Fantastisk echeveria i ditt hemModehobbytid var uppfödningen av succulenter. Dessa växter tillhör Tolstyankovs-arterna, och den mest kända representanten är kaktusen, en långvarig bosatt i lägenheter. Echeveria är bättre känd som “stenblomman”. De olika formerna och färgerna på denna växt gjorde honom till en välkommen invånare av fönsterbrädor och växthus.

Beskrivning av eheveria

Fyra typer av echeveria för att odla ett hus

Växtens livsmiljö är den steniga platån i Mexiko och Sydamerika. Dess enorma löv under naturliga förhållanden blir en källa till fukt för aboriginerna. Namnet på växten var i klassificeringen till ära av konstnären, illustratör av böcker på djur- och växtvärlden i Mexiko A. Egewerius.

I naturen är växterna stuntade eller kortstammade. Hemma, beroende på belysningen, kan du växa en lång bagage och olika former. Bladet är 3 till 15 cm bred och 25 cm långt och lagrar stora vattenreserver och hur alla succulenter kan gå utan bevattning under lång tid. Bladen av echeveria är anpassade till både värme och kyla. De är täckta med en vaxbeläggning, på sommaren blir de blåaktiga, vilket återspeglar solens strålar. En liten kylblade hålls på bekostnad av en fleecy filt från ovan, vilket blir tjockare på vintern.

Echeveria är agaveBlommar denna typ av succulenter när som helst på året, men oftare på vår och sommar, eftersom det krävs maximal belysning under blomningen. Det finns mer än 150 sorter av en växthus, och de flesta av dem är endast uppfödda på grund av deras tillgänglighet till reproduktion.

Bland dem kan vi namnge:

 1. Echeveria är agave, nästan utan en stam med en sammansatt rosett av bladen av olika nyanser, pekade på spetsarna. Blommar i sen vår.
 2. Echeveria Derenberg har krypande skott och rosetter av löv samlas i kottar som liknar gran. De köttiga bladen är spadeformade, upp till 4 cm långa.
 3. Echeveria elegant har inte en stam, löven liknar en sked, endast i form tillbaka äggformad.
 4. Echeveria borstJag är en av de vanligaste sorterna för hemavel. Den har längre löv och rikligt blommar och kastar ut en 30 centimeter cvetonos.
 5. Echeveria är vadderadJag representerar en låg halvbuske, med löv tätt pubescent vit.

Echeveria bristly RudnelVarje buske av denna växt för älskare av stenblommor blir ett välkommet förvärv.

Echeveria hemvård

Den suckulenta ursprungliga formenFör att anläggningen ska utvecklas bra hemma är det nödvändigt att uppfylla innehållskraven som ligger nära levnadsvillkoren:

 • belysning;
 • temperatur på vintern och sommaren;
 • vattning;
 • gödselmedel;
 • jordkomposition;

Dessutom borde du känna till de viktigaste tecknen och sjukdomarna i växterna. En viktig funktion är utvecklingen av rotsystemet, sätten att reproducera denna art av succulenter.

En av de viktigaste förutsättningarna för växtens välbefinnande är belysning. Echeveria är inte rädd för solljus, kan placeras på alla fönster, förutom den norra utan skuggning. Vid otillräcklig belysning kan du inte vänta. Även i vilodag kräver inte skuggning alla sorter. På sommaren kommer plantorna vara glada att vara ute i luften, en öppen veranda eller balkong. I alla fall, över det ställe där succulenter växer, måste det finnas ett paraply för att skydda bladen från ett oväntat moln. När vatten träffar, förlorar bladen sin dekorativitet.

Det svåraste med att behålla eheveria hemma är att säkerställa en temperaturreglering. Om sommaren 22-27 att skapa det är lätt, på vintern i ett rum villkor en ljus plats med 6-8 hitta det svårt. Vid högre temperaturer sträcker sig stammen. Om detta inte är kritiskt för ägaren till den suckulenta, tolererar gästen väl 18 grader temperaturen.

Viktigt att ta hand om ekon i hemmet vattnar. Det är bättre att torka växten än att ge överskott av vatten. Med brist på vatten rynkar löven och fyller sedan igen. Vid överflödning kommer plåten att mjuka och ruttning kan börja. På sommaren är vattnet måttligt, marken ska torka 2/3 i höjd, löven är något knutna. Vid vattning får inte vattendroppar falla på växter. Använd oftast den lägre vattningen, genom dräneringshålen. På vintern klipps den i hälften, vattnas något beroende på plantens tillstånd. Överdriven fukt kommer att leda till att de saftiga döden dör.

Marken för echeveria består av stenkrummer, sand och torvsubstratJordens sammansättning bör vara så nära naturligt som möjligt. Marken är mager, med övervägande sand och stenkrumm, sur från torvsubstratet. Du kan köpa färdig jord för kaktus och lägga till ingredienser:

 • grov sand;
 • pundat träkol;
 • tegelcrumb;
 • vermikulit.

Den sura kompositionen kan tillverkas oberoende, blanda upp den övre och nedre torven, lövmuskulaturen och för näringsändamål, tillsätt lite biohumus. Efter desinfektion av självtillverkad eller köpt jord, lägg till de angivna fyllmedel till den.

Transplantera echeveria till en ny platt pottaKöksredskap för vård av ekon väljs bred och platt, där rötterna ligger horisontellt. Jordkompositionen är sådan att unga växande prover kräver frekvent transplantation. Den vuxna växten flyttas till en ny kruka efter behov. Försök att inte skada busken när du transplanterar. Foder vuxna växter under den varma perioden av året en gång i månaden med speciella flytande gödselmedel för succulenter.

Torra luftlägenheter med vintervärmeaggregat med varmt vatten för anläggningen är gynnsamma. Inga sprayer och fuktgivande är nödvändiga när man bryr sig om ekon i hemmet.

Echeveria reproduktion

För reproduktion av echeveria, bladplattorFörökning av växten med frön, bladblad eller övre delar av roset. Fröförökning används av uppfödare för att få nya dekorativa egenskaper. I praktiken förökas echovirus vegetativt.

Roteringen av plattanTa bladet i några timmar och fördjupa sedan. Rooting sker inom några dagar, nya mini växter kommer att skapas, som senare blommar efter 2-4 år. Om propagated av apical rosette, då blomning kan erhållas samma år.

blomning

Echeveria RundelliOlika sorter av echeveria blommar under sin period. Du kan montera samlingen så att blomman blir kontinuerlig. Huvudförhållandet är ljusflödesintensiteten. Därför organiserar ofta blommodlare artificiell avvattning. Blomman kommer ut ur bladens axlar, den kan vara naken, lövig. Ibland sväller den över växten i en höjd, i andra fall pressar den mot busken. Blommorna pollineras väl, och i den mottagna lådan finns livskraftiga frön.

Fördelar från växten

Blomningar eheveriaAtt skapa en trädgård av succulenter på fönstret har en positiv effekt på lokalerna. Luft är berikat med syre och ozon, fuktighet stiger, gnistor bär mindre. I allmänhet orsakar de levande invånarna i fönsterbrädan positiva känslor.

Reproduktion av echeveria – video