menangis pokok-pokok di negara iniUntuk menghias dan mempelbagaikan taman anda, tanaman taman menanam jenis pokok buah-buahan, memasang air pancut dan patung-patung, dan menanam katil bunga yang berwarna-warni. Tambahan pula akan menjadi tangisan pokok, yang, seperti mata air hijau, akan menanam ladang bunga.

Menipu pokok di negara ini

menangis akan oleh kolamMahkota drooping akan menjadi hiasan mana-mana bahagian taman. Jika anda mempunyai kolam, willow yang menangis, mengalir cawangannya ke dalam air itu sendiri, akan mewujudkan suasana hebat yang istimewa.

Sekiranya tidak terdapat kolam di tapak, anda boleh mencipta ilusinya. Untuk melakukan ini, menanam pokok yang menangis, dan mengisi ruang sekitar selama beberapa meter dengan lumut. Di perbatasan, letakkan iris atau buluh paya, memisahkan takungan ilusi dari seluruh wilayah.

mewujudkan sudut yang selesaDi tengah-tengah tapak ini adalah yang terbaik untuk memasang sekumpulan pokok yang menangis, berbeza dengan tinggi. Di bawah mahkota mereka, anda boleh berjalan, melarikan diri dari api, atau meletakkan bangku dan meja, membuat zon untuk berehat.

Jika anda mempunyai taman permainan kanak-kanak di dacha, pokok-pokok yang menangis akan menambah pengasingan dan kesenangan tambahan kepadanya.

Untuk taman yang besar dengan pokok buah-buahan, anda boleh menggunakan varieti-varieti yang berlainan daripada tanaman buah-buahan yang menangis, contohnya, penis abu atau pokok epal. Rowan akan kelihatan bergaya dan terang selama bertahun-tahun.

menangis rowanberryPada musim bunga ia akan berkembang dengan banyak bunga-bunga putih, yang akan digantikan pada musim panas oleh buah-buahan yang cerah. Beri akan mengekalkan pokok sepanjang musim sejuk, dan daun kuning-merah akan kelihatan berbeza dengan salji.beri abu gunung pada musim sejukbarisan bungaan

Sesetengah pokok yang menangis tidak sesuai untuk taman kecil kerana saiznya yang besar. Untuk tapak sedemikian, pelbagai saiz kecil disimpulkan.

Pilih pokok yang menangis

pokok besar yang menangisApabila memilih pelbagai, seseorang harus meneruskan beberapa kriteria:

  • perancangan dan reka bentuk tapak;
  • ciri tanah;
  • kehadiran cahaya;
  • tempoh berbunga.

pilih pokok yang menangisSesetengah pokok seperti tanah yang lebih lembab dan cahaya, dan berkembang pada musim panas, yang lain tumbuh dengan baik di bawah naungan dan mencapai puncak kecantikan mereka hanya pada musim gugur. Pelbagai jenis memberi anda peluang untuk memilih pokok yang sesuai untuk tapak anda.

Willow menangis

willow menangisIni adalah pilihan ideal untuk reka bentuk lorong dan lindung nilai. Pokok ini mencapai ketinggian 15 m dan dicirikan oleh cabang yang besar jatuh. Mekar anting-anting panjang yang cantik. Tanah yang disukai untuk penanaman adalah loam, bagaimanapun, willow menang akan tumbuh dengan baik di tanah yang lain. Untuk musim sejuk pokok itu harus dilindungi dengan baik, rintangan fros tidak termasuk dalam senarai kelebihannya. Jika tidak, willow tidak bersahaja dalam penjagaan.

Sejurus selepas turun, berikan penyiraman yang berlimpah.

Merenung birch

tangisan birchPelbagai ini kadang-kadang dipanggil birch “dangling” atau “warty”. Pohon langsing yang indah mencapai ketinggian 20 m. Ia dicirikan oleh pertumbuhan pesat dan ketabahan musim sejuk yang baik. Bir berseri menyukai cahaya dan ruang, dan juga tumbuh dengan baik di mana-mana tanah.menangis birches di laman web ini

Ash yang menangis

abu sedang menangisPokok rendah ini ditanam di ruang terbuka. Untuk menanam abu, banyak cahaya dan tanah kaya kalsium diperlukan. Dalam ketinggian, spesimen tertinggi, sebagai peraturan, tidak melebihi 8 meter.abu menangis di taman

Mengandung pain

menangis dalam reka bentuk landskapPine ditanam untuk mahkota tebal terkenal. Ia cantik pada musim sejuk dan pada musim panas, hampir jatuh dinding yang berterusan. Antara jenis pain yang paling popular adalah hitam, kuning dan Weymouth. Kesemua mereka memerlukan banyak cahaya dan tidak sepatutnya komposisi tanah.menangis pain

Acacia menangis

akasia menangisPokok ini dibezakan dengan daya tahan yang besar. Ia mentolerir sejuk dan kemarau, ia tidak menuntut cahaya dan tumbuh di mana-mana tanah. Sesuai untuk kawasan kecil, saiznya tidak melebihi 2 meter. Semasa tempoh berbunga akasia dikehendaki dengan perbungaan kuning yang cantik, dan pada musim panas daunnya dicat dengan warna hijau yang cerah.menangis akasia di tamanhttps://www.youtube.com/watch?v=NdX9KkbRf4g

Larch menangis

larch limeLarch kelihatan hebat dalam kumpulan penanaman dalam beberapa bahagian. Pokok-pokok ini paling sesuai untuk kawasan-kawasan yang besar, mereka membesar sehingga 10 m dengan rentang mahkota 3 m. Mempelopori hendaklah di tanah subur dengan saliran yang baik. Ternakan larch adalah tumbuhan yang mencintai cahaya, jadi jangan menanamnya di bawah naungan dinding rumah dan pokok lain.pokok kelopak yang tahan fros

Contoh lokasi pokok yang menangis

tangisan dari tangisan yang menangisUntuk mengelakkan pepohonan kelihatan sesuai dan sesuai dengan landskap, mereka harus terletak bersebelahan dengan objek dan struktur yang bentuknya akan harmoni. Sebagai contoh, jika anda mempunyai mata air yang menegak secara menegak, dan jet menunjuk ke bawah arka, pokok memetik sangat berkesan akan menanam bentuk pokok yang mengulangi pergerakan air. Jadi anda boleh mengagumi seketika 2 “pancutan” dalam skala yang berbeza.tempat berehat berhampiran willow yang menangis

Sekiranya anda ingin membuat tempat yang rindang untuk percutian yang santai, lebih baik menanam beberapa willow yang menangis. Batang tebal dan mahkota yang menyebarkannya pasti bersembunyi dari hujan dan matahari.

tangisan birch berhampiran rumahTerima kasih kepada cawangan plastik, dari jenis yang menangis, mungkin untuk membuat bentuk seni bina, gerbang dan awning semula jadi.

Menarik tentang pokok-pokok yang menangis – video