kokosolieDe bevolking van Thailand, India, Indonesië gebruikt al lange tijd kokosolie om te koken. En de geneeskrachtige eigenschappen ervan zijn al lang bekend: in de Indiase geneeskunde of Ayurveda wordt het traditioneel gebruikt. Bekende charmante verschijning en onfatsoenlijke jeugd, Cleopatra nam melkbaden met kokosolie. Haar voorbeeld werd gevolgd door vrouwen uit Zuidoost-Azië, met behoud van haar schoonheid en aantrekkelijkheid. Waarom zouden onze tijdgenoten hun voorbeeld niet volgen?

Eigenschappen en toepassing van kokosolie

vaste consistentie van kokosolieDe bron van het product is de vrucht van een kokospalm. Het wordt uit de pulp gehaald en op twee manieren bereid: warm en koud persen. Bij heet persen verliest de olie de meeste bruikbare eigenschappen, maar deze methode wordt op grotere schaal gebruikt. Alle waardevolle eigenschappen worden behouden in de koude productiemethode, maar het is niet winstgevend, omdat de olieopbrengst slechts 10% is. Natuurlijk zijn de kosten van een dergelijk product veel hoger.

De olie is een halfvaste plantmassa die lijkt op witachtige, romige stukjes zeep. Bij verhitting boven + 26 ° C wordt het vloeibaar en transparant.

Het toepassingsgebied van kokosolie (Cocoes oleum) is erg breed. Het wordt gebruikt:

  • in de keuken, waar ze traditionele zonnebloemolie kunnen vervangen; bij het gebruik krijgen de schalen een eigenaardige, verfijnde smaak;
  • in de geneeskunde voor de behandeling van een aantal ziekten;
  • in cosmetica om de conditie te verbeteren, haar, nagels, huid.

Omdat kokosolie beschikbaar is voor ieder van ons, waarom zou u de overzeese remedie dan niet gebruiken om het uiterlijk te verbeteren, een heerlijk gerecht koken of een aantal lichaamsfuncties te normaliseren?

Zijn rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen is aanzienlijk:

  • beïnvloedt de hersenen, stabiliseert de toestand van mensen met epilepsie en de ziekte van Alzheimer;
  • heeft een antioxidant effect: remt het verouderingsproces en het risico op het ontwikkelen van tumoren;
  • vermindert het niveau van “slechte” cholesterol, waardoor de hoeveelheid “goed” toeneemt;
  • verbetert de elasticiteit van bloedvaten en speelt een rol bij de preventie van hart- en vaatziekten;
  • verhoogt de beschermende immuunbarrière;
  • helpt bij het herstellen van de normale werking van de schildklier;
  • worstelt met verschillende infectieziekten van de huid: dermatitis, eczeem, onkruid en anderen;
  • is een beschermend middel tegen herpes;
  • geneest wonden, blauwe plekken, kleine laesies op de huid;
  • heeft een positieve invloed op het maag-darmkanaal: geneest het slijmvlies, helpt bij maagzuur.

Bij externe toepassing wordt alleen een compressie toegepast, voor intern gebruik is specialistisch overleg vereist.

Kokosolie: voordeel en schade

Voordeel en schade van kokosolieKokosolie is een waardevolle bron van meervoudig onverzadigde vetzuren, die nodig zijn voor het menselijk lichaam. Daarnaast bevat het calcium en fosfor, evenals vitamines van schoonheid: A, C, E. Belangrijk en laurinezuur, dat een belangrijke rol speelt in metabole processen.

Het product verbetert het vetmetabolisme, normaliseert de verteringsprocessen door voedingsstoffen beter te absorberen, overtollig water en toxines te verwijderen. Omdat de olie goed wordt opgenomen en het hongergevoel vermindert, wordt het in verschillende diëten gebruikt om gewicht te verliezen.

Het is een bouwmateriaal voor cellen van de hersenen en het zenuwstelsel, het herstel en het voeden van zenuwcellen. Het gebruik ervan in voedsel verhoogt de energie, efficiëntie en uithouding in stressvolle situaties.

Het helpt het lichaam bij de productie van interferonen – eiwitten die de interne omgeving beschermen tegen vreemde cellen. Heeft succes met verschillende soorten infecties, zowel op het huidoppervlak als in het lichaam.

Cocoes oleum verwijst naar natuurlijke producten die worden bereid zonder kleurstoffen, smaakstoffen, geurstoffen en andere chemische componenten die een integraal onderdeel zijn geworden van de meeste van onze producten.

Als u gematigd olie consumeert, niet meer dan 3 eetlepels per dag, dan zal het geen schade aanrichten. De enige contra-indicatie is individuele intolerantie. Voor kinderen wordt het vanaf de kindertijd gebruikt: om luierrillen en korsten van het hoofd te verwijderen, om de jeuk na de beet van insecten te elimineren.

Toepassing van kokosolie in cosmetica

gezondheid en schoonheidExotisch product behoudt jeugd en schoonheid vanwege het gehalte aan vetzuren en vitamines. Het wordt in een breed scala aan cosmetische producten geïntroduceerd en wordt ook in zijn pure vorm gebruikt.

Kokosolie heeft het volgende effect bij blootstelling aan de huid:

  • vertraagt ​​veroudering en rimpels;
  • Heeft een hydraterende, verzachtende en voedende werking;
  • verwijdert ontsteking en irritatie van de epidermis;
  • beschermt tegen de destructieve factoren van de omgeving;
  • vergemakkelijkt de toestand na het epileren;
  • wanneer het op de zon wordt aangebracht, wordt de kleur plat gelegd.

Een cosmetisch product wordt gebruikt om maskers thuis te maken of wordt als een extra component in andere middelen verwerkt. In de schoonheidsindustrie wordt vaker ongeraffineerde kokosolie met een rijk spectrum aan voedingsstoffen gebruikt.

Kokosolie voor het gezicht

voorbereiding van kokosnootmasker voor gezichtAls de huid grof of te droog is, met tekenen van afschilfering, dan zal de overzeese remedie op een geschikt moment komen. Met vervaging en slaperigheid zal het helpen bij het handhaven van veerkracht. De compositie bedekt de huid met een onzichtbare film, houdt de optimale vochtigheid binnen en elimineert extern de negatieve impact van externe factoren.

Het gebruik van kokosolie voor het gezicht als masker is geschikt voor eigenaren van droge, ouderwetse en probleemhuid.

We bereiden het masker voor op een droge huid. Neem 20 g gist en voeg daaraan toe dat gesmolten op een waterbad het hoofdingrediënt is om pasta-achtige massa te krijgen. Voeg in de compositie een capsule vitamine E toe. Breng het mengsel gedurende 20 minuten op het gezicht en de hals aan. We wassen de katoenen schijf bevochtigd in warme melk. De procedure wordt tweemaal per week tot 15 keer uitgevoerd. De “perkament” -huid wordt zacht en soepel.

verjongende gezichtsmaskerWe verjongen de huid met de volgende samenstelling. Klop het kippenei in een sterk schuim, we introduceren in de massa van 1 eetl. l. vloeibare honing en ½ kopje gesmolten kokosolie. Blijf kloppen tot het romig is. Het mengsel wordt overgebracht in een pot en in de koelkast geplaatst. Breng het crèmemasker aan in de ochtend gedurende 10 minuten. om de huidtint te geven. Het bereide mengsel is 7 dagen lang voldoende.

Als de huid problematisch is, vaak ontstoken en bedekt met acne, zal het volgende recept het probleem oplossen. Meng 1 el. l. Cocoes oleum met ½ theel. citroensap, 1 tl. honing en voeg 3 druppels theeboomolie toe. We laten 10 minuten staan ​​en wassen af ​​met warm water. Gedurende 14 dagen met een dubbele applicatie per week krijgt de huid een gezond uiterlijk, omdat het masker een antibacterieel effect heeft.

Ongeraffineerd product heeft een ongebruikelijke geur voor ons. Vanwege de romige staat is de geur behoorlijk verzadigd. Maar de geur is niet scherp, maar een beetje ongewoon. Je went snel aan zo’n geur.

Hoe kokosolie te gebruiken voor haar

kokosolie voor haarHet overzeese product is geschikt voor elk type haar. Hij wordt gewaardeerd om zijn vermogen om krullen te bevochtigen en te voeden, ze te herstellen na verschillende chemische of thermische manipulaties en onhandelbare lokken glad te strijken. Gunstig het effect op de hoofdhuid: verlicht ontstekingen, jeuk, stopt de ontwikkeling van schimmelinfecties, helpt bij de bestrijding van roos.

Voor gebruik moet Cocoes oleum worden verwarmd in een waterbad of tussen de vingers worden ingewreven. Dus het middel wordt economischer besteed, het wordt beter opgenomen, het dringt door in de epidermis van de hoofdhuid.

Kokosolie voor haar wordt op een speciale manier gebruikt:

  1. We plaatsen het huismasker op vuil haar voor het wassen. Sommige maskers of natuurlijke olie worden ‘s nachts bewaard om het optimale resultaat te verkrijgen.
  2. Om de compositie intensief te laten werken, plaatst u een verwarmende dop over het polyethyleen (hoed, omslagdoek, handdoek).
  3. Wrijf voorzichtig over de tips, deze zijn meestal droger en broos. Met een vette haartype, terugtrekken 10 cm van de wortels en smeer de strengen.
  4. Was het masker grondig met shampoo. Het gebruik van balsem is niet nodig, omdat olie deze functie vervult, het haar gehoorzaam maakt en het kammen vergemakkelijkt.
  5. We leggen de compositie met je handen, wrijven het in strengen en masseren de hoofdhuid.

Als het product vaak wordt verwarmd, zullen de meeste voedingsstoffen worden vernietigd, dus meet de benodigde hoeveelheid, smelt en breng het in het cosmetische product. Het ongebruikte deel moet op een koele plaats worden bewaard.

Een verscheidenheid aan recepten voor haarmaskers met kokosolie zijn gemaakt: bijvoorbeeld een oliemasker voor de haargroei, een vitaminemasker tegen haaruitval, een masker voor de behandeling en het voorkomen van roos.

We bieden een variant van het exotische masker “Incredible effect”, dat het effect van de salonprocedure creëert. Na gebruik ziet het haar er mooi, goed verzorgd en glanzend uit. De structuur omvat:

  • 2 el. l. kokosolie;
  • 1 banaan;
  • 2 tl. citroensap;
  • halve avocado.

Van de rijpe avocado halen we de helft van de pulp eruit en leggen die in een kopje. Voeg een banaan toe en kneed de inhoud. Voeg de boter en het citroensap toe en breng de compositie in een homogene staat. Breng aan op de hoofdhuid en het haar en wrijf voorzichtig. We zetten een verwarmende dop op en laten het voedingsmengsel 2 uur staan ​​en wassen het dan af.

Handige uitdrukkelijke maskeroptie. Het wordt aangebracht op het haar in 30-40 minuten. voor het wassen van je hoofd en bestaat uit pure Cocoes oleum of met toevoeging van honing. Toepassing voor de douche, beschermt het haar, dat niet wordt beschadigd door drogen en kammen. De olie wordt rechtstreeks aan de shampoo toegevoegd: ongeveer 2 eetlepels per fles of een paar druppels voor eenmalig gebruik.

Kokosolie voor het lichaam

kokosolie voor het lichaamCocoes oleum is een uitstekende lichaamsbevochtiger. Breng het bij voorkeur aan na het douchen: giet een paar eetlepels warme olie in een handpalm en breng het geheel aan met massagebewegingen en dep vervolgens voorzichtig af met een handdoek. Voor het nemen van een bad is het voldoende om 1-2 el water toe te voegen. l. “Magie betekent” (bij veel droge huid kan de hoeveelheid worden verhoogd). Bij gebruik tijdens een passieve rust in de zon, geeft een egale teint.

Kokosolie helpt bij striae tijdens de zwangerschap, maar het is geen professioneel hulpmiddel, het is preventief. Vochtinbrengende eigenschappen van het product en de aanwezigheid van vitamine E helpen bij het regenereren van de huid en herstellen de elasticiteit ervan. Hoe kokosolie gebruiken voor striae? Hij wreef in probleemgebieden na een douche met zachte massagebewegingen.

Olie uit kokosnoot wordt gebruikt voor massage om de spieren te ontspannen. Bovendien, terwijl de algemene toestand van de huid wordt verbeterd: het wordt zacht en zachter. Het anti-cellulite effect van het universele product wordt ook opgemerkt.

Als je een mengsel van olie kookt met een fijn zout of bruine suiker, krijg je een perfecte scrub. Het wordt gebruikt op ruwe delen van de huid: op de ellebogen, voeten of op het hele lichaam.

Hoe nuttig is kokosolie om te eten?

E kokosolie bij het kokeneen smakelijk voedingsproduct dat wordt gebruikt in voedingsvoeding, gastro-intestinale aandoeningen of om overgewicht te bestrijden, voor de preventie van een aantal pathologieën. Het is geschikt voor dagelijks rantsoen. Bij de hittebehandeling van producten wordt geraffineerde kokosolie gebruikt, die een slechtere samenstelling heeft.

Kokosolie van voedsel wordt gebruikt voor bakken, braden of stoven. Als olijfolie thermisch onstabiel is en in een pan begint te “branden”, is Cocoes oleum bestand tegen hoge temperaturen.

Toepassing van kokosolie:

  1. Koks bereiden er warme gerechten van: soepen, bijgerechten, groente-, vlees- en visgerechten, warme sauzen en snacks, gebruik om te frituren. Idealiter, kokosolie om te braden, omdat het bij hoge temperaturen niet vernietigt en geen kankerverwekkende stoffen bevat, wat belangrijk is voor een gezonde voeding. Het is niet ranzig, en zelfs in diep vet wordt het herhaaldelijk gebruikt.
  2. Voeg toe in plaats van romig in pap, aardappelpuree, pasta. Het geeft een eenvoudige smaak aan eenvoudige gerechten of bijgerechten.
  3. Omdat het product vloeibaar wordt bij kamertemperatuur (+ 24- + 26 ° C), worden ze gekruid met salades.
  4. Gekookt bakken behoudt de versheid en pracht langer. Tegelijkertijd wordt het goed geabsorbeerd en niet opgeslagen in de vorm van vetafzettingen.
  5. Geschikt voor het stoven van diverse groenten of het koken van plantaardige stoofpot, waardoor het gerecht een extra smaak krijgt.
  6. Fabrikanten van voedingsproducten gebruiken als een levensmiddelenadditief bij de productie van margarine en vullingen voor gebak.

Overzees plantaardig vet is het meest nuttig bij het toevoegen van 1-2 theel. in groene of fruitsalades in ongeraffineerde vorm.

Hoe kokosolie bewaren?

kokosolie in een glazen potToeristen kopen Cocoes oleum in Thailand of Sri Lanka. Hier is het goedkoop en het zal niet moeilijk zijn om een ​​kwaliteitsproduct te vinden. De olie is meestal niet geraffineerd en bevat alle nuttige ingrediënten.

Het is beter als het product is verpakt in een donkere glazen container met een stevig geschroefd deksel. Er wordt aangenomen dat de samenstelling niet geoxideerd is in de lucht, maar het is beter om veilig te zijn. Als de container transparant is, plaats deze dan in een kartonnen doos of op een donkere plaats.

Ongeraffineerde olie wordt niet meer dan een jaar bewaard bij t + 7 ° C in de koelkast. Als het wordt gebruikt als een voedingsproduct, dan niet meer dan zes maanden. Opslag is toegestaan ​​bij + 20 ° C, maar de houdbaarheid is aanzienlijk verminderd. Voor gebruik wordt de juiste hoeveelheid verwarmd in een waterbad tot een vloeibare, heldere staat.

Als de olie wordt bedorven, wordt deze bepaald door de volgende kenmerken:

  • een vreemde geur, vergelijkbaar met de geur van rookworst (een beetje ranzig);
  • gele kleur wanneer de natuurlijke kleur van de verse substantie wit is;
  • bittere nasmaak, die de oxidatie aangeeft.

Met dergelijke tekens moet het exotische product worden weggegooid.

Waar kokosolie kopen?

natuurlijke kokosolieVoor reizigers in Zuidoost-Azië zal de aankoop van waardevolle olie niet moeilijk zijn. Zijn keuze is geweldig, maar de prijs is niet hoog. Het wordt overal verkocht: in supermarkten, op markten, in apotheken en in portalen. Het is duidelijk dat het beter is om het in de apotheek te krijgen.

Hoewel het wordt geproduceerd door een ambachtelijke methode, bevat het alle nuttige stoffen, maar er zijn minder bruikbare ingrediënten in de compositie. Experts zijn daarom twijfelachtig over dergelijke producten en bevelen het gebruik ervan alleen aan als cosmetisch product, maar niet voor orale toediening. Deze olie kost 50 baht voor 150 ml en heeft een niet erg aangename geur.

Nu is er een mogelijkheid om een ​​waardevolle substantie te kopen in gespecialiseerde online winkels. De prijs “bijt” niet te veel en hangt af van de fabrikant en de mate van zuivering. Gemiddeld bedraagt ​​180 g 400 roebel. Met een groter volume zal de prijs natuurlijk groeien. Het gekochte product gaat vergezeld van instructies voor gebruik, wanneer de fabrikant wordt vermeld, de mate van zuivering en voor welke doeleinden het is bedoeld.

Tot slot wil ik de lezers enkele nuttige tips geven:

  • als de temperatuur in uw appartement lager is dan + 24 ° C, zal de olie solide zijn en u herinneren aan de consistentie van zeep;
  • De houdbaarheid zal niet langer zijn als deze in een vriezer wordt bewaard;
  • Sluit na gebruik het deksel zorgvuldig, zodat de olie niet ranzig wordt onder invloed van lucht;
  • Je brengt van de reis een exotisch product als een geschenk voor familie of vrienden.

De cosmetica- en supermarktmarkt zit vol met verschillende oliën, die elk hun eigen unieke eigenschappen en voordelen hebben. En het is goed mogelijk dat kokosolie “niet naar wens” zal zijn: je zult de geur, het uiterlijk of de schoonheid niet lekker vinden. Maar Cocoes oleum proberen is nog steeds de moeite waard. Misschien is dit het “magische elixer” waarnaar je op zoek was?

Kokosolie-applicatie – video