Du kan inte bara äta pumpens massa, men också dess frönNär höstlunden mår och lämnar faller ser pumporna bland sängarna ännu ljusare ut. Frukt med ett rikt orangefärgat kött, som om det samlas in hela sommarvärme och solljus, har många användbara egenskaper. Oftast används tätt sött kött för mat, och den mest värdefulla i en pumpa – dess frön anses vara en skäm bort för en trevlig tidsfördriv eller till och med utkastad.

Men det är under ett solidt vithölje döljer rikedom som kan ge människokroppen en ovärderlig fördel. Så vad är användbart för pumpa frön? Och under vilka sjukdomar kan deras användning positivt påverka hälsotillståndet?

Sammansättning av pumpa frön

Pumpa frön konsumeras i en rå, torr och stekt formNäringsämnen och mineraler i fröet bör säkerställa utvecklingen av framtida växter, och här kan pumpan anses vara en av de mest “försiktiga och omtänksamma kulturerna”.

Det finns så många vitaminer, organiska syror och mineralsalter under den vita skalen med gröna kärnor att de med rätta kan kallas ett hälsovagn och de användbara egenskaperna hos pumpafrön är värda att studera och applicera i medicin.

Per 100 g torra behandlade fröna har 45,8 gram fett, 24,5 gram protein, ca 20 gram kolhydrat, 4 gram kostfiber, cirka 7 g vatten och 8,6 g av mättade fettsyror. Kaloriinnehållet i pumpafrön är 541 kcal per 100 gram.

Det är samma som en liten 100-grams handfull solrosfrön innehåller mer än två dagliga tokoferol tillägg intag, vitamin PP fjärdedel av standarder, liksom vitamin K, och B1, B2 och B3, B6 och B9, biotin och beta-karoten, askorbinsyra och kolin.

Dessutom, pumpafrön unika och mineralsammansättning, vilken innefattar: vanadin, mangan, koppar, magnesium, zink och kisel, krom och järn, och kobolt, bor, kalium, jod, och många andra föreningar. Koncentrationen av många av dessa ämnen är så höga att 100 gram pumpafrön inkluderar flera dagliga förbrukningshastigheter, t ex fosfor, vanadin, magnesium, koppar, fosfor och zink.

Läkare kan inte annat än anteckna innehållet i ett stort antal värdefulla aminosyror, som bestämmer en del av de användbara egenskaperna hos pumpafrön. Bland de väsentliga föreningarna för kroppen är valin och tryptofan, isoleucin och fenylalanin. Lika viktigt är närvaron i glycin och arginin, liksom fytosteroler, pektiner och fettmättade syror som spelar en stor roll för förebyggande och behandling av ateroskleros och andra sjukdomar.

Fördelar och egenskaper hos pumpa frön

Skalade pumpa frönTack vare den rika vitamin- och mineralkompositionen är den unika kombinationen av alla aktiva substanser och deras lättfördelbara form, pumpafrön användbara vid behandling av många sjukdomar.

Ofta är pumpa frön efterfrågade i kampen:

 • med dysfunktioner i genitourinary sfären;
 • med ateroskleros
 • med hjärtsjukdomar och blodkärl;
 • med problem med matsmältning och metaboliska processer;
 • med helminter som parasiterar i människokroppen och skadliga protozoer.

Vilka är fördelarna med pumpa frön för män och kvinnor? Såsom är känt är frön rik på zink och fytosteroler, som påverkar sexuella funktioner hos båda könen.

 • Zink är ett oumbärligt element i syntesen av testosteron hos män och är också nödvändig för att upprätthålla sexkörtlarna.
 • Fytosteroler, reducerar också aktiviteten av testosteron, vilket är fördelaktigt för kvinnokroppen. Men det visar sig att dessa föreningar också kan gynna män som lider eller riskerar en sådan formidabel sjukdom som prostatatumör.

För större nytta i prostata dysfunktion och misstanke om adenom är det bättre att använda oljepreparat från pumpafrön, vilka absorberas bättre och effektivare i detta fall.

Pumpa frön är rika på zink och fytosterolI detta fall anses intaget av renade kärnor i mat anses vara ett effektivt folkmedel för helminter. Om antiparasitiska preparat av artificiell natur, som dödar skadliga organismer, har en deprimerande effekt på människokroppen, så har frön inte någon liknande bieffekt.

Den aktiva substansen i pumpafrön, som utövar en immobiliserande effekt på maskar, kallas cucurbitin. Denna aminosyra upptäcktes först i frukterna av pumpa grödor och för att hedra artens namn och fick sitt namn.

Råpumpa frön mot parasiter verkar många gånger mer effektivt än kalcinerad eller stekt kärnor.

En gång i matsmältningskanalen, praktiskt taget förlamande cucurbitin platta och runda maskar, som som ett resultat inte kan fästa till tarmväggen för kraft, förlorar sin förmåga att proliferera och avlägsnas från kroppen i avföringen.

Som ett botemedel mot maskar bör pumpa frön användas:

 • i rå form;
 • torkas utan att använda förhöjda temperaturer;
 • i form av infusion, för vilken två skedar av krossade kärnor hälls med 750 ml vatten, underkastas blandningen kokning och insisteras i ca 30 minuter.

För barn kan fröna sötas med honung, förutom att tillsatsen förstärker de användbara egenskaperna hos pumpa frön.

Cupcakes med pumpa frönMineraler, aminosyror och vitaminer i renade kärnor har en positiv effekt på kardiovaskulärsystemets funktion, vilket ger upphov till både hjärtats funktion och förstärkning av väggar i stora och små kärl. Pumpa frön är en erkänd naturlig botemedel mot ateroskleros och dess manifestationer.

Inklusion i kosten av gröna kärnor och produkter som innehåller dem, gör att du kan rengöra kroppen av överskott av kolesterol och motstå dess ackumulering.

Pumpa frön är användbara med ökad gasproduktion, minskad peristals och förstoppning. Detta bra diuretikum och laxermedel verkar försiktigt och har inga biverkningar.

På grund av fiberns överflöd, rensar frön helt matsmältningssystemet och kan rekommenderas om det behövs för att gå ner i vikt. Det är dock viktigt att komma ihåg kaloriinnehållet i pumpafrön och överdriv inte det med intaget.

Organiska syror och vitaminer som finns i pumpa frön är användbara och används för att förbättra huden, bekämpa skallighet och seborrhea.

Den mest effektiva i kosmetiska ändamål är olja från pumpafrön, liksom en massa färskkrossade kärnor.

Upphandling av pumpa frön och metoder för deras användning

Före torkning tvättas fröet noggrantSäd extraherad från pumpa:

 • måste tvättas ut, fri från fuktiga fibrer;
 • Torka sedan på en mjuk bomullsduk eller servett;
 • Under dagen torkar de på pappersark eller pallar.

Ett sådant mildt sätt hjälper till att bevara alla användbara egenskaper hos pumpafrön.

Processen kan förenklas om torkning sker i en speciell elektrisk ugn eller ugn, vilket undviker temperaturer över 75 ° C. I detta fall kan upp till full beredskap inte ta mer än 20-30 minuter.

Torra pumpa frön sprids på tätt stängda burkar och förvaras i ett torrt ventilerat rum, av direkt solljus.

Så att när massan användning av pumpafrön inte skadliga för hälsan, är det bättre att ge upp stekt kärnor och inte lagra produkten för länge, eftersom de rika oljan i sammansättningen av fröet kan förstöra smaken och ger en tydlig bitterhet.

Fröer av pumpa, som tillsats till spannmålFör kulinariska ändamål kan pumpa frön användas:

 • för att berika smak och användbara egenskaper bakverk och efterrätt bakning;
 • i sallader med färska eller blancherade grönsaker;
 • i pannor, tjocka hjärtliga soppor och andra varma rätter;
 • för dekoration av konditorivaror och krämprodukter, cocktails.
 • som ett självständigt mellanmål.

Användningsvarianter av användbara pumpafrön är massan, det viktigaste är att användningen bara ger goda frukter för hälsa och hälsa.

Kontraindikationer mot användningen av pumpa frön

Användningen av pumpa frön har kontraindikationerOch den möjliga skadorna och fördelarna med pumpafrön beror helt och hållet på deras sammansättning och läskunnigheten att använda produkten. Under inga omständigheter bör du missbruka tillräckligt höga kalorier gröna kärnor.

Även med ett minimum av kontraindikationer har övermålning av en produkt rik på fetter, proteiner och andra aktiva substanser inte en bättre hälsoeffekter.

Särskild kontroll över storleken på portioner bör fastställas vid användning av frön:

 • små barn;
 • gravida kvinnor;
 • överviktiga människor
 • patienter som lider av förvärring av mag- eller tarmsjukdomar
 • patienter som har gikt diagnostiseras
 • i närvaro av stenar och sand i njurarna, urinblåsan och urinledarna.

Eftersom pumpa frön är nästan inga allergiska reaktioner, kan denna produkt framgångsrikt ersätta jordnötter, mandlar och hasselnötter.

Video om behandling av pumpa frön