Blossoms streptocarpus på vindrutanSkönheten hos hybridformer av streptokarpusar är jämförbara med orkidéer subtilitet och sofistikering av blomställningar. Vård och tillväxt av streptocarpuses kommer inte att orsaka svårigheter, även för en nyblomning. Ljust rynkade lanserade blad upp till 30 cm ramar upploppet av en blomsterbukett. Blommor gramofoner är singel på en lång pil, men de kommer ut från varje blad sinus, blommar lång och svär över blommorna, vilket gör att du beundrar dig själv.

Foto streptocarpus med rättvård hemma

Med god omsorg gläds streptokarpusens blomning i ögatHemma kan streptocarpus odlas i östra eller västra fönstret. På baksidan av rummet behöver du en speciell lampa med en speciell lysrör. På södra fönstret på sommaren krävs skuggning, i norr är ljuset inte tillräckligt. En direkt solstråle kommer att förstöra blad och blommor. Liksom många dekorativa krukväxter tolererar streptocarpus i vård och odling inte utkast och stillastående vatten i potten.

Luftfuktighet i 60-70% kommer att skapa bekväma förhållanden. En pall med sten och moss hjälper till. På vintern kommer blomman att få styrka för blomning, om den hålls vid en temperatur av 16-18 grader, exklusive befruktning och skärning av vattning. En och en halv månaders vila är tillräckligt för att återställa växten. Dessutom behöver blomman de avgörande faktorerna:

  • det rätta underlaget;
  • vattning och gödning
  • transplantation;
  • reproduktion.

Behållare och jordkomposition för streptokarpusar

Växten växer snabbt och behöver en transplantationEn särskild egenskap med bra omhändertagande av streptocarpuses hemma är den snabba tillväxten av busken. Kashpo kräver låg, men bred. Det måste finnas en dränering, skiktet kommer att vara ca 2 cm. Planten transplanteras i slutet av vintern och igen efter sex månader. Det bästa sättet att transplantera är omlastning i en stor skål.

Huvudförhållandet – jorden bör inte kondenseras, förbli lätt och luftgenomsläpplig. Den vanliga marken för plantor ska spädas halvvägs med sand eller perlit, klippa mos, vermikulit

Växten kan också odlas i torv. Marken baserad på torv bör alltid vara fuktig. När detta substrat torkar bildas en monolit. Varje mark för inomhusplanter, även inköpt, måste steriliseras.

Vattning och fuktningsläge

Växten föredrar att vattna genom dräneringshåletAtt odla friska streptokarpus och ta hand om dem är förknippade med korrekt hydratisering av växter. Det är normalt att vattna genom ett dräneringshål. Det är bra att organisera jordens fuktighet genom veken. I detta fall gör det konstanta tillförseln av kapillär fukt jorden stabilt fuktig. Vid toppen vattning bör vatten hällas på krukans väggar, försöker att inte falla på bladen och blommorna.

Stänk streptokarpus med mjukt varmt vatten. Om växten har sänkt löven på grund av uttorkningen av jorden, kommer elasticiteten att återhämta sig, men de hängande blommorna måste skäras, de är förlorade.

Sprinkle spray i form av dimma streptocarpus gillar, men droppar av vatten på löv kan leda till utseendet av fula fläckar. För fukt är det lämpligt att hålla blomkruven på en pall med en luftfuktare. Kommer att hjälpa och skål med vatten, installerat nära växten.

Strömkrav

Gödselmedel för streptocarpusesEn ung busk som växer snabbt efter uppfödning kräver kvävebefruktning. Men de borde minskas i procent när bud visas. Nu behöver streptokarpus fosfor och kalium. Av de färdiga kompositionerna för inomhusplantor används gödselmedlet “New Ideal” först, först används gödselmedel för de vackert blommande växterna i serien “Superflow”, “Fialochka” och liknande. Gödda växten en gång i veckan, alternerande olika kompositioner. Under resten av tiden görs ingen gödning.

Rekommenderade doser av gödselmedel bör minskas med hälften. Om växten växer aktivt under denna period är detta normalt. Från sinusens sinus framträder en blommespik. Därför måste de nedre bladen, som redan har blommat blomma, avlägsnas, skärs noga med en skarp kniv. Titta på videon hur man bryr sig om streptocarpuses och växa en spektakulär buske.

Skadedjur och sjukdomar av streptocarpuses

Streptocarpus påverkas av pulverformig mögelSjukdomar som påverkar växten kan vara pulveriserad mögel och gråmögel. Om lövområdet verkar ha dammats med vitt damm är det pulveriserad mögel. Under plack kommer javelins att dyka upp och bladet kommer att dö. Sjukdomen sprider sig snabbt och alla inhemska blommor är i fara. Därför är det nödvändigt att skära det drabbade bladet och behandla plantorna med Topaz, detta är en riktad funktionsdämpande medel.

Inte mindre formidabel sjukdom streptokarpusov är grått rutt, som täcker alla delar av växten med en grå fluffig beläggning. En sådan växt måste tvättas under en varm dusch och behandlas med en fungicid. Vid utseendet av nya foci bör behandlingen upprepas.

Svampsjukdomar är överdrivet vattning, innehåll i kalla förhållanden eller vice versa, skapande av växthuseffekt. Det är nödvändigt att normalisera temperaturen och fuktigheten, och sjukdomarna kommer att minska.

Av insektsskadedjur, speciellt streptokarpuspestens spindelmyt. Det startas i torr luft, sprids mycket snabbt på baksidan av arket. Suger saften, han omsluter bladet med en bana, där många kolonimedlemmar svävar. Som ett resultat är bladet blekare, blir gult och torkar. För att rädda en blomma måste den isoleras och befrias från blommor. Tre gånger på 7-10 dagar, utföra behandling med en av insektsmedlen. Jordens översta skikt sprutas också. Vid denna tidpunkt är det nödvändigt att stärka kontrollen av andra växters status. Skadedjuret är allätande.

Exakt samma operationer utförs vid detektering av sprickor.

Reproduktion av streptokarpus

Ett viktigt villkor för spridningen av kulturen är dess förmåga att reproducera. Denna blomma reproducerar:

  • delning av busken;
  • frön;
  • plåtplåt.

Den enklaste reproduktionsmetoden är delningen av busken under transplantationen. Den buskiga blomman expanderar på grund av tillväxten av de laterala formade buskarna och är lätt uppdelad i delar. På grund av uppdelning föryngras busken.

Det är möjligt hemma att odla streptocarpus från fröna. Mycket små frön, till salu kommer tömda. Såningen är ytlig, men eftersom skalet måste förstöras måste jordens översta lag vara fuktigt. Du kan få nya kopior med oväntade färger året runt. Från sådd till blommande, 7 månader passera. Fröplantor behöver ytterligare belysning på vintern. Ofta streptokarpus multiplikatblad.Reproduktion av streptokarpus av delar av en bladplatta

Här är egenskapen hos alla Gesneriums att regenerera rötterna på en del av bladplattan. För reproduktion används ett friskt moget löv och en rakhyvel för att skära fragmenten, som i bilden. I de blöta torvpillerna planterar en stjälk och väntar på resultatet. Unga skott, bildade runt bladet, sitter i separata koppar.

Det finns en “Brödrost” -metod, när endast en central ven är avlägsnad från ett enda blad och längsgående remsor placeras i en mini-platta, till exempel en låda under en rulle. Försegla och spraya planteringen, fortsätt sedan att skapa fukt i lådan. Det kommer att finnas många barn som behöver sitta.

Okomplicerad vård, lätt uppfödning av streptocarpuses är tillgänglig även för nybörjare.

Att lära sig att transplantera streptocarpus – video