rumah muzikDalam artikel ini kami telah menyediakan pilihan rumah yang unik dengan reka bentuk dan gaya yang luar biasa. Anda tidak akan terkejut dengan bentuk biasa hari ini, oleh itu imaginasi manusia mencari lebih banyak cara baru untuk merealisasikan idea yang paling berani.

Rumah Nautilus   

Rumah di Bandar Raya MexicoStruktur yang menakjubkan ini terletak di Mexico City. Dia tinggal dalam pasangan dengan dua orang anak, yang memutuskan untuk berpindah ke sini dari kesibukan bandar. taman hidup di dalam rumahDireka pembinaan pembinaan seni bina organik Javier Senosian.

Rumah padu di Belanda

Rumah Cubic Di LuarSebuah kediaman yang luar biasa dibina pada tahun 70-an oleh projek arkitek Pete Blom. Ideanya ialah untuk mewujudkan “hutan bandar” di mana setiap rumah akan mewakili pokok berasingan.rumah kiub

Keranjang belanja di Amerika Syarikat

bakul rumahBangunan yang menarik kelihatan seperti bakul berkelah gergasi. Ia direka untuk sebuah syarikat pembinaan AS yang terkenal dan menanggung kos pelanggan lebih daripada $ 30 juta. Untuk mendirikan kawasan pembinaan lebih daripada 18 meter persegi. km. ia mengambil masa 2 tahun.bakul rumah dari ketinggian

Rumah ini mempunyai luas 1 persegi. m.

rumah kecil mudah alihPada tahun 2012, arkitek Wang Bo Le Menzel menyampaikan kepada orang ramai kerjanya – rumah terkecil di dunia, kawasan yang hanya 1 persegi. Projek ini dianggap sangat menjanjikan dan disenaraikan dalam Buku Rekod Guinness. Dalam kedudukan tegak di kediaman, anda boleh duduk, membaca dan melihat tingkap. rumah kecilJika anda meletakkannya di sebelah anda, anda boleh tidur di atas katil yang dilekatkan pada dinding. Reka bentuknya mudah dilipat dan bergerak, kerana ia mempunyai roda kecil dan beratnya hanya 40 kg. Sewa rumah sedemikian di Berlin sangat dalam permintaan dan kos hanya 1 euro setiap hari.

Related  Kami menggunakan buangan epal dalam masakan

Pesawat di Amerika Syarikat

pesawat rumahPada 90-an di Mississippi melalui bandar Benoit melepasi ribut ganas, yang menghancurkan rumah seorang wanita bernama Joan Asseri. Di dalam sakunya terdapat hanya 2000 dolar, yang dibelanjakannya untuk pembelian Boeing 727 yang dibatalkan. Pesawat itu diangkut dan dipasang di tebing sungai di tempat yang indah. Di mana dulu ada kelas pertama, sekarang bilik tidur terletak, dan bilik mandi bergaya dengan pemandangan indah dari tingkap dipasang di kabin. Keluar kecemasan digunakan sebagai pengudaraan untuk ruang tamu, dan di atas empat tandas, tanda “tidak merokok” masih digantung secara simbolik. Secara keseluruhan, kira-kira $ 25,000 dibelanjakan untuk susunan dan pengangkutan pesawat. Joan merancang untuk menjual rumah yang luar biasa ini, kerana dia mahu berpindah ke model pesawat 747 yang lebih luas.

Platform minyak

rumah di atas platform minyakPada tahun 1967, bekas British Major Paddy Bates memutuskan untuk menetap di atas platform minyak terbiar yang terletak di Laut Utara. Selepas itu, dia mendaftarkannya sebagai sebuah kerajaan yang sebenar, yang dikenali sebagai “Principality of Sealand”. Keadaan terpencil yang kecil ini mempunyai unit monetari dan lengannya sendiri. penyewa platform minyakMenara Rafs adalah tarikan pelancong yang popular. Perlu diperhatikan bahawa semasa hidup pendek dari perdana menteri, terdapat percubaan pada kudeta.

Rumah terbalik

rumah terbalikRumah pelik ini merupakan mercu tanda bandar Szymbark di Poland. Strukturnya terletak terbalik, dan pintu masuk adalah melalui tingkap di loteng. Pembinaan itu mengambil masa kurang dari enam bulan, dan ia melambangkan revolusi di dalam minda orang-orang yang berlaku di era komunisme. Penulis penciptaan ini ialah Daniel Chapevsky. Bilik Rumah TerbalikDi dalamnya, semua kemudahan juga terbalik: kerusi, meja, TV, periuk bunga tergantung dari siling. Pelancong menunjukkan bahawa untuk masa yang lama ruang ini tidak berfungsi, kerana mereka mula mengalami pening.

Related  Cara yang luar biasa dari kacang ke coklat adalah bar koko

Rumah Sutyagin

rumah kayu di 13 tingkatTanah Air kita juga boleh mengejutkan pelancong dengan bangunan yang luar biasa. Nikolay Sutyagin mencipta struktur kayu ini tanpa paku tunggal. Dari ketinggian 13 tingkat menawarkan pemandangan Laut Putih yang menakjubkan. Adalah dipercayai bahawa ini adalah rumah kayu tertinggi di dunia. rumah kayu tanpa kukuHari ini pemiliknya tinggal di tingkat bawah dan mengadakan lawatan ke rumah yang menarik ini. Malangnya, tidak pemulihan atau pemulihannya tidak ada yang terlibat, dan strukturnya secara beransur-ansur dimusnahkan.

Rumah di Sungai Drina

rumah di Sungai DrinaMereka yang pergi ke rakit sepanjang Sungai Drina di Serbia menjangkakan kejutan yang menyenangkan dan tidak dijangka, iaitu sebuah pondok yang terletak betul-betul di tengah-tengah air. Pada tahun 1968, kanak-kanak tempatan membina sebuah pondok di sebuah pulau kecil. rumah di tengah-tengah sungaiKemudian, cuaca berulang kali memecahkan dinding dan bumbung, jadi rumah itu telah dibina beberapa kali. Hari ini ia adalah destinasi pelancongan yang paling popular di Serbia, yang memberikan suasana dongeng dan mengubah landskap sekitarnya.

Pemilihan dalam artikel ini hanya sebahagian kecil daripada rumah-rumah yang menakjubkan yang dapat ditemui di seluruh dunia. Ada yang dicipta oleh arkitek profesional, sementara yang lain adalah karya pencinta biasa, tetapi mereka tidak menjadi lebih buruk dari ini sama sekali.