palmWashington – ett populärt ständigt palmer, vars höjd i den naturliga miljön når mer än 20 meter. Typer av Washington är mycket likartade, men de har ett antal särdrag. Anläggningen tillhör familjen Palm (Palmae). Distributionen har mottagits från sydvästra USA, och även nordvästra Mexiko. Palmens namn gavs till ära av den första amerikanska presidenten, den berömda George Washington.

Biologisk beskrivning

washingtonia i plantskolanVäxten växer främst i regioner där Medelhavsklimatet dominerar. Existerande för närvarande två typer av palmer washingtonii i naturliga livsmiljöer kan klara kortsiktiga frost, inte överstiger -12 grader.

Ursprungligen användes Washington som en prydnadsväxt bara i städerna Kalifornien, i vissa fall i Florida. Växa det i rummet är väldigt svårt, i denna miljö blommar den här typen av palmer aldrig. I inredning används mycket unga exemplar oftast. Men på balkongen eller på bakgården, om klimatet tillåter, kan växten växa ganska framgångsrikt.

Det bör noteras att Washington inte är lämpligt för landskapsarkitektur, eftersom det inte tolererar hög luftförorening.

utseende

palmer hemmaOm typerna av palmer i Washington växer i en naturlig miljö, så är dessa ganska långa växter med stora löv. Anläggningen har en grenad blomställning-cob blad och vars diameter når 1,5 m trunk palm -. Grov, grå, höjd inte överstiger 30 m Äldre blad kan inte falla av under en lång tid, varigenom cylindern är täckt med tät “kjol” ..

Anläggningen tillhör antalet så kallade fläktpalmer, eftersom dess löv tar form av en fläkt. De resulterande frukterna är sfäriska, de är ganska köttiga, frön är lignifierade. De är ofta förtjust i att spöka fåglar.

Typer av Washington

Till hennes familj finns det bara två typer av palmer:

  1. Washington är en smutsig (washingtonia filifera). Namnet på denna art är översatt från engelska som “California fan-shaped palm”. Detta beror på det faktum att växten ursprungligen växte endast i öknen i detta tillstånd. På dessa platser är Washington filamentär, som det kallas också, bildar skogar och når en höjd av 20 meter. Grågrön fläktformade blad är stora nog, de har tunna trådar av vit färg. Detta var anledningen till utseendet på denna artens namn. Blommorna i växten samlar i panikulärblomställning. På vintern föredrar anläggningen ganska låga temperaturer – upp till 15 grader.washingtonia nit.
  2. Washington är kraftfullt (washingtonia robusta). Denna art är infödd till Mexiko. I naturen når en sådan palm en imponerande höjd – upp till 25 meter. Stammen på stammen förblir emellertid relativt tunn och överstiger inte 70 cm. Till skillnad från föregående arter är strongton, som det också kallas, utmärkt av en mer spridande krona. Dess löv är inte så stora, ljusgröna, de har inga trådar, men det finns skarpa taggar på bladbladets blad. Blommor av denna art förvärvar en rosa färg, blomställningar ganska långa. Handflatan är känslig för låga temperaturer, och därför bör den vara varm under en viloperiod.washington robusta

Vård tips

För att en växt ska utvecklas i en normal rytm måste vissa villkor göras. Washington behöver ett starkt ljus, på sommaren bör temperaturen vara minst 20 grader. När det gäller luftfuktighet är 55% tillräckligt och gränsvärdet är 75%. Palmen reagerar positivt på frisk luft, därför är det i slutet av våren lämpligt att överföra det till trädgården. I det här fallet bör det skyddas mot utkast, liksom nederbörd, eftersom sådana förhållanden endast kommer att skada Washington. Om du växer i ett hus, måste du välja de varmaste och ljusaste rummen. Endast vuxna palmer kan tåla dålig belysning.

välskötta växterVid varmare årstider krävs riklig vattning. För detta ändamål rekommenderas att man använder varmt vatten. Vattning bör utföras intermittent så att jordens översta lager kan torka ut. På vintern kan du begränsa dig till sällsynt vattning, och därför kommer kortvarig torkning inte att skada dig. Det är emellertid nödvändigt att undvika stark torkning av jorden.

På sommaren är det önskvärt att hålla en hög luftfuktighet i rummet där Washington växer. För att göra detta kan du spraya växten. Om rumstemperaturen överstiger 20 grader kan anläggningen tåla sådana förhållanden, men för bättre utveckling är det bättre att installera det på en pall med våt grus. Det bör regelbundet torka löven från damm. För att palmen ska kunna täckas med löv jämnt, är det möjligt att expandera den i förhållande till källan till naturligt ljus.

För normal tillväxt av handflatan kan man använda ett färdigt substrat. Top-dressing bör utföras under vårsommarperioden, ungefär vart 15 dagar. För detta är användningen av färdiga flytande gödselmedel, som är avsedda för gödning av palmer, tillåten.

Intressant om washingtonia – video