diuretisk verkan av körsbär och rätter från den angränsar med sannolikheten för förvärring av gastrit eller utvecklingen av magsår.

Vid användning av körsbär krävs extrem försiktighet och överensstämmelse med konsumtionsnormer, vilka fastställs beroende på en persons ålder och hans individuella förutsättningar.

I genomsnitt kan en vuxen som inte har kontraindikationer äta om ett glas mogna bär. Men även i detta fall rekommenderar läkare att häcka och skölja din mun så att syrorna i kirsebären inte leder till förstörelse av emalj och deponering av plack.

Video om fördelarna med körsbär för hälsa