I naturen finns det flera dussintals alocacia arter Den vegetativa världen av fuktiga tropiska skogar är så rik och mångsidig att den fortfarande presenterar botaniker med överraskningar och tillfällen för allvarliga vetenskapliga upptäckter. Släktet Alocasia innehåller flera dussin arter, vars exakta antal är svårt att namnge även en specialist i den tropiska floran.

Och det handlar inte bara om otillgängligheten på öarna i Oceanien eller i den täta djungeln som döljer oexplorerade exemplar. Naturen i regionen är oerhört generös och skapar alla förutsättningar för naturlig hybridisering och framväxten av nya sorter av alokationer.

Hemma hemmaDessutom väcker växter som faller i Europa, USA, Ryssland och andra länder blomstersodlarna, som kommer fram nya sorter och hybrider som inte tidigare noterats. I dag, till förfogande för älskare av inomhusväxter, exemplar med grönt, fläckigt och till och med lila bladverk i form av en shamrock, som i alokationerna på bilden.

Alocasia Corazon

Alocasia CorazonFrån de fuktiga troperna och subtroperna i södra Asien och Australien kom en spektakulär men mycket liten rumalocasia till Europa, som på bilden, inte över 40-55 cm från höjden. Sorten härleddes till följd av ett omfattande urvalsarbete, och flera vildväxande arter blev föräldraformer.

Bladen, den huvudsakliga rikedomen av Corozon alocacia, är släta, gröna, med en grå metallisk glans. Mot bakgrund av ett ganska ljust ark är mörka streck klart synliga. Längden på bladet av denna typ av alocasia, som i bilden, når 20 cm, plattans bredd är hälften så.

Alocasia Corazon är väldigt attraktivt, men för de bästa egenskaperna hos växten behöver den ett ganska ljust men inte direkt ljus, riklig vattning och noggrann vård, särskilt för att bekämpa skadedjur. Kulturen kan påverkas av en spindelmyt, som snabbt assimilerar sticklingar och bladets baksida.

Tyvärr, idag på windowsills kan du sällan möta denna sort. även om det inte är mindre intressant än de allmänt kända sorterna, till exempel, alocasia Black corduroy eller hybrid alocasia Amazonica Polly.

Alocasia Polly

Alocasia PollyPresenterad i fotoalocasia Polly är den minsta representanten för växter, tack vare bladformen, förtjänar namnet på den afrikanska masken. Höjden på en vuxenväxt överstiger inte 50-65 cm, vilket gör det möjligt att hitta en plats för kultur även i ett litet rum. Det enda villkoret för god tillväxt är överflöd av fukt, ljus och värme. Amazonica Polly Alocasia odlas med omsorg som en långsiktig kultur, och denna art tolereras lätt av brist på belysning som är oundviklig under hösten-vintern.

Mörk, spetsig, med kontrasterande vener i löv kan jämföras med skölden av en gammal krigare eller, som på bilden av en alocasia, med en shamrock.

Med sin natur är alocasia Polly en dvärgvariant av Amazonica alocacia, erhållen genom korsning av vilda växter i mitten av förra seklet. Samma som avbildad i fotoalocasia Polly förstods först för två decennier sedan och på så kort tid vann blommodlarens kärlek över hela världen.

Alocasia Saryan

Alocasia SaryanAlocasia Sarian är mycket lik den föregående växten i form av lövverk. Men om man tittar på bilder av alocacia sorter, blir det klart att Alocasia Saryan, jämfört med Polly, är en riktig jätte.

Växten har stora, täta löv med en formad kant och en skarp spets. På en mättad grön bakgrund är vita ränder klart synliga. Skivplattan är slät, med en karakteristisk glans.

Alocasia Dragon

Alocasia Dragon SkinPopulär bland floristerna, alocacia-sorten Drakeskallen, som i bilden, lockar uppmärksamhet med en ovanlig konsistens av lövverk, som verkligen påminner om skalor eller läderiga vingar av ett femonster.

Växtens höjd är liten och överstiger inte 0,6-1 meter. Homeland av den vilda förfaderen av alocacia Dragon – troperna i Indonesien, där alocacia koppar har behärskat den fuktiga underväxten. I lägenheter för en växt är det också nödvändigt att skapa lämpliga förhållanden, som består av rikligt men dämpat ljus, regelbunden vattning och god näring. Med rätt skötsel, som på bilden, kommer alocasia Dragon-skalaen länge tacka blomsterhandlaren.

Blommans huvudsakliga dekoration är ett extremt stort och vackert lövverk, vilket gör plantan oförglömlig och ger den ett exotiskt utseende. Rhizomes av alocasia är långsträckta, saftiga. Bladens löv är ljusgröna, lutande under vikten av bladplattorna, vilket i sin tur leder till bildandet av en riktig “drakskinn”.

Alocasia DragonUngt lövverk är ofta grönt, men som det växer på det, som i bilden av Dragon alocacia, dyker mörkare och silverfärgade toner fram, vilket ger växten ett läderliknande utseende. Det är en idealisk anläggning för original eleganta interiörer och en vinterträdgård. Till alocasia var länge attraktivt, det skyddas mot starkt ljus, vilket kan brinna dekorativa löv.

Alocasia Loco

Alocasia LocoFotoet på detta rum alokazii orsakar alltid överraskning och glädje för älskare av hemodling. Små, med en glansig glans och mycket skarp spets av lövverket av denna typ av alocasia, som på bilden har den formen av en uttalad shamrock, och lämnar en känsla av att den är tillverkad av metall eller plast. En sådan fantastisk växt kommer att bli ett underbart tillskott till växande mandariner, ficuses och andra blommor.

Ovanliga form och färgblad av alocaciaÅren på bladplattorna är vita, med en fuzzy disposition. Bladets baksida har en lila eller lila nyans. Bladbladets kant är inte bara figurativt klippt, utan även korrugerad, vilket bara lägger till en unik ovanlig kultur. En växt upp till 50 cm hög, värd att vara i kollektionen av en blomsterhandlare, angelägen om tropiska arter!

Alocasia Bambino Arrow

Alocasia Bambino ArrowEn liten alocacia Bambino Arrow är en slags välkända blommodlare av en hybridart av Amazonika. Växter med skarpa svepade löv i rummet kan växa till 40-60 cm, enskilda dvärgarter är begränsade i utveckling på en nivå av 30-40 cm.

Room alocasia, som på bilden, under sommarmånaderna växer sorten vid en temperatur av 22-25 ° C. På vintern, när en ständig vintergrön växt kräver relativ fred, kommer kylningen av luften till 18-20 ° C inte att skada alocacien.

Växande alokasi hemmaBladen av denna typ av alocasia, som i bilden, har en mörk färg, på vilka vita vita vener är spektakulära. Broschyrer är upprepa.

För god tillväxt och utveckling av alocacia kräver Bambino Arrow tömd lätt jord, adekvat näring och riklig vattning. Växten transplanteras efter ett år. Förfarandet görs bäst på våren, i början av växtsäsongen.

Alocasia macrorrhiza Lutea

Alocasia macrorrhiza LuteaNamnet på alotasia Lutea som presenteras i bilden är översatt från latin som “gul”, vilket återspeglar växtens huvudsakliga drag. Juicy tjocka sticklingar av löv, delar av stammen och jämnsträckor på löven har en distinkt gul nyans. Detta ger den stora alocasia en extra attraktion och särskiljer den från liknande arter och sorter.

Växten har stora, vågiga blad av ljusgrön färg. Bladplattan kommer från skogarna i Nya Guinea når 60 cm, och alocaciaen växer till en meter och en halv. Sådana storlekar och form av löv motiverar det populära namnet på denna typ av växt – elefant öron.

Alokasier Svart sladddrag

Alokasier Svart sladddragFlöjtiga blad av alocacia Black Velvet vid första anblicken vid växten förvåna fantasin hos alla som är förtjust i inomhusblomsterbruket. Övre sidan av bladplattan av denna sort skiljer sig inte bara ovanligt för alokasiteksturen utan också en rik, nästan svart nyans och gav växten sitt namn.

På en flätig bakgrund är tjocka vita ränder klart synliga. Stammarna är också lätta, upprepa eller svagt lutande. Under rumsbetingelser växer alocacia till 30-45 cm i höjd, vilket gör kulturen väldigt attraktiv för de flesta blomsterhandlare.

Alocasia Black VelvetDenna exotiska växt kan bli en unik inredning av inredningen och skapa ett hörn av tropiska Asien och Oceanien i stadens lägenhet.

Det är sant att Alocasia Black Velvet, som på bilden, kräver samma förutsättningar som omringade honom hemma. Detta innebär att växten är viktig luftfuktighet och lufttemperatur. För hälsa och gott utseende av alocasia behövs en näringsrik, lös jord och riklig regelbunden vattning. Med vårdslös inställning till vård förlorar alocasia snabbt sin attraktionskraft, dess ovala stora löv förlorar flätande, tunna ut och blir täckta med smärtsamma fläckar.

Den svarta sammeten på bilden som visas på bilden, Bladen nedanför är rosa eller violett i färg med en ovanlig grön nyans. I kulturen kan man, förutom växter med vanliga ovala löv, möta sorter med långsträckt bladplattin. Vanligtvis är sådana växter större och har en måttlig tillväxthastighet.

Alocasia Eline

Alocasia ElineAlocasia nebula Elaine är välkänd för blommodlare på grund av plantens ovanliga hårda löv, som inte bara har lockiga linjer och konkava vener utan också en fantastisk metallisk nyans. Åven är blå eller lila, bladets baksida är lila.

Bladet av gråstålfärg, typiskt för AloKazia Eline, endast i vuxen ålder förvärvar denna form. Ungt lövverk är lätt att känna igen med en ljusgrön nyans och en mjukare platta.

Alocacia-sorten, som i bilden, skiljer inte i storlek, vilket är en klar fördel för många blomsterhandlare.

Alocasia Black Magic

Alocasia Black MagicAlocasia Black Magic, som tillhör arten infernalis och provocerar äkta intresse för älskare av exotiska växter, började nyligen fylla hemsamlingar. namnet på arten betyder “infernal”, vilket förklaras helt av växternas utseende och färgen på dess mörka lila bladverk.

Du kan se den vilda alocacia Black Magic genom att resa på en tropisk skog i Borneo, Malaysia och andra delar av Sydostasien. Lokala människor kallar plantan ett “skelett” på grund av ljusa vener och fläckar på ett mörkt löv.

Alocasia Black MagicPlatsen är faktiskt väldigt ovanlig! Han har mörka löv med klart definierade konkava vener, som om de skimrar med röda och lila nyanser. Höjden på detta rum alocasia, som i bilden, brukar sträcka sig från 40 till 50 cm.

Det är intressant att perianten, i andra sorter och arter, vanligen är vit, krämig eller grönaktig, i Alocasia, svart magi är också målade i bordeaux, lila eller grön-svart.

Video om alocassia