tumbuhan dengan dedaunan kuning di tamanKita semua biasa dengan hakikat bahawa musim panas adalah penuh dengan kehijauan, dan musim luruh, yang datang ke sendiri, warna daun kuning. Dalam tempoh ini, taman itu berubah dan mula bermain warna emas yang dilihat oleh rakyat sebagai keadaan semula jadi urusan. Apabila daun kuning muncul pada musim panas, ramai segera membunyikan penggera dan cuba untuk menyembuhkan “sakit” kilang.

kecantikan yang cerahIa sering salah faham, kerana terdapat banyak pokok-pokok hiasan dengan daun emas dan jarum pain yang tidak kelihatan kurang menarik daripada tumbuh-tumbuhan dengan bunga berwarna kuning dan buah-buahan (seperti forsythia, Mahonia, buckthorn, hawthorn).

belukar kuning di tamanBahkan dalam cuaca buruk laman web anda akan menjadi indah dan mengingatkan sinar matahari, yang akan segera menggantikan cuaca buruk. Barberry “Tunberga Aurea” dan Chaonus coronary “Aurea” akan bersinar terang bintik-bintik kuning dalam tetesan hujan. Ia sangat cantik.

barberry Tunberga AureaJika anda mempunyai satu perlindungan daripada Arborvitae barat, ia boleh seragam dicairkan Tusi “Semperaurea” atau “Rheingold”, maka seluruh komposisi akan menjadi warna kuning-hijau yang menyenangkan kerana jarum emas jenis ini. Juga baka sesuai dengan daun kuning, seperti Sambucus canadensis “Aurea” emas atau pokok paya.

barberry dengan dedaunan ringanSemasa membuat al’pinariyev Ericaceae dan komposisi untuk jenis penggunaan Barley zon “Hase Gold” dan “Boskoop” dan spiro “Bumalda Fleim Gold”.Heather Gold Chasespirea api emas bullmud

Ciri-ciri penanaman dan penggunaan

Budaya dengan daun kuning memerlukan pendekatan tertentu apabila berkembang. Mari kita pertimbangkan beberapa daripada mereka.

Penatua Kanada “Aurea”

coklat tuaTumbuhan semak empat meter yang panjang dengan mahkota yang luas tumbuh pesat di tanah yang kaya dengan nitrogen, menyukai air yang berlebihan dan tidak licin kerana kekurangan matahari. Ciri tersendiri adalah bengkak bulat putih dan daun kuning yang tajam. Tempoh berbunga bermula pada bulan Julai dan berlangsung hingga pertengahan hingga akhir bulan Ogos. Buah warna merah sesuai untuk makanan.buah elderberry

Related  Mainan Krismas yang menarik dengan tangan mereka sendiri dari adunan salted

Sebagai peraturan, telur tua ditanam di atas rumput, atau dalam kumpulan kecil. Sebelum mencapai tumbuhan muda berusia 2 tahun, mereka mesti ditutup dengan lapnika untuk musim sejuk. Ini amat sesuai untuk zon pertengahan negara kita.

Bladderfruit “Darts Gold”

emas gelendong gelendongRenek ini bunga dari bulan Jun hingga Julai dan mencapai ketinggian 3 m. Crohn mempunyai bentuk bujur dan ketumpatan yang tinggi. Bunga merah jambu dan putih, daun mempunyai warna kuning, yang oleh musim luruh menjadi lebih gelap. Anda boleh menuai buah-buahan pada bulan September.

vesicle solarTidak seperti sebelumnya, ‘Darts Gold’ adalah sangat cerewet tentang terang itu dan tidak seperti air yang berlebihan, air yang mencukupi ia beberapa kali sebulan, jika sekiranya berlaku hujan, atau 2 kali seminggu dalam keadaan kemarau.

Banyak cahaya diperlukan untuk pertumbuhan aktif. Kilang itu tidak disokong dengan baik oleh bayang-bayang.

dedaunan terang dan pucuk vesicerShrub bubus mudah dipotong, jadi mudah untuk membentuk lindung nilai darinya.

Heather biasa

heather boscope biasaBudak semacam ini mencapai ketinggian hanya 30 cm. Bunga ungunya berkumpul di perbungaan yang kecil. Blossom “Boscop” dari separuh kedua bulan Ogos hingga akhir bulan September. Pada musim panas, daun kuning mempunyai warna kehijauan, dan pada musim sejuk – lebih coklat, lebih dekat dengan gangsa.

heather bloomsCare untuk heather cukup sungguh-sungguh. Paling penting, ia tumbuh di tanah longgar dengan keasidan yang tinggi dengan penambahan jarum, pasir dan gambut. Sangat menuntut penyiraman yang ringan dan biasa dengan berpakaian atas. Bagaimanapun, walaupun di bawah keadaan yang ideal, heather tumbuh perlahan-lahan, menambahkan 3-5 cm setahun. Sekiranya musim panas kering, disyorkan untuk menyembur penanaman pada waktu malam.

Heather biasa “Jerebu Emas”

Heather Gold ChaseGred “Gold Haze” melebihi saiz “Boscop”. Ketinggiannya mencapai 40 cm, dan menyapu mahkota bulat hingga 50 cm. Warna daun biasanya kuning gelap pada musim panas dan lebih ringan pada musim sejuk. Inflorescence putih, sehingga 20 cm panjang. Tempoh berbunga adalah sama dengan “Boscopus” – dari Ogos hingga September. Dia suka tanah berasid, yang tumbuh 12 cm setahun. Dalam kes ini, tumbuhan itu cukup memotret, tetapi di tempat teduh ia lebih baik untuk tidak menanamnya. Dianjurkan untuk menyuburkan Kemira Universal pada musim bunga dan tidak lama sebelum permulaan berbunga.komposisi yang indahheather yang cerah di taman

Kedua-dua jenis heather itu bertolak ansur dengan musim sejuk kita dengan baik. Dari bulan November hingga pertengahan musim bunga, ia perlu ditutup dengan lapnik.

reka bentuk terang plot

Alder kelabu Aurea

alder kelabu aureaPokok ini, ketinggian, rata-rata, 7 m dan garis pusat mahkota hingga 5 m. Dari musim bunga hingga musim panas, warna daun berubah daripada cahaya kuning ke oren tepu. Anjing merah “oren” kelihatan sangat bagus pada separuh pertama musim semi.

Related  Cara yang luar biasa dari kacang ke coklat adalah bar koko

Pokoknya tumbuh dengan cepat, sementara ia tenang untuk menenggelamkan. Adalah lebih baik untuk menanam pada tanah yang diperkaya kapur di sekitar kolam sebagai spesimen tunggal, serta beberapa kepingan.

taman heathWarna kuning membantu menaikkan mood walaupun pada hari yang paling mendung. Sekiranya anda mendekati masalah menghias taman dengan memasukkan dari ladang kuning, ini akan meningkatkan persepsi luarnya. Varieti heather kuning adalah baik sebagai tumbuhan penutup tanah untuk bukit-bukit alpine, serta di taman-taman heath.

Video mengenai tumbuhan kuning untuk taman