Applikation av äppelcidervinäger i vardagen, kosmetologi och behandling

ÄppelcidervinägerÄppelcidervinäger är en produkt av jäsning av mogna äpplen, från vilken vätskan får en uppsättning organiska syror, vitaminer och spårämnen. De bestämmer den vida användningen av äppelcidervinäger i kosmetik, medicinska och hushållsändamål.

De fermenterade bakterierna producerar syra och koldioxid. Om processen avbryts erhålls en alkohol med låg alkohol. Men när ciderna får en slutgiltig smak blir allt socker i äpplen ett komplex av organiska syror som bestämmer smak och lukt av produkten. Från frukten till vätskan passerar vitaminer, enzymer, pektiner och mineralsalter.

Maximalt användbara ämnen är bevarade i orenad, otydlig vinäger, som behåller en del av cellulosafrukterna, vilket är tydligt synligt när en liten, fullständigt tillåten fällning bildas.

En sådan rik uppsättning bioaktiva föreningar förutbestämmer de användbara egenskaperna hos produkten och den mångfacetterade appliceringen av äppelcidervinäger på olika sfärer av livet. Det används för att behandla många sjukdomar, i kosmetologi, under beredningen av kulinariska rätter, i vardagen.

äppelcidervinägerDen mest kända sfären – matlagning. Med sin kryddig smak och arom, som en naturlig antiseptisk och konserveringsmedel äppelcidervinäger – ett bra komplement till sallader, marinader för kött, grönsaker och fiskrätter, en oundgänglig del av ditt hem bevarande och såser, såsom majonnäs och senap diner.

Användningen av denna värdefulla produkt är dock inte begränsad till matlagning. Av största intresse är de fördelar som äppelcidervinäger kan ge när man behandlar hemma.

Applicering av äppelcidervinäger vid hög temperatur

vi sänker temperaturen med äppelcidervinägerFörloppet av många infektiösa och inflammatoriska sjukdomar åtföljs av feber. När kroppstemperaturen överskrider vissa parametrar måste den slås ned, annars förlorar kroppen sin förmåga att motstå en försvagande sjukdom.

Äppelcidervinäger för hembehandling används som underlag för läkning av våtservetter och kompressor, försiktigt och utan användning av kemikalier som minskar temperaturen.

En sked vinäger kräver 100-120 ml rent varmt vatten. Den resulterande lösningen tritureras av kroppen eller en mjuk trasa impregnerad med utspädd äppelcidervinäger appliceras på pannan på patienten.

Gurgla med äppelcidervinäger för smärta och ont i halsen

Kall, säsongsbetonade infektionssjukdomar, till exempel angina, åtföljs av smärtsam smärta i halsen, svettning, svårighet att svälja.

För att skölja halsen med äppelcidervinäger används utspädd vätska. Till ättika brinner inte känsligt slemhinnor, på ett glas drickande, behagligt varmt vatten ta 1 matsked vinäger. En användbar tillsats är en tesked soda, mjukgör de inflammerade locken eller samma mängd havsalt, vilket ökar torkningen och den antibakteriella effekten av sköljning.

Äppelcider vinäger med huvudvärk

äppeläger mot huvudvärkHuvudvärk bryter alla planer, förstör stämningen och minskar prestanda avsevärt. Förbättra tillståndet kommer att hjälpa gnugga eller lotion baserat på utspädd i vattenvinäger.

Med huvudvärk råder folkmedicin att dricka ett glas vatten med en sked honung och ett par skedar äppelcidervinäger. En nypa kanelpulver som läggs till i drycken ökar stämningen, lindrar den psykologiska spänningen och frysningar.

Äppelvinäger för ansiktet

Torka ansiktet med äppelcidervinägerKosmetologer har länge uppskattat fördelarna med äppelcidervinäger i ansiktet. Mättad med aktiva föreningar vätska:

 • påverkar hudens pH;
 • har en desinfektionseffekt och lugnar befintliga foci av inflammation;
 • lyser och mjukar hudtonen;
 • torkar och innebär överdriven fet hud.

Den enklaste metoden för applicering – att upplösa matsked vinäger i 200 ml vatten och blandningen användes som en tonic för fet benägna att förekomsten av hudinflammation, samt pigmenterade fläckar.

När de första ansiktsrynkor inkluderar äppelvinäger i hemmet masker baserade på olivolja, äggula och andra komponenter som ger näring till huden, vilket minskar deras struktur och tillförsel av vävnadselasticitet som krävs för fukt.

Använd inte outspädd äppelcidervinäger från akne eller andra problem. Effekten av syra på inflammerad, torr eller skadad hud kan leda till komplikationer, spridning av erosion, skalning och klåda.

äppeläger mot vorterMen för behandling av vårtor hemma, äppelcidervinäger tas i oförtunnad form, men den appliceras punktvis, bara till platserna för hudskador. Under bandaget lämnas produkten över natten, varefter den tvättas och huden behandlas med lämplig grädde eller mjölk.

Äppelvinäger för kroppens hud

kommer att hjälpa äppelcidervinägerNaturlig äppelcidervinäger gagnar inte bara ansiktet, men också andra delar av kroppen, såväl som hår. Organiska syror, som har antibakteriella, antiinflammatoriska, uppfriskande effekter är oumbärliga för insektsbett. Applicering av äppelcidervinäger som en lotion tillåter:

 • lindra klåda;
 • minska svullnad och rodnad
 • Att neutralisera effekten av giftiga ämnen som injiceras av insekter i hudens tjocklek.

Aktiva ämnen i kompositionen av ättika har länge använts i hårvård, nämligen när sköljning av trådarna, i masker och tonics. Det mest användbara är ättika för fett, benäget för förlust av volymen och utseendet på mjällhår.

Komponenter av naturlig vätska:

 • helt smidiga de stygga strängarna;
 • eliminera orsaken till utseendet och själva mjällen;
 • ge låsen en lysande glöd;
 • förenklar kamningen
 • fräscher huvudet av höra.

Under lång tid är folkrättsmedlen med äppelcidervinäger från nagelsvampen på benen kända. Den sura vätskan avlägsnar inte bara deodoriserar och uppdaterar huden, det är:

 • hämmar aktiviteten hos patogener;
 • lossnar keratiniserade områden och främjar aktiv hudförnyelse;
 • hindrar utseende av sprickor och utveckling av sekundär infektion.

soda och äppelcidervinägerFör att eliminera svettning av fötter, slåss med svamp sjukdom använda lokala fotbad baserat på 200 ml äppelcidervinäger och fem liter varmt vatten. Benen är nedsänkt i lösningen i 20 minuter före sänggåendet. Besegra svamphjälpen med lotioner från lika delar av bett och natron. Kashitsa i en halvtimme läggs över på de drabbade platserna, tvättas sedan av och fötterna blöts med en mjuk handduk.

Äppelcider vinäger för gikt

behandla gikt med äppelcidervinägerGikt, som orsakar gemensam deformation, kronisk smärta och andra tecken på obehag, hänför sig till sjukdomar som är svåra att behandla. Patienterna behöver oftast effektiv anestesi, normalisering av metabolism, fysioterapi och till och med vid kirurgisk ingrepp.

Äppelbit med gikt används externt som en del av terapeutisk salva, kompresser och uppfriskande anestetiska brickor.

För att göra en salva på en matsked vinäger, ta en rå äggula och en tesked terpentin. Efter noggrann blandning appliceras kompositionen på de drabbade lederna, åtföljd av en mild massage. Inte mindre användbart är kompressor och varma bad med naturliga ättika, utspädd med rent vatten.

Hur man använder äppelcidervinäger – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector