Apple löv används för bronkitFör skönheten i blomstrande äppelodlingar sjungades många gånger i dikter och sånger, är ett äpple en oöverträffad frukt, men glöm inte bort bladen redo att dela med människor en hel del av deras användbara egenskaper.

Sammansättning av äppelträdblad

Apple BlossomsVad är användningen av äppelöv, och vilka ämnen i sammansättningen kan ha en positiv effekt på kroppen? Först och främst är det värt att notera det höga innehållet av askorbinsyra. I 100 gram fräsch löv kan vara upp till 400 mg av detta vitamin, vilket ger en person en laddning av energi, som hjälper till att motstå infektioner och stress.

Dessutom innehåller de gröna bladen av äppelträd sådana viktiga spårämnen som koppar, zink, aluminium, mangan och järn, fosfor och molybden. Extremt rik på aminosyrans sammansättning, vars mest kända är glutaminsyra och asparaginsyra. Det finns saponiner och coumariner, tanniner, phytoncider och flavonoider i äppelöv.

Skörd av äppelträdblad

Unga äppelträd lämnarFör att känna de positiva egenskaperna hos äppelträdblad, skörda råvaror, torkas och används för att göra infusioner och buljonger. Den bästa tiden att samla blad är tiden för äggstocksbildning, när de flesta näringsämnena ännu inte har omdirigerats till mogna frukter, och bladen själva är unga och inte tuffa. I affärer finns friska bladplattor utan petioler och utan synliga skador, spår av skadedjur och vital aktivitet hos patogena mikroorganismer.

Om du nyligen behandlat träd mot bladlus, mothflies eller andra insekter är äppelövor olämpliga att använda, och det är möjligt att montera endast när kemikalierna är neutraliserade.

För blankor använd endast rena bladTorka bladen i skuggan och sprida ett tunt skikt på en ren plan yta. Medan fukt kvarstår i bladen måste de röra sig så att de råvaror som förlorar sin elasticitet inte kondenserar eller förstör. Så fördelarna med äppelöv blir helt bevarade.

Om du vill torka löven i eltorken är det bättre att använda ett mildt läge och inte ställa temperaturen över 45 ° C.

Bestäm tillgängligheten av råmaterial kan lätt brytas skåror och bladplattor. Helt torkade löv mals och hälls i glasburkar för förvaring.

Related  Växa i den dacha färgglada clematis av den andra gruppen av beskärning – en beskrivning och bilder av populära sorter

Användning av äppelträdblad

Apple löv är friskaFör att förbereda infusionen från äppelträdets fördelaktiga blad tas en matsked torkad produkt på ett glas kokande vatten. Efter två timmar i en förseglad behållare kan läkemedlet filtreras och tas i närvaro av bronkialsjukdomar, andningsorgan, långvarig hes och hosta efter en säsongsköld. Aktiva ämnen i bladen mjuknar slemhinnorna, stimulerar sputum och motverkar utvecklingen av skadliga mikroorganismer.

Avkok och te från äppelträdbladet är en utmärkt källa till vitaminer och mikroelement.

Den antiinflammatoriska effekten av torkade äppelblad används med terapeutiska och förebyggande ändamål för matsmältningssjukdomar, gastrit och ulcerösa lesioner i magen och tarmarna. Färskbuljong och isbitar baserad på äppelblad är användbara vid irritation och purulent inflammation på huden i händer och ansikte. Sådana torkdukar och lotioner stoppar snabbt foci som bildas, uppdateras och tonas.

På vintern, när den traditionella kosten inte kan ge kroppen vitaminer, biologiskt aktiva substanser och spårämnen, kommer naturligt te från lövblad att vara till stor hjälp.

Apple Leaf Tea

Te från äppelöv har frukt och honungstonerTeblad avsedda för te torkas inte helt enkelt, utan torkas successivt, fermenteras, krossas och torkas.

Fermentation hjälper till att omvandla vattenolösliga näringsämnen till en löslig form, vilket ökar fördelarna med äppelöv och te från dem. Dessutom har denna dryck en mer levande smak, färg och arom.

  • Med de skörda bladen avlägsnas sticklingar.
  • Råvaror läggs ut på torra rena pallar, täckta med gasbindor eller servetter och får stå vid rumstemperatur i 4 till 6 timmar, så att bladen är lite bleka.
  • Enligt den klassiska tekniken för att göra te, då äpple eller annat, till exempel, kiprejnye, blöta bladen före utseendet av saft, rullas in i täta tubuler och i denna form är malda. Men du kan förenkla uppgiften genom att låta de blåste äppelövren genom köttkvarnen.
  • Det resulterande halvfärdiga teet från äppelblad lämnar sig i ett tjockt skikt i ett glas eller emaljspån, som är täckt med en fuktig handduk eller servett. Kapaciteten sätts i värme, där bladen måste genomgå jäsning. Den optimala temperaturen för detta är 25-27 ° C.

Related  Kislitsa triangulär: hemvård, foto och beskrivning

Framdriften av jäsning kan bedömas av en förändring i råmaterialets färg, som blir från grönt till brungyllt. Byta och lukta, försvinner växtbaserade sedlar, och i deras ställe kommer fruktiga och honungstoner. Det sista steget att förbereda tebladen från bladbladen är att torka. Den transporteras bort från värmeapparater och solstrålar, som regelbundet slår löv och skyddar dem mot insekter och damm.

För att förbereda drycken, använd färska äpplen, löv te och kanelFör att förbereda en drink som bibehåller alla fördelar med äppelträd lämnar du inte bara sådan hembröd, utan även bitar av torkade eller färska äpplen, lägg till teppar, kanel och citronskal.

Göra te från löv – video