Untuk melaksanakan idea reka bentuk yang benar-benar menakjubkan ini, ia mengambil sedikit sahaja: keinginan, ketekunan dan, tentu saja, fantasi. Dan jika tuan punya bakat pemahat, maka karya seni yang sebenar dapat keluar dari bawah tangannya.

Arca untuk taman

Labu dibuat daripada konkrit

Arca Taman

Hippopotamus konkrit

Kuda goyang

Penyediaan mortar untuk ukiran

Untuk membuat ukiran, gunakan gipsum atau konkrit. Konkrit dibuat seperti berikut: campuran simen dan pasir dalam nisbah 1 hingga 3. Kemudian, dalam bahagian kecil, air ditambah, iaitu kira-kira separuh jumlah simen. Proses menguli menyerupai penyediaan adunan.

Penyelesaian simen

Keplastikan konkrit adalah lebih tinggi, PVA ditambah kepada komposisi biasa. Rintangan kelembapan produk siap ditingkatkan dengan menambahkan kuku cair ke campuran.

Kesediaan larutan disemak seperti berikut: campuran kecil dimampatkan di genggaman, sawit dibuka dan sesuatu dibuat oleh alur. Sekiranya terdapat air di dalam lubang, maka terdapat lebihan dalam konkrit. Dalam kes ini tambah kepada campuran simen.

Penyediaan mortar simen

Kadang-kadang seketika itu mula runtuh. Ini bermakna bahawa ia adalah perlu untuk menambah air kepada larutan.

Kaedah acuan membuat patung

Bahkan orang yang paling tidak berpengalaman dapat membuat gumpalan cendawan atau gypsum atau hutan riang dalam topi cendawan, seekor burung kancil atau kura-kura yang berjalan di sepanjang jalan. Dengan menggunakan kaedah pengacuan, mudah untuk menghasilkan hemisfera konkrit. Selepas sedikit kerja tambahan di atas bahan kerja, menambah butiran dan pencelupan, tuan akan menerima tokoh comel untuk menghiasi tapaknya.

Cendawan dari acuan konkrit

Kumbang beton

Kulat-lesoviki dari konkrit

Penyu konkrit

Sebagai bentuk untuk mendapatkan hemisfera, anda boleh menggunakan separuh daripada bola getah. Untuk melakukan ini, ia perlu dipotong dan dimasukkan ke dalam pasir pasir. Hanya dengan itu anda boleh mula mencurah acuan dengan konkrit atau gypsum. Jika anda meletakkan hemisfera getah di lantai atau tanah, maka dari bahagian bawah pada bahagian kering anda mendapat takuk.

Tuang konkrit ke dalam acuan

Untuk membentuk shell penyu dan beberapa spesies kulat, anda boleh menggunakan lembangan. Tetapi untuk kemudahan mengeluarkan bahagian-bahagiannya, sebaiknya meletakkan polietilena di bahagian bawah acuan.

Membuat cendawan

Selepas mengisi borang hemisfera untuk kulat, anda perlu meletakkan dan sedikit lemas dalam konkrit botol plastik dengan leher potong.

Membentuk takik dalam topi cendawan

Terung juga dipenuhi dengan jisim. Tetapi terlebih dahulu ia perlu dipasang rod logam supaya ia menonjol sedikit di atas potongan. Kemudian ia akan mudah untuk menetapkan angka secara menegak, melekatkannya ke tanah.

Mengisi kaki kulat

Selepas beberapa ketika, apabila konkrit dalam bentuk separa bulat menggenggam, botol perlu dibawa keluar – mesti ada takik. Bola dikeluarkan dari bahagian penutup konkrit. Jika retak atau lompang muncul pada permukaan topi masa depan, mereka boleh ditutup dengan mortar atau dempul. Bahagian ini masih sedikit dikeringkan untuk kekerasan mutlak.

Penyediaan patung cendawan

Dari kaki juga, anda perlu mengeluarkan botol. Ia boleh dipotong dengan pisau tajam. Juga, retak dan lompang hendaklah ditakdirkan.

Arca Cendawan Konkrit

Oleh kerana cendawan biasanya tumbuh dalam keluarga, ia boleh membuat beberapa tampalan saiz yang berbeza sekaligus. Anda akan memerlukan bola dengan diameter yang lebih kecil. Atau ia perlu menuang konkrit ke separuh lagi di bawah tahap sebelumnya. Sebagai bentuk untuk kaki boleh digunakan kaca half-liter sekali pakai.

Kaca sebagai satu bentuk

Apabila bahagian-bahagian telah memperoleh kekerasan yang diperlukan, mereka diliputi dengan buku asas dan digabungkan menjadi angka yang sama. Kemudian, di suatu tempat dalam satu jam, anda boleh mula melukis. Untuk memberikan angka berkilat seorang tuan boleh menutupnya dengan varnis.

Pingat cendawan yang sudah siap

Membuat kura-kura

Pada cangkerang penyu, selepas mengeluarkannya dari bentuknya, perlu menarik lukisan dengan tongkat. Walaupun bahagian itu tidak dikeringkan sepenuhnya, adalah mustahil untuk melakukannya. Sekiranya gambar itu berkualiti rendah, anda boleh memohon lapisan mortar atau dempul nipis dan sudah menggunakan hexahedrons segar pada kulit atau meletakkannya dengan kerikil, membuat mozek keping kaca.

Penyu yang terbuat dari konkrit

Sekiranya dikehendaki, anda boleh menyertai kaki, ekor, kepala. Tetapi kemudian ketika mencurahkan pin logam dimasukkan ke dalam larutan. Mereka kemudian akan dijahit dengan anggota badan dan leher dengan kepala.

Arca

Ia agak sukar untuk membuang angka besar. Semakin sukar untuk mencari bentuk yang betul. Kerana itu, kerangka digunakan untuk membuat patung-patung tersebut.

Batu-batu konkrit di taman

Kucing Konkrit

Naga beton

Katak terbuat dari konkrit

Pembantu rumah konkrit

Bahan yang diperlukan untuk membuat patung bingkai

Jika anda membuat keputusan untuk membuat angka-angka konkrit dengan tangan anda sendiri, tuan perlu membuat stok

  • konkrit;
  • dawai aluminium atau dawai untuk bingkai;
  • filem polietilena;
  • buih, baldi lama, mandi, tong logam untuk memudahkan berat angka dan mengurangkan jumlah konkrit yang digunakan;
  • spatula;
  • semburan dengan air;
  • cat digunakan untuk kerja-kerja luar;
  • sarung tangan getah nipis;
  • Topeng yang melindungi saluran pernafasan daripada debu semen dan asap cat;
  • A saw dengan bulatan berlian untuk memproses patung siap.

Buatan batu batu buatan

Untuk membuat hiasan laman web ini boleh dikatakan apa-apa. Dan batu di tapak kelihatan agak eksotis. Terutama cantik adalah batu kelihatan berhampiran takungan, kolam renang, di kawasan rekreasi, di sepanjang trek.

Batu konkrit berhampiran takungan

Batu dari konkrit berhampiran pagar

Bangku juga boleh dipasang pada batu-batu. Ia boleh berfungsi sebagai kaki meja dengan meja atas, yang, sebagaimana ia, melintasi bahagian atasnya.

Jadual dari batu konkrit

Jadual yang diperbuat daripada batu konkrit

Jadual dengan pendirian diperbuat daripada batu

Konkrit berdiri di bawah meja atas

Jadual dengan kaki batu

Proses pembuatan dengan rangka kawat

Kawat diperbuat daripada bingkai batu.

Rangka untuk batu konkrit

Bahagian dalaman bingkai diisi dengan pakej, plastik buih. Anda juga boleh menggunakan serpihan binaan, botol kaca kosong, baldi kosong, baskom, tong. Ini akan mengurangkan penggunaan mortar simen dan akan melambatkan proses kegagalannya di dalam bingkai.

Mengisi bingkai dengan sampah

Sediakan penyelesaian simen.

Penyediaan mortar simen dengan pasir

Kek kecil tersekat pada bingkai konkrit.

Penyakit bangkai dengan konkrit

Selepas beberapa ketika, lapisan pertama simen akan dirampas. Kemudian anda perlu membuat penyelesaian yang senescent dan kedua untuk melapisi batu, melicinkan penyelewengan dengan spatula.

Salutan sekunder bingkai

Kemudian bahagian atas batu itu dibalut dengan polietilena dan dibiarkan kering sedikit.

Pembalut batu dengan polietilena

Apabila bahagian atas batu itu dirampas, bahan kerja diserahkan dan disalut dengan larutan satu-satunya batu.

pemprosesan tunggal batu

Membuat batu dengan burlap

Dalam larutan cecair konkrit, kurangkan pemecatan, memerah. Kemudian ia digunakan pada bingkai.

Burlap basah dengan mortar

Dengan konkrit tebal, kosong dilapisi. Algoritma untuk menerapkan penyelesaian diulang – dengan kek kecil yang melekat pada bahagian atas, serta pada bingkai kawat.

Membuat batu dengan burlap

Kedalaman burlap terletak di dalam.

Batu konkrit dan pengeringan

Selepas pengeringan, batu dicat dan dipernis.

Batu buatan dicat dengan cat kelabu

Pembelajaran video pembuatan vas bingkai yang diperbuat daripada konkrit

Patung-patung yang lebih kompleks dibuat menggunakan teknologi yang sama. Hanya untuk kerja tuan tentu sudah memerlukan arca bakat.