Seedling GeigerDet är svårt att tro, men det finns prydnadsväxter, ljusets ljusstyrka som kan förmörkas med de mest spektakulära blommorna. Kommer att ta det – geiger, plantera och vårda på det öppna marken, bakom vilka är ganska enkla och prisvärda för sommarboende i många regioner i Ryssland.

Beskrivning geicher för öppen mark

geiger på blomsterbäddenAlla geokera arter som existerar i naturen är från den amerikanska kontinenten. Här bosatte sig växter från familjen Kamnelomsky som motiverade sitt ursprung på de steniga ödemarkerna i centrum och söder om USA och vissa delar av Mexiko. De flesta av plantorna, som tömmas av människan, är fleråriga lövträd och lövkulturer. Enligt beskrivningen förändras Geicher, som bildar en magnifik rosett av snittiga blad, beroende på säsong, och ändrar sin färg, mirakulöst omvandlar hörnet av trädgården tilldelad den.

Utseendet på lövverk beror inte bara på säsongen utan även på geicher. På grund av två- eller trefärgade löv med dentate, släta eller korrugerade kanter kan den mest ogenomskinliga ytan omformas.

Den dekorativa effekten kompletterar blomningen hela sommaren. De ljusaste inflorescencesna på upprepa peduncles är blodiga blodkroppar med små corolla corolla nyanser. I andra arter är blommorna övervägande vita eller rosa, uppsamlade i glesa panikulära blomställen.

När ska man plantera en geiger på en öppen mark? Vad behöver du veta om växtens natur och dess preferenser?

Villkor för odling av geyheers i öppen mark

mulching av bush geyerVanligtvis för lövskalliga växter välj väl upplysta ställen, där de ljusa färgerna på bladen ser mest fördelaktiga ut. Geikerna växer dock lätt under trädkronorna, och i det öppna området kan det bli och kräver ofta riklig bevattning. Därför är det bättre för henne att hitta en plats med lätt skydd från den brännande morgonsolen, men inte i en tjock skugga som “torkar” ovanliga blad från bladen och lämnar bara en grön bakgrund.

Kravet i tillräcklig belysning är särskilt viktigt att utföra vid plantering på det öppna marken och omhändertagande av geyheroy-bägge former.

Trots sitt livliga utseende är denna perenniala anspråkslös och med rätt omsorg växer det bra i förortsområdena. Vid plantering geyher ofta grannar med värdar, barrträd, gräsbevuxna markskydd växter och buskar, liksom långa blommande arter.

När man planterar och lämnar i det öppna marken har fleråriga geichers inga benägen att jordens sammansättning och näringsstatus, men de tolererar inte:

  • överdriven surhet av jorden
  • hög densitet på marken på platsen;
  • stagnation av jord, smält och regnvatten.

På ett löst underlag som behåller en måttlig mängd fukt är plantorna särskilt frodiga.

Tiden att plantera herde på det öppna marken

Geiger från frö i en krukaI naturen reproducerar geychikerna genom frön och vegetativt genom tillväxten av löviga rosetter. Det är bättre att använda den andra metoden i trädgården.

Tyvärr behåller fröna som samlas in från trädslag sorterna inte växternas växter, och växter växer från dem, som ligger nära vilda växter.

Det är mycket lättare att få en geycher av den önskade sorten – användningen av plantor, odlad och utsäde av en beprövad producent eller uppdelning av en vuxenrosett.

Frö sårs på våren i behållare. Vid växthusförhållanden visas de första skotten efter 4-6 veckor. När de riktiga bladen öppnas på skotten, överförs anläggningen till den öppna marken. Med tanke på framtida tillväxt planteras socklarna på ett avstånd av 20 cm från varandra.

I maj eller i början av hösten sitter stora, oftare 3-4 sommarrosettfrukter, som förlorar kompaktitet och faller ihop. Det betyder att nära huvudanläggningen finns barn, och det är dags att skilja dem.

Planterar en perennig geiger på det öppna marken och sköter om växter

landning herrgård på det öppna markenTill nya växter var mer “fluffiga”, lämna på varje delkaka 2-3 rosetter med sina egna rhizomer. Om planteringsmaterialet inte har rötter av någon anledning, bör det inte kastas bort. Stenlingar med flera löv och en del av stammen kan rotas, behandlas med ett stimulerande medel och planteras i en sand-torvblandning. I det skuggade växthuset bildas rötterna i 3-4 veckor.

Om sticklingar mottas i maj eller juni faller tiden för att plantera herde på den öppna marken på mitten eller andra halvåret. Marken under sådana växter är nödvändigtvis mulchad, och plantorna själva skyddas från den ljusa solen.

På sticklingar och stora sektioner är de sneda platserna pulveriserade med krossat träkol. Landningsborrningar för Geiger ska ha ett djup på minst 30 cm och samma diameter. När denna kultur används som en kant, är avståndet mellan buskarna vanligen 25-35 cm.

plantering och vattning geyerEfter planteringen vattnas växterna, och marken under dem sprinklas med torv, med granat sågspån eller hackat gräs.

Ta hand om geyhera efter plantering på det öppna marken

en varierad geiger i trädgårdenDessa växter är hygrofila. Därför innehåller grundvården för Geiger efter plantering i det öppna fältet:

  • regelbunden vattning, förhindrande av jordens torkning;
  • lossning av markytan under buskarna och i närheten av dem;
  • Odling av ogräs;
  • top-dressing, som börjar från det andra året av livet och utförs med hjälp av komplexa medel för prydnadsväxter.

Under den varma säsongen vattnar geichers 3-5 gånger i veckan. I värmen och i frånvaro av regn är det bättre att fukta jorden dagligen på morgonen eller efter solnedgången.

Till herjarbladet finns inga missfärgade spår av brännskador, vattenkärlet bör hållas så nära marken som möjligt.

Alla växter av detta släkt är i blom, men inte alltid blommorna i geicher är för attraktiva. Om de stämmer överens med blommaträdets uppfattning, eller efter fördjupning, avlägsnas pedunclesna, skära av under basen. För vinteren lämnar buskarna med löv. Till fjädern på sockelarnas fot påverkas inte prelen, det är bättre att täcka dem med lösa lapnik, ekgrenar, nonwovens och mulch.

Allt intressant om Geychers – video