Mynt används ofta i traditionell och folkmedicinI olika delar av världen kallas mint ibland en kultur som skiljer sig från varandra, vilket förbinder den tillhörande familjen med clearing och fantastiska kryddiga smakegenskaper, som ingen annan trädgård eller vild växt har.

Idag används lite mer än 20 sorters mynt i stor utsträckning både i matlagning och i folk och officiell medicin. Erfarenheten av att använda detta växtråvara var tillgängligt för läkare och antika forskare. Fördelarna med mynta till kroppen i hans skrifter nämns Hippokrates och Avicenna, ringer luchit läkemedel baserade på mynta huvudvärk och matsmältningsbesvär, feber och mentala sjukdomar.

I Ryssland har mint länge ansetts vara en av de mest favorittyperna av kryddiga gröna. Även i XIX-talet, förutom lokala vilda arter i trädgårdar och apotekare trädgårdar kan du se kultur plantera denna växt, och har många användbara egenskaper och minimikontramyntablad, som på bilden, redan hade samlats och gick till produktion av pepparmynta sugtabletter, luktvatten , tinkturer och lugnande örtte.

Vad är användningen av mynt och är det någon skada från att ta emot medel på grundval av det? Var tidigare doktorerna rätt, och vad säger de senaste studierna av sammansättningen av kryddigt gräs?

Vad är användbart för mint för kroppen?

MintteDe moderna möjligheterna för medicin och bioteknik har avancerat långt före Avicenna och till och med den verkliga prototypen av Dr. Watson, som förvisso i tack London har upprepade gånger rekommenderat mintte till sina patienter.

Men till och med idag är specialisterna enhälliga – pepparmynta, nämligen plantans löv och stammar samlade före och under blomningen, detta är en kraftfull botemedel mot många sjukdomar och sjukdomar.

Användbara egenskaper hos pepparmynta beror på sammansättningen av växtråvaror, det största värdet som erhålls när en hög koncentration av mint eterisk olja mentol, vid tidpunkten för insamling av 2,5 till 6% av massan av löv eller blomställning. Det är detta ämne bestämmer smak, arom, örter, och är grunden för de positiva egenskaperna av mynta, till exempel utmärkt bakteriedödande förmåga.

Mynt i kombination med andra örter är en utmärkt läkareSamtidigt är gräsens kaloriinnehåll extremt lågt och uppgår till 70 kcal. Av de 100 gram insamlade mynten, 3,75 gram protein, 6,89 gram kolhydrater och endast 0,94 gram fett. Dessutom, i växtbaserade råvaror mycket dietfibrer och värdefulla organiska syror, vitaminer och mineralsalter.

  • Vitaminsammansättning innefattar föreningar som är oersättliga för människokroppen: A, Bl och B2, B3, B6 och B9, C och PP.
  • Spårämnena representeras av kalcium, fosfor och natrium, kalium och magnesium.
  • Spårämnen i mintgräs är mangan, zink, järn och koppar.

Förutom menthol beror användningen av mynt på kroppen på närvaron i råmaterialet av ämnen som etrar, tanniner, naturliga bitterhet, phytoncider och flavonoider.

Användningen av mynt för kroppen i folk och traditionell medicin

Essentiell olja från mintbladenMynt är inblandat i terapi och förebyggande åtgärder som syftar till att bekämpa många sjukdomar. Preparat som innehåller mentol eller peppar gräs har lugnande, smärtstillande, antiinflammatoriska och kärlvidgande. Mynt är ordinerat som en säker svettbutik, bakteriedödande och bedövningsmedel för sjukdomar som åtföljs av värme, lokal smärta och irritation i slemhinnan och munhålan.

Eterisk olja av peppar lämnar nästan inga kontraindikationer, men med en massa användbara egenskaper, som på bilden i kombination med andra växtkomponenter effektivt bekämpar rinit, stomatit och faryngit, halsont och andra symptom på förkylning säsongen. Även pepparmintgräs används för att behandla inflammationer i urogenitalt system, matsmältning och lever. Färsk mynta i sammansättningen av mat och dryck inte bara förbättrar smaken, men också aktivt stimulerar aptiten, lindrar obehagliga symtom som halsbränna, illamående och gasbildning.

Infusioner och avkok av mint har en tonisk och stimulerande effektVad är användbart för mynt för cirkulations- och nervsystemet, så det här är en stimulerande tonisk effekt.

Å ena sidan kan mintbaserade preparat effektivt lugna och lindra stress, och å andra sidan – förhöjer mental aktivitet, hjälper kroppen att övervinna migrän och sömnlöshet.

Mintgrön används för matlagningDet är genom en så omfattande välgörande egenskaper mynta används allmänt traditionell medicin och ingår i kompositionerna är välkända, beprövade och nya läkemedel. Sådana läkemedel med hjälp av vegetabiliska råvaror har smärtstillande, choleretic, protivospazmaliticheskim och antimikrobiell verkan, de aktivt lugna, stimulera matsmältningen och aktiviteten hos de endokrina körtlarna, har en gynnsam effekt på glatt muskulatur.

Terapeutiska egenskaper hos mint och kontraindikationer för kvinnor

Mint, ingefära och citronAnvändbara egenskaper hos mynt kan hitta applikation i så svåra perioder av en kvinnas liv som graviditet och amning. Vid denna tidpunkt är användningen av läkemedel extremt begränsad, och även medicinska örter ska behandlas mycket noggrant.

Läkare tror att daglig konsumtion av en liter myntete inte kommer att skada morens och det ofödda barnets hälsa.

Aktiva substanser i växten:

  • neutralisera manifestationerna av toxicos
  • ta bort illamående
  • förbättra aptit och allmänt välbefinnande
  • kommer att eliminera tecken på en orimlig ångest, ofta medföljande graviditet.

Mint-te är användbart även för gravida kvinnorAnvändningen av mynt för den framtida mammans organism är också att eliminera halsbränna, mild laxeffekt, vilket underlättar utsläpp av gaser. Med hjälp av pepparmintens medicinska egenskaper måste kvinnor ta hänsyn till de kontraindikationer som finns i förhållande till denna växt.

Om te och extern applicering av växtbaserade råvaror inte skadar hälsan rekommenderas inte eterisk olja i ren form under graviditeten, eftersom mentol i sådan koncentration kan ge generisk aktivitet.

Mint-te hjälper till att normalisera sömn och lindra utmattningTa inte bort med hjälp av mint och unga mödrar. Växtbaserade råvaror som är så aktiva kan minska mängden producerad mjölk. Vad mer är mint användbart för kvinnor? Avkok av mint eller örtte kommer att lindra trötthet, hjälpa till att hantera menstruations- och huvudvärk, normalisera sömn.

Användbara egenskaper och kontraindikationer till mynt för män

Män borde inte få med sig bort med myntaPepparmynta är välkänd som en växt med en återställande, tonisk, analgetisk och antipyretisk effekt. Och hur användbar är pepparmynta för människors hälsa?

  • Utan tvekan kan mynt effektivt eliminera effekterna av stress, trötthet, pepparmintte eller buljong kommer lugna och stämma på ett positivt sätt.
  • Regelbunden införlivande i pepparmintens kost minskar risken att utveckla hjärtsjukdomar i nervsystemet.
  • Den externa appliceringen av mintbuljong uppdaterar huden, minskar svettning och risken för att få svampinfektioner.

Med alla minsta förmånliga egenskaper finns kontraindikationer för män, som bör följas. Överdriven entusiasm för drycker och rätter med färsk mint, te baserad på det eller med mentol droger hos en man kan orsaka minskad styrka, en känsla av avkoppling, en minskning av uppmärksamhet, vilket är särskilt farligt vid körning.

Kontraindikationer för användningen av mynt

Använd försiktighet med mint bör personer med lågt blodtryckMed den befintliga massan av användbara egenskaper har mint kontraindikationer angående alla som bestämde sig för att börja läka med hjälp av denna växt.

Den första varningen är förekomsten av personlig intolerans av ämnen i sammansättningen av växtråvaror och preparat från den.

Det är mycket snyggt att använda mynt under reducerat tryck. I det här fallet kan även en kopp till synes ofarligt te orsaka ytterligare minskning av trycket och försämring av välbefinnandet.

På samma sätt mintar agerar på kärlen i tjockleken på vävnaderna, deras ton minskar, blodflödet minskar. Därför utesluts inte exacerbationer av åderbråck. När det gäller matsmältningssystemet är både fördelarna med mint och skadan från oskälig mottagning av växtbaserade produkter möjliga. Ta till exempel försiktighet buljonger med mint och med ökad surhet, exacerbationer av gastrit eller magsår.

Barnläkare rekommenderar inte att ge mintte, avkok och andra växtbaserade läkemedel till barn upp till tre års ålder.

Video om fördelarna med mynta

https://www.youtube.com/watch?v=YalAxRACyCY