venus flytrapNär vi tänker på rovdjur, tänker vi omedelbart en varg, en lejon eller en haj. Knappast kommer någon att komma till huvudet på den charmiga växtförflyttningsvägen. Även om det anses vara det mest populära bland insektsbefinnande representanter för floran, och med det skulle det inte skadas för att bekanta sig mer noggrant.

venus flytrap i naturenFör första gången blomman märktes på 60-talet av 1700-talet och det kallades en dionia som heter den gamla gudinnan. I romersk mytologi kallades den Venus, så blomman kallas också Venus Flytrap. Det finns en exotisk blomma i Amerika, längs de östra kusterna i USA. Hittills är blomman listad i listan över utrotningshotade växter, därför är det under skydd av amerikanska naturförespråkare. Trots detta växer växten i hus och lägenheter, vilket gör att det är känt i många delar av världen.

Bekantskap med den charmiga rovdjuren

flyger Venus flytrapVenus flytrap refererar till arten av insektslevande representanter för växtvärlden, den rosiska familjen. Den växer upp till 15 cm i höjd. Har bulbstammar. Snövita knoppar samlas i blomställning, som uppträder på en lång blomningsskytte.

Eftersom rovdjuret växer i en naturlig miljö på marken där det inte finns tillräckligt med kväve, behöver det en speciell utfodring. Olika insekter, sniglar och jämna mollusker utgör för bristen på detta element.

löv av två slagEn typ av visitkort av den rovande växten Venus är bladflugfångaren. Det är intressant att på ett prov är de av olika arter, men var och en är mycket viktig för blommans gynnsamma utveckling. När våren kommer från en kort underjordisk stjälk växer 4 eller 7 blad, som bildar en fin rosett. Med tiden framstår det långa skott med vita blomställningar. Under blomningstiden dör rosetterna och täta plåtliknande plattor växer på plats. De är ett utmärkt stöd för framtida fällor.

ljus färg på insektfällorDen ursprungliga “fällan” för vårdslösa insekter bildas på spetsarna av unga rosettblad. Med sommarens tillvägagångssätt blir de längre, placerade vertikalt i uttaget. Fällorna själva består av två plattor, som är inramade med skarpa spikar. Den inre delen är täckt med små hår som utsöndrar nektar.

flugan föll i en fällaInsekten flyger till en trevlig doft och blir en läcker behandling av en köttätande blomma – en venus flytrap. En lätt beröring av de känsliga borstarna orsakar en omedelbar kollaps av fällan. Ventilerna är stängda och insekten dör med tiden. Intressant, inom 30 sekunder bestämmer växten typen av fångat offer. Om det är ett torrt blad, gren eller vatten – öppnar klaffarna och om små djur – det är dags att börja måltiden. Venus Flytrap matar endast på levande organismer

villi produktion och bearbetning

Processen för att behandla insekter är fördröjd upp till 5 dagar. Vissa är etsade i en vecka eller till och med 10 dagar. Efter fullmättnaden av dionia-venus flytrap – öppnar sina exotiska “käkar” och väntar på ett nytt offer.

Fällan upphör att fungera om minst 3 matsmältningsförfaranden har inträffat i den. Vissa flytraps kan smälta upp till 7 insekter i rad.

venus flytrap på vindrutanDen exotiska växten växer på Rysslands territorium främst på fönsterbänkarna i lägenhetshus, och ibland finns den på de privata tomterna. Inom huvudarterna har växterna några skillnader:

  • färgfällor;
  • riktning relativt utloppet (vertikalt eller horisontellt);
  • Antal broschyrer (två eller tre).

På grundval av dessa uppgifter skördades ursprungliga blommadesorter – Venus Flytrap, vars beskrivning hjälper dem att föreställa sig själva.

Akai Riu

acai ryu flycatcherDenna typ av dion kännetecknas av röda bladplattor och fällor. Skärmen ändras inte beroende på ljuset. Alltid kvar mättad och saftig. På utsidan av den söta fällan syns en tunn grön linje.

Danteyt Trap

flycatcher dengtte gångwayDenna växt växer inte mer än 10 cm, men den har mer än ett dussin miniatyrfällor. De är belägna vertikalt mot bladutloppet. Fällans yttre sida är dekorerad i en mättad grön färg, längs vilken den röda linjen löper. Interiören är vanligtvis skarlagen.

Fannel Fälla

Flycatcher Fannel GangwayOriginalen ligger i det faktum att på en växt bildas olika typer av fällor. När “rovdjur” fortfarande är ung, är alla delar av växten färgade gröna. Bara efter några år fällor rodna.

Dzhaint

flycatcher jainteEgenskaper kännetecknas av fällor upp till 5 cm långa. De bildade sig snabbt på en rovväxt. Första bladen är målade i ljus färg, men får så småningom en mörk röd färg.

Dracula

flycatcher DraculaBlomman har saftiga gröna bladplattor. Fälla från insidan är röd, utomhus – grön. Utanför är miniatyrtornen en elegant röd remsa. En riktigt charmig sort.

Crocodile

krokodil flycatcherDionia har horisontella löv och fällor, som är målade i ljusgrön färg. Den inre regionen, i unga exemplar, är vanligtvis rosa, men får senare en rödaktig nyans.

newt

flycatcher newtSorten präglas av en ovanlig typ av fällor. De är något långsträckta och endast öppna på ena sidan. Ofta håller de sig godtyckligt ihop.

Regler för vård av en ovanlig växt

ta hand om en flycatcher hemmaFör att framgångsrikt kunna odla en charmig rovdjur hemma borde du skapa gynnsamma förutsättningar för det. För att göra detta måste du välja rätt plats. Utan tvekan är det bästa alternativet en fönsterbrädan, eftersom anläggningen behöver solljus minst 5 timmar om dagen. Om det inte räcker, bör ytterligare belysning ordnas. Vissa blommodlare odlar en “rovdjur” i terrarier för att skapa en lämplig fuktighet. I detta fall är bakgrundsbelysningen nödvändig.

Fönstret ska möta öst eller väst. Annars kan växten bli sjuk.

vi häller flygfångaren in i palettenMed rätt vård hemma är venus flycatcher väl etablerad på balkongen på sommaren. Således är det nödvändigt att styra temperaturen. På sommaren kan det nå högst 30 grader Celsius, på vintern når det bara 7 ° C. Om anläggningen är i rummet, ska den regelbundet ventileras, men utan dragningar. Flycatcher gillar inte plötsliga rörelser och extrema situationer.

Vattning av dion är bättre med regnvatten (det kan destilleras). Den naturliga vätskan samlas i plasträtter, försvaras och används sedan för bevattning. Marken i potten måste alltid vara fuktig. Med sin brist på fällor kan omkomma.

Det bästa alternativet är att fylla mängden fukt i potten – placera den i en behållare med vatten. Själva blomman kommer att absorbera den nödvändiga mängden fukt för aktiv tillväxt.

pollinering av flycatcherDet är intressant att anläggningen inte behöver extra gödning med gödselmedel. När allt kommer omkring blir det viktiga element, utfodring på olika insekter. För hela växtperioden är växten tillräcklig för att mata två eller tre levande flugor, myggor eller små spindlar. Flyghångaren som visas på bilden känns bra efter en sådan måltid.

Rekommendationer för odling av utländska växter

venus flytrapper i goda förhållandenFör att odla dion hemma måste du följa enkla riktlinjer. När våren kommer, blommar växten med frodiga vita blomställningar. De behöver göra pollinering manuellt, gör det snyggt, men noggrant. En månad senare bildas på stenglarna miniatyrlådor med planteringsmaterial. Efter 90 dagar efter pollinering kan blommor planteras i krukor.frön av en flycatcher efter pollinering

Om du vet hur man odlar från frön av en Venus flugfälla, kommer huset att vara exotiska “rovdjur” till glädje för hushållet. Så dem i en varm mark bestående av sand och mos sphagnum. Behållarna placeras i ett speciellt växthus. I 20 dagar är det lämpligt att se till att jorden inte torkar ut. Om frön av venus flytrap planteras tätt, måste plantorna planteras. I varje enskild kruka placeras 2-3 växter. Där utvecklas de ungefär 3 år före full mognad.

unga växter av venus flytrapFör att göra familjen lycklig länge behöver den en regelbunden viloperiod på ca 3 månader. Den sovande växten ser inte väldigt attraktiv ut. Vissa tror att det är döende. Vinter av venus flytrap börjar med att växttillväxten upphör. Bladen mörknar, blir brun och så småningom torkar upp. De ska vara avskurna.

innehållet i en venus flytrap på vinternVanligtvis varar vinterstugan från senhösten (november) till slutet av februari. Hela tiden blåses växten måttligt och tillåter inte att substratet torkar ut. Det behöver också dagslys, men i mindre mängd. Temperaturen i rummet där flytrappern övernattar bör inte vara mer än 8 grader. När vintern slutar och dagarna blir längre, kommer växten till liv. Det finns milda skott som bara kommer att växa på sen vår. Och i huset igen kommer det att finnas en charmig rovdjur – venus flytrap.

Vi förbereder en flycatcher för vintern – video