Bougainvillea i landskapsdesignFör två århundraden sedan gav den franska navigatören Louis Antoine de Bougainville och naturalisten Carnerson Europa en ständigt grön blommande växt som odödade namnet på resenären i namnet. Bougainvillea, bosatt i tropiska skogar från Brasilien, är vacker, men en kvinna med en karaktär.

 Villkor för bougainvillea

En tropisk växt i naturen representeras av små träd, buskar och rankor. I kulturen har flera sorter tagit rot som tillåter uppfödare att tämja växten och skapa hybrider. Uppskatta bougainvillea för dekorativa skivor – muterade blad som ligger runt en liten blomställning. Rambladen är målade i ljusa nyanser av lila. I kulturen är paletten av blommor outtömlig. Avgjorde en vändkrets på fönsterbrädorna, i växthus och vinterträdgårdar.

Bougainvillea blommarKrav på jordbruksteknik:

 • temperaturförhållanden – vegetation vid temperaturer över 12 C, för blomning behöver du 21-270 C, vila vid 5-10, medan en kort exponering för noll temperatur är dödlig;
 • torrt, soligt väder utan långvariga regnar;
 • frånvaro av drag och stark vind;
 • vattna rikligt med mjukt stående vatten, men utan stagnant överdriven fuktighet;
 • rymligt rum, gratis boende

Om villkoren inte är uppfyllda upphör bougainville att blomma och kasserar blad.

Bougainvillea, reproduktion hemma

Lådor med frön av bougainvilleaI naturliga tropiska skogar bär fjärilar och kalibrifåglar växtfrön genom skogen. Att komma i gynnsamma förhållanden, det är en spruit. Alla vingarna i internodorna kan ta rötter, och kvisten tar rot, en lodge visas, som så småningom växer.

I kulturodling använd:

 • fröframställning
 • sticklingar;
 • proliferation av ingreppade skikt.

För hybrider bevarar vegetativ reproduktion de resulterande dekorativa egenskaperna helt. Frön hemma är svåra att få och de är mycket små, finns i lådor.

Odling av bougainvillea från frönFörbered substratet sterilt från torv och sand i lika delar. Frö före sådd i en tillväxtstimulator. Ordna behållarens bottenvärme för plantor. Substratstemperaturen bör vara 27-300 Med kommer skott att visas om 2-3 månader. Därför ska skålen i vilken bougainvillea utvecklas från frön täckas ovanifrån genom att torka jorden, men luftar regelbundet och fuktas med en fin spray på ytan. Vid vintersåkning ska behållaren tändas med en lampa belägen på ett avstånd av 25 cm från markens yta.

Related  Vi väljer plats och tid för clematis plantering i förortsområdet

Sticklingar används under våren och under sommarmånaderna. Woody skott är lämpliga. Den gröna stjälken skärs snett under njurarna. Operationen utförs under sterila betingelser. Efter att ha torkat lite, klippa av och ta bort de nedre löven, skära roten med en rot.

Blandningen för förökning måste vara steril:

 • sod land – 35%;
 • bladjord – 35%;
 • torv – 20%;
 • kvartsand – 10%.

Reproduktion av bougainvillea av sticklingarSänk stammen till den andra njuren i substratet, sätt ovanför ett växthus med en temperatur på 25, luft och håll jorden fuktig. En månad senare kommer rotbolterna och stjälken att vara redo för överföring till en permanent kruka.

Bildandet av calluses på bougainvillea stammarPå ett annat sätt förökar bougainvillea av sticklingar som sprouted före bildandet av callus i vatten. Växten som är redo för rotning planteras direkt i potten. I detta fall är den ökade luftfuktigheten runt den övre delen av stekarna viktig. Sprutning i vatten är inte alltid möjligt. För unga växter i vanlig jord måste du lägga till sand.

Det enklaste sättet att växa bougainvillea är grenens rota och utnyttjar växternas förmåga att ge luftrötter i internoderna. Om busken växer utomhus, är det lätt att rotera kvisten, det är tillräckligt att ta en vuxen kvist som inte är helt upprustad, klippa barken och fast barken i marken.

Rooting av bougainvillaea grenarHäll ovanifrån en häll av jord och höja toppen. Det kommer att ta en och en halv och du kan försiktigt avlägsna den skäggiga grenen från rötterna, separera den från huvudbusken och plantera den i beredd jord.

Ju mer utrymme desto snabbare blir liana. Men det blommar först efter att rötterna är fyllda med hela jordens volym. Därför ökar behållaren med varje transplantation och uppnår en balans mellan tillväxthastigheten och antalet färger.

Hur roten om bougainvilla växer på vindrutan? Då kan du välja en mogen kvist, böja försiktigt och sänk den i en speciellt uppskruvad skål vid nivån av skuren bark. I resten är detsamma.

Ett sätt att växa bougainvilleaEtt mer bekvämt sätt visas i bilden. Inuti ett lager av ett fuktigt substrat. Efter rotning skäras kvisten med en pruner och överförs till en beredd kruka. Det övre skalet är skuret och rötterna är ordnade utan skada.

Related  Kan jag hålla vaxmagasin hemma?

Det är viktigt att komma ihåg att oavsett hur de får rötterna, de är mycket ömma och bräckliga. Överföringen till en ny behållare måste ske noggrant. Novosadk måste fortsätta att täcka från att torka ut, rötterna fungerar inte ännu. Öppna gradvis, vana vid vanligt innehåll.Lite mer och unga växter kan transplanteras

Ta hand om en ung busk

En ung växt behöver vård. Unga grenar måste bildas, det är möjligt att externt stöd kommer att krävas. Om busken är hälsosam börjar den blomstra snabbt. Därför är det nödvändigt att skapa trellises från tråd. Till salu finns specialstöd av plast i form av ett galler.

En ung plantas krona måste bildasI tillväxtprocessen bildas vanligtvis ett träd från Bougainvillea naken. Vacker, mer använd som liana. Ett obligatoriskt villkor för att erhålla en vacker växt är bildandet av kronan. Beskärning av grenar efter blomning, när de går i pension för att vila är obligatorisk. På våren, när nya stjälkar växer, förkortas de, vilket gör att växten gränsar och ger den den önskade formen.

Under sommaren avlägsnas även grenarna som blir av med kompositionen. Bougainvillea är väl medveten om beskärning. De skapade bonsai träd är utsmyckning av någon komposition.

Blommiga unga växter av bougainvilleaTransplantera växten i en stor skål noggrant, under användning av en primerkomposition:

 • arkjord – 2 delar;
 • gräsmatta – 2 delar;
 • humus – 1 del; sand – 1 del.

Skada inte en krumm av kol och vermikulit. Gödselmedel på sommaren gör regelbundet ett universellt gödningsmedel. Vatten, men inte häll, och växten tackar med blommande.

Bougainvillea i växthuset – video